Share |

Ο Παναγής Βλάχος απαντά στον Μάκη Δημητράτο (κι εγώ σ' αυτόν)

Σκέφτηκα να μη βάλω  το σπουδαίο πόνημα του κ. Παναγή Βλάχου. Μετά, θα μου λέγανε ότι φοβάμαι τον αντίλογο. Άπαξ έχω ασχοληθεί με τον κ. Παναγή. Λέω να το ξανακάμω. Βλακεία είναι, μια και όλοι τον γνωρίζουν,  αλλά, προσωπικά, δε θέλω να αφήνω τίποτα να πέφτει κάτω. Με τη σιωπή μου, θα νομίζουν ότι είπαν λόγια σοφά.

Να του θυμίσω:

Για τα "περί αυτοκριτικής" Δημητράτου, ο άνθρωπος έγραψε:

  • "Η πολιτική έχασε στη μάχη που έδωσε με τους διαχειριστές της εξουσίας, τις ανήθικες συναλλαγές, την εξαγορά συνειδήσεων, τις ποικίλες προσωπικές εξυπηρετήσεις, την αδιαφανή και προκλητική διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ο κόσμος, και με δική μας ευθύνη και στο μέτρο των δυνατοτήτων και του χρόνου που είχαμε, δεν πείστηκε ότι ο Δήμος μπορεί να αποτελέσει εργαλείο επίλυσης ατομικών και συλλογικών προβλημάτων και ισχυρό ανάχωμα  απέναντι στην κυβερνητική επίθεση εξαθλίωσης του λαού".
-----
Για τον "πολιτικά αποτυχημένο και πολιτικά γραφικό/αποκομμένο από την κοινωνία κύριο Κρούσο":
  • Άντε χαραμίσου, γλύφοντας εκεί που πάντα έγλυφες. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι γνωστοί από την πρώτη μου εμφάνιση στην Κεφαλονιά. Είναι η πάγια αντιμετώπιση μου από το τοπικό καθεστώς. Η "γραφικότητα" μου αποδίδεται, όταν δεν έχουν απαντήσεις επί της ουσίας. Στα 1994, το πρωτοείπε ο Λυκούδης. Την επανέλαβε χτες στον Δημητράτο (αντί να σωπαίνει, λόγω της ευάλωτης σε κριτική κατάστασης του), ένας μισθοδοτούμενος(κατά δήλωση του) από τον Μιχαλάτο, πρώην Δήμαρχος και προβεβλημένο μέλος του ΣυΡιΖα. Τα λόγια και οι πράξεις δείχνουν την απώλεια του μέτρου. Αν οι "επιτυχημένοι" είναι σαν τον Παναγή, ευτυχώς, που είμαι "αποτυχημένος'. Βεβαίως, δεν προκύπτει από κάπου ότι είμαι πολιτικός. Είμαι πολίτης, που παλεύει, μαζί με άλλους, να σώσουν την περιουσία και τις ζωές τους. Ο Παναγής, όμως, έχει στηρίξει τα μνημόνια της καταστροφής(τουλάχιστον, το πρώτο) και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απολογηθεί. Πάει όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά ποτέ δεν πάει εκεί που οι πολίτες υποφέρουν και μάχονται. Κι επειδή τόλμησε να αναφερθεί στο όνομα μου: Πλάκα θα είχε να μας καλούσε κανένα τοπικό μέσο σε συζήτηση.

-----

Για την "αποτυχία" , και για το ότι έπρεπε να κόψει ο Γαλιατσάτος τον Δημητράτο, ο Δημητράτος έγραψε:

  • η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο λύσεις:
  • -          Να αποφασίσει τη μη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές και να απομείνει μοναδική επιλογή για τα μέλη και τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους στυλοβάτες της συγκυβέρνησης, διαταγμένους σε τρία ψηφοδέλτια.
  • -        Να δώσει τη μάχη της, επιδιώκοντας, έστω και την ύστατη στιγμή, να υπάρξει μια ψήφος αξιοπρέπειας για όσους διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική.
  • Ως γνωστόν, επέλεξε το δεύτερο και μου ανατέθηκε να διεκπεραιώσω το δύσκολο έργο. Όλη η οργάνωση κι εγώ προσωπικά, γνωρίζαμε το αποτέλεσμα. Για κάποιους ανθρώπους, το 10% δεν είναι ήττα. Ήταν προτιμότερο από το 0%. Η οργάνωση επέλεξε να δώσει μια ψήφο, για την οποία δεν θα ντρέπεται.

