Share |

Ο Αμερικάνικος Στρατός προετοιμάζεται για την Οικονομική κατάρρευση

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

New American
Του Raven Clabough
7 Δεκεμβρίου 2010
Μετάφραση:axinosp

Οι σκεπτικιστές που συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι η οικονομική κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υπερεκτιμηθεί δεν χρειάζεται να ψάξουν πέρα από το Πεντάγωνο για να μάθετε πόσο λάθος κάνουν. Το CNBC έχει μάθει τώρα, ότι το Πεντάγωνο παίζει "παιχνίδια πολέμου", με την Αμερικανική οικονομική κατάρρευση.

Σύμφωνα με το CNBC, "Το Πεντάγωνο σχεδιάζει την πραγματική οικονομική απειλή για την Αμερική».
Ο αναλυτής Eamon Javers του CNBC Business News εξηγεί:

Pentagon, Military Actively War Gaming 'Large Scale Economic Breakdown' and 'Civil Unrest'

www.youtube.com

 


Από το κραχ του 2008, η Αντικατασκοπία του καθεστώτος έχει πραγματικά καταβάλλει μεγάλη προσοχή στις παγκόσμιες αγορές και πώς θα μπορούσαν να χρησιμεύσει ως απειλή για τα Αμερικανικά Εθνικά συμφέροντα ασφαλείας. Σε ένα επερχόμενο σεμινάριο το οποίο θα έρθουμε να δούμε εδώ τον επόμενο μήνα, όπου θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε πολλά από αυτά τα θέματα που ... (μεταξύ άλλων) η χρήση των κρατικών επενδυτικών ταμείων στη χειραγώγηση, των αγορών, τα νομίσματα, την πολιτειακή οικονομική κατάρρευση του Έθνους, τη χρεοκοπία, την εθνική κατάσταση αστάθειας, τους προϋπολογισμούς των συμμάχων των ΗΠΑ , τα ελλείμματα, τις υποδομές εθνικής ασφάλειας.

Ομοίως, ο στρατός έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση που ονομάζεται " Unified Quest 2011» με την οποία μελετά τις "συνέπειες” σε μεγάλη κλίμακα οικονομικής κατάρρευσης στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών που θα ανάγκαζε τον Στρατό να επιβάλει την εσωτερική τάξη εν μέσω πολιτικής αναταραχής. Η Quest επίσης, εκπαιδεύει τον Στρατό στο πώς να “ασχοληθεί” με την κατακερματισμένη παγκόσμια κυριαρχία και τη δραστική μείωση των προϋπολογισμών.

Τον Οκτώβριο, το Αμερικάνικο Σώμα των Πεζοναυτών επισκέφθηκε την JP Morgan για να “μελετήσει τις αγορές και την οικονομία."

O Javers καταλήγει:
Τα διάφορα τμήματα του Πενταγώνου και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του καθεστώτος εξετάζουν τις αγορές και αναζητούν τρόπους που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν σαν ένα νέο είδος της απειλής για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι των οποίων η δουλειά είναι να σκεφτούν τα χειρότερα δυνατά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν.

Σύμφωνα με το Wired.com ο στρατός φιλοξενεί το "Unified Quest" κάθε χρόνο, πράγμα που συνεπάγεται ο επικεφαλής του στρατιωτικού προσωπικού δίνει οδηγίες σε ταλαντούχους νέους και ανώτερους αξιωματικούς και σε ανώτερα στρατολογημένα άτομα για να αξιολογήσουν που η υπηρεσία πάσχει - και να προτείνουν διορθωτικά μέτρα.

Ωστόσο, το “Unified Quest 2011” διαφωτίζει τους ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πράγματι μάρτυρες μιας μη ανοδικής οικονομικής ανάκαμψης, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί στην ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας το υποστήριξαν.
Στρατιώτες εκπαιδεύονται
στην εκκένωση και την προσωποκράτηση ως απάντηση στις ταραχές, αποκαλύπτοντας το ενδεχόμενο ότι ο Αμερικάνικος στρατός μπορεί να καταφύγει στον στρατιωτικό νόμο, προκειμένου να διατηρήσει την τάξη.

Το “Unified Quest 2011”προετοιμάζει επίσης τους στρατιώτες να ενεργούν σαν διπλωμάτες στην περίπτωση που υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα διπλωματών στα στρατιωτικά φυλάκια, ή στους δρόμους, για να αντιμετωπίσουν πεινασμένους και θυμωμένους Αμερικανούς. Το Wired.com γράφει, «Υπάρχει μια ισχυρή συναίνεση ότι οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να είναι μέρος της εργαλειοθήκης του Στρατού -. Κάτι που υποστηρίζεται από μια δέσμη πρόσφατων σεβαστών εγχειριδίων και από διάφορες σύντομες σειρές μαθημάτων στις διαπραγματεύσεις σε πολλά σχολεία του Στρατού".

Το Blacklisted News εξηγεί ότι τα παιχνίδια πολέμου του Πενταγώνου είναι ακριβώς ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία ο κόσμος κατευθύνεται. Άλλοι συγκαταλέγουν επίσης την αποκέντρωση της FEMA από μία μόνο εγκατάσταση διανομής στην Ουάσιγκτον με 15 περιφερειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το έθνος. Το Blacklisted News ισχυρίζεται επίσης, "Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο κύριος αγοραστής κατεψυγμένων και αποξηραμένων τροφίμων τα τελευταία δύο χρόνια, και ιδιώτες προμηθευτές καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν ελλείψεις σε εξοπλισμό και προμήθειες για την οικοδόμηση προσωπικών καταφυγίων."

Άλλες παγκόσμιες δυνάμεις είναι προφανές ότι προετοιμάζονται για σενάρια "Αποκάλυψης". Η Ρωσία αναφέρεται ότι κατασκευάζει 5.000 νέα υπόγεια καταφύγια για την πόλη της Μόσχας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέθεσε την κατασκευή ενός " Θησαυροφυλακίου Αποκάλυψης για σπόρους " σε μια βουνοπλαγιά αρκετές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το 2006.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα της FEMA συστήνει στις αμερικανικές οικογένειες να έχουν για έκτακτη ανάγκη, προμήθειες εύκολα διαθέσιμες, που να περιλαμβάνει τρόφιμα και νερό, για αρκετές τουλάχιστον εβδομάδες.

Πηγή: axinosp