Share |

Ουτοπία τους ο έλεγχος του ανεξέλεγκτου

Όταν χτες γράψαμε ότι έχουμε πόλεμο και πρέπειο να απαντήσουμε με λογικές ανταρτοπολέμου, είχαμε στη σκέψη μας , ακριβώς, αυτό:

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ.

Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν τις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών.

Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

-----------------

Όταν θέσαμε προ των ευθυνών  τους τις κρατικές δυνάμεις, δικαστές και αστυνομικούς, που χρησιμοπιούνται ως στρατός κατοχής, εννοούσαμε ακριβώς αυτό:

Ποια "νομιμότητα" υπηρετούν; Των Οθωμανών ή αυτών που υπερασπίζονται και μάχονται για την απελευθέρωση της γης στην οποία ζούν; 

Τι είδους "νομιμότητα", πλην αυτής του "κρατικού τσαμπουκά" και της καθυπόταξης του λεύτερου φρονήματος, υπηρετεί η εισβολή στις 3 το πρωί στα σπίτια ελλήνων πολιτών;

Αφού είχαν εισαγγελέα , αποφάσεις και στρατιωτικά μέσα, γιατί δεν πήγαν σε ώρες πιο ανθρώπινες;

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:

Οι δυο κάτοικοι Ιερισσού συνελήφθησαν με γκαγκστερικό τρόπο από την αστυνομία, η οποία διέρρηξε και έσπασε τις πόρτες των σπιτιών τους μέσα στη μαύρη νύχτα και τους άρπαξαν μπροστά στα παιδιά τους που έκλαιγαν. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, ούτε καν χτύπησαν την πόρτα, αλλά την διέρρηξαν σαν κοινοί κλέφτες.

Το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, που είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι πέταξαν έξω τα πάντα και τα έκαψαν.

Στις 10:00 θα είμαστε όλοι στον Πολύγυρο.

----------------------

Δεν είναι ασήμαντο περιστατικό η εγκατάλειψη του αστυνομικού τμήματος από τους ανθρώπους του καθεστώτος.

Είναι προφανές ότι η απελπισία και η επιθυμία για λευτεριά θα οδηγεί το λαός σε αντίσταση με κάθε τρόπο. Θυμηθείτε την Κερατέα και τα μπουρλότα που έπεφταν πάνω σε σώματα αστυνομικών και που ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Και δεν θρηνήσαμε θύματα, γιατί ο ενωμένος και αποφασισμένος λαός υποχρέωσε το καθεστώς σε άταχτη υποχώρηση. 

Είδαμε τις "βόμβες μολότωφ" να γίνονται μέσο πολέμου στα χέρια των νοικοκυραίων, φτιαγμένες από τα χέρια της γιαγιάς και της μάνας. Και στη γωνία περίμεναν τα δίκανα. Κι αυτό το ήξεραν όλοι.

 

Η αντιμετώπιση του στρατού κατοχής γίνεται και απο εδώ και πέρα θα γίνεται με λογικές ανταρτοπολέμου. "Χτυπώ και φεύγω και ίχνη δεν αφήνω".

Η προσφυγή στη βία δεν είναι απαραίτητη, όταν ο λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος. Στον καιρό των "αγανακτισμένων", μπροστά στο τεράστιο μέγεθος του πλήθους,  τον Ιούνιο μια κυβέρνηση ανακοίνωσε παραίτηση την ώρα που τα μεγάλα πλήθη διαδήλωναν(για να την ανακαλέσει λίγες ώρες μετά). Τον Οκτώβριο, μετά τη μαζική και συγκλονιστική αμφισβήτηση ακόμα και του ίδιου του Προέδρου της "δημοκρατίας", η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Σήμερα, μετά το ξεπούλημα του λαϊκού αγώνα από τα καθεστωτικά κόμματα, κάθε φορά ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο σε μεγάλο όγκο, δέρνεται αναίτια και αλύπητα, ώστε να το πάρει απόφαση πως πρέπει να συμβιβαστεί με τη μοίρα του δούλου που του έχουν ορίσει. Κάποιοι, όμως, δεν πρόσεξαν ότι το Φλεβάρη του 2012 , οι μολότωφ των πάλαι ποτέ "αναρχικών" έπεφταν βροχή κάτω από τα χειροκροτήματα των νοικοκυραίων. (Κι ας ήταν παραδίπλα οι γνωστοί εγκάθετοι, που έκαναν το ίδιο για να δώσουν εικόνες χάους).

Δεν πρόκειται για χάος ή για εμφύλιο. Το χάος και τον εμφύλιο οργανώνει το ολιγαρχικό καθεστώς των τοποτηρητών ξένων συμφερόντων, παρέα με τα υπάκουα κόμματα. Πρόκειται για πόλεμο των αποκάτω με τους αποπάνω. Των πολλών ενάντια στους λίγους. Της δημοκρατίας ενάντια στην Ολιγαρχία.

Και κάποιοι μισθωτοί ελληνικής υποκοότητας έχουυν αναλάβει το ρόλο της εκτέλεσης εντολών της Ύπατης Αρμοστείας των Τραπεζιτών, που εδρεύει στην Αθήνα.

Μικρή σημασία έχει αν οι άνθρωποι που καλούνται να εκτελέσουν εντολές της Τρόικας και των διεθνών "επενδυτών" το κάνουν με προθυμία ή όχι.

Μεγάλη σημασία, όμως, έχει να γνωρίζουμε τι λένε οι επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συνήθως, διαμαρτύρονται ή "αγωνίζονται" μόνο για τη τσέπη και τα συντεχνιακά δικαιώματα.

Σε αυτό τον πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις κατοχής και τον λεύτερο λαό, αυτοί με ποιον είναι; Η απάντηση είναι πράξη πολιτική και δεν εμποδίζεται από οποιαδήποτε επίκληση "νομιμότητας".

Ο λαός έχει αποφασίσει και έχει χαράξει το δρόμο του και καλό είναι να ξέρει ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι με τον εχθρό που ισοπεδώνει και ξεπουλά τη χώρα. Ίσως, κάποιοι να θεωρούν μεμονωμένα περιστατικά τα όσα συμβαίνουν, αλλά είναι βέβαιο ότι οι κρατούντες τα όπλα της εξουσίας γνωρίζουν ότι το καζάνι βράζει και ο λαός σε όλη τη χώρα συζητά για την οργάνωση της αντίστασης του.

Ας δούμε τι λέει ένας  απόστρατος, που θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί τη λεύτερη πατρίδα του. (Σε κάθε πόλεμο είναι απαραίτητη η στρατιωτική γνώση).

Στο κείμενο του στρατιώτη, που προτείνει σχέδιο καθολικής οργάνωσης του λαού, φανερώνεται η μόνη  αλήθεια:

  • "Η μόνη οργάνωση που μπορεί να έχει τελική αποδοχή από τον Λαό και δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα, είναι αυτή που θα αναλάβει ο ίδιος ο Λαός από την βάση του, με ή χωρίς την βοήθεια των ήδη οργανωμένων ομάδων. Όποια ομάδα, κόμμα ή οργάνωση που φέρεται να θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Λαό αυτήν την τραγική χρονική στιγμή, οφείλει να υποταχθεί στις συνολική θέληση του Λαού που υποφέρει και θέλει ριζική αλλαγή στα πράγματα". 

     

Η αντίσταση του λαού, στις δύσκολες μέρες της κατοχής, όπου αυτή ήταν τεράστια ήρθε από τα κάτω. Οι κοιμώμενες και υποκριτικά αυτοαποκαλούμενες "συνδικαλιστικές" οργανώσεις πρέπει να πάρουν θέση, πριν είναι πολύ αργά. Πριν χυθεί αίμα. Ο άνθρωπος που βλέπει να του παίρνουν το σπίτι, να έχει χάσει τη δουλειά του, να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να του κλέβουν τη γη , το νερό και τον αέρα που αναπνέει και που παράλληλα δέρνεται ή οδηγείται στις φυλακές για την παραβίαση μιας καθεστωτικής "νομιμότητας", τι άλλο έχει να χάσει;

Ή θα αυτοκτονήσει ή θα ζήσει ως ζων νεκρός ή θα πολεμήσει με ό,τι μπορεί.

Εσείς τι νομίζετε ότι είναι το πιο εύκολο; Η τελευταία επιλογή έχει το μικρότερο κόστος και εμπεριέχει την ελπίδα.

 

Ουτοπία τους είναι ο έλεγχος του ανεξέλεγκτου.

Το ανεξέλεγκτο, δεχόμενο άδικη επίθεση για την άλωση της πατρίδας οργανώνεται με όρους ανταρτοπολέμου.

Ο λαός οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα με τον τρόπο της Φιλικής Εταιρείας. Με τον τρόπο των πολλών αντιστασιακών οργανώσεων στον καιρό της πρώτης γερμανικής  Κατοχής.

Ακόμα και στην πιο άγρια απελπισία, ας θυμηθούμε τον μέγιστο απελπισμένο μαχητή: τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο:

Ἑγώ ἀπό τοῦ νῦν τάς πύλας τῆς πόλεως κεκλεισμένας έχων καί τούς ἔνδον φυλάξω ὄσον ἡ δύναμις. Σύ δέ καταδυναστεύων δυνάστευε, ἔως ὁ δίκαιος κριτής ἀποδώσει ἐκάστῳ ἐμοί τε καί σοί, τήν δικαίαν κρίσιν.

 

Και κάλεσε το λαό να δείξει στους ασεβείς πως πολέμουν οι απόγονοι των ελλήνων και των ρωμαίων.

Εσύ είσαι με τους ασεβείς ή τους έλληνες;

Η δήλωση ενός εκπροσώπου των αστυνομικών σωματείων δεν είναι αρκετή:

Μας θέλουν μονάχα για τις κινητοποιήσεις κι όχι για την εξυπηρέτηση των πολιτών – Μας βάζουν στη Χαλκιδική να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα μιας εταιρείας»!

 

Απαιτείται συνδικαλιστική απόφαση άρνησης και ανυπακοής. Τα λόγια τέλειωσαν, τα δάκρυα στέρεψαν.

"Σκουριές παντού". Κάθε τόπος και κάθε άνθρωπος με τη δική του αφορμή και αιτία.

Ως τη νίκη και τη λευτεριά.

(Στην εικόνα ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)