Ο Δημητράτος δεν δήλωσε ποτέ ηγέτης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος, για να διεκπεραιώσει το χρέος της οργάνωσης προς τον δοκιμαζόμενο λαό. Έλαβε το 80% απέναντι σε "υποψήφιους", που κατέβασε από το κεφάλι του ο Θόδωρος, με σκοπό να απαξιώσει τις διαδικασίες. Κάποιοι, κάποιες φορές, έχουν χρέος να παίρνουν το δρόμο της φωτιάς, όταν άλλοι κάθονται στη βολή τους ή συναγελάζονται με τους υπηρέτες της εξουσίας. 

Ο κ. Παναγής Βλάχος, με το λόγο του, επιβεβαιώνει τις προθέσεις του ντόπιου κατεστημένου να μην κατέβει ψηφοδέλτιο του ΣυΡιΖα στο Δήμο, ώστε ανενόχλητοι να μπορούν να στηρίξουν Λυκούδη-Παρίση και Μιχαλάτο. Αν ήταν στο χέρι του Γαλιατσάτου θα είχε γίνει. Μακάρι, να ομολογούσε μέσα στις κομματικές διαδικασίες τις προθέσεις του. Θα ήταν χαρά μας. Δεν τόλμησε, γιατί δεν είναι βλάκας(όπως μερικοί άλλοι, που τον κατηγορούν που δεν το έκαμε). Θα καρφωνόταν. Η οργάνωση άλλα ήθελε, γι' αυτό ο Θόδωρος φρόντισε να έχει "τραβηγμένο το χαλί κάτω από τα πόδια" ενός συριζέικου ψηφοδέλτιου, με όποιον υποψήφιο.

-----

Χάρις στην παρουσία των "Ριζοσπαστών Ξανά", μπορούμε να γελάμε, βλέποντας τον "αντιμνημονιακό" Παναγή να χαριεντίζεται σε προεκλογική συγκέντρωση του Μιχαλάτου:

Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά των Ριζοσπαστών: Οι μάσκες έπεσαν.

Θα είχε πλάκα, να μας εξηγούσε την υποστήριξη του στον κ. Μιχαλάτο.Να μας έλεγε, για παράδειγμα, σε τι δεν του άρεσε, ως πρόσωπο, ήθος και πολιτική ιστορία, ο Δημητράτος και πού διαφωνούσε με τις θέσεις των "Ριζοσπαστών Ξανά" και διάλεξε Μιχαλάτο.

Στο βίντεο της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣυΡιΖα(23-10-2014), ο Παναγής μιλά στο 1:11:04. Μιλά για "συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων" και καλό θα ήταν να μας έλεγε τι έκαμε με δαύτη. Φυσικά, δεν τόλμησε να προτείνει στήριξη Μιχαλάτου σε κάποια από τις διαδικασίες του ΣυΡιΖα. (Κρίμα είναι να μην έχει το θάρρος να λέει αυτό που σκέφτεται και να τα ρίχνει στο Θόδωρο). 

Η ημερομηνία έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας είναι χαρακτηριστική της "προθυμίας" αγώνα ενάντια σε πελατειακούς στρατούς, που υπάρχουν από 20ετίας ή 30ετίας.

Στην έδρα βρίσκονται μόνο υποψήφιοι της ΑΝΑΣΑ. Αυτοί ανέλαβαν τη  "συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων", αλλά στο δρόμο ξέχασαν τη δική τους ευθύνη. Το είδος της δικής τους συσπείρωσης το γνωρίσαμε: Βαλλιανάτος, Σπ. Γαλιατσάτος (ΠΑΣΟΚ), Φιλίππου, Καλαφάτης (Λυκούδης-Παρίσης), Π.Βλάχος (Μιχαλάτος). Αυτοί είναι οι φανεροί. Οι πρωτεργάτες για τη "συσπείρωση" ΚΑΙ στο Δήμο δεν φέρουν καμία ευθύνη, που "δεν πέτυχε".

(Στο βίντεο, η υποκρισία περισσεύει. Θαυμάστε  στο 1:22,ο4 τον κ. Τσιλιμιδό, μετέπειτα υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ. Ή τον κ. Σωτήρη Σάρλο, υποψήφιο με τον κ. Μιχαλάτο). 

-----

Ο κ. Παναγής επιβεβαιώνει την απουσία Γαλιατσάτου από κάθε διαδικασία πολιτικής αντίστασης, γράφοντας:

  • Όσο αφορά την παρουσία του κύριου Γαλιατσάτου στους κοινωνικούς αγώνες αν δεν με απατάει η μνήμη μου κύριε Δημητράτε, ο Θόδωρος ο Γαλιατσάτος είναι αυτός που κράτησε το ΣΥΡΙΖΑ σε μια τροχιά πολιτικής οντότητας στην Κεφαλονιά όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια του Σύριζα,όταν εσείς ήσασταν παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Αυτό βρήκε μόνο, όταν το ερώτημα ήταν "πού ήσουν και τι έκαμες, έχοντας τέτοιο κομματικό ρόλο, στην εποχή των μαχών του λαού ενάντια στα μνημόνια;"

Η τοποθέτηση του στο βίντεο, για "πολιτικές και όχι πρόσωπα" πάει περίπατο.

-----

Για τη σπουδαία φράση του "ο πολιτικός κρίνεται εκ του αποτελέσματος" , τι να πω;

Νικητές των εκλογών έχουν διατελέσει οι Λυκούδης-Παρίσης, Σαμαράς, Παπανδρέου και άλλοι. (Δεν θα χρησιμοποιήσω τη φράση ενάντια στον κ. Παναγή Βλάχο για τα δικά του εκλογικά αποτελέσματα. Θα έκανα το ίδιο λάθος).

"Αν αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία νικηθούν δεν σημαίνει πως η αδικία έχει δίκιο". 
ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ

------

Επί της ουσίας, παραμένει αναπάντητη η πρόκληση(ισχύει και για τον κ. Βλάχο):

 

================

Απολαύστε υπεύθυνα τον κ. Παναγή Βλάχο:

Σχετικά με την ανακοίνωση/αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον κύριο Δημητράτο, σαν μέλος της ΑΝΑΣΑ,κύριε Δημητράτε αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω μερικές απορίες/απόψεις.
Κύριε Δημητράτε, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΑΝΑΣΑ άνοιξε το ψηφοδέλτιο του στην κοινωνία της Κεφαλονιάς και συνολικά των Επτανήσων και ο κόσμος τον αντάμειψε δίνοντας του μια μεγαλειώδη καΙ πρωτοφανή νίκη που σημειωτέων ήταν μόλις η δεύτερη περιφέρεια της Ελλάδας που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή κύριε Δημητράτε για να καταλάβω των μέμφεστε γιαυτό;;
Μήπως μέμφεστε και τον κόσμο που τον ψήφισε και του χάρη σε αυτή την απαράμιλλη νίκη κύριε Δημητράτε;;
Όσο αφορά την παρουσία του κύριου Γαλιατσάτου στους κοινωνικούς αγώνες αν δεν με απατάει η μνήμη μου κύριε Δημητράτε, ο Θόδωρος ο Γαλιατσάτος είναι αυτός που κράτησε το ΣΥΡΙΖΑ σε μια τροχιά πολιτικής οντότητας στην Κεφαλονιά όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια του Σύριζα,όταν εσείς ήσασταν παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό.
Όσο αφορά τα δημοτικά,σας φταίει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ κύριε Δημητράτε που:
1. Κατεβάσατε ένα ψηφοδέλτιο εντελώς περιχαρακομμένο σε μια στενή πολιτική κάστα με αποτέλεσμα να μην έχει το ευρύτερο λαϊκό έρισμα.
2. Δεν καταφέρατε ούτε εσείς ο ίδιος να κάνετε το λαό της Κεφαλονιάς να σας εμπιστευτεί σαν ηγέτη,αντιθέτως με την πολιτική παρουσία σας αποτρέψετε πολύ κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευθεί το δημοτικό ψηφοδέλτιο σας.
3. Από τη στιγμή που πήρατε το χρίσμα,κάνατε ολέθριες τακτικές σαν επικεφαλής και εντός ΣΥΡΙΖΑ και εκτός με αποτέλεσμα να χαθεί όποια δυναμική πήγαινε να αναπτυχθεί.
Κύριε Δημητράτε ο πολιτικός κρίνεται εκ του αποτελέσματος γιαυτό καλό θα είναι να αφήσετε τις μεμψιμοιρίες και εν τέλη να ζητήσετε ένα συγνώμη από το λαό γιατί αναλάβατε το βάρος του ηγέτη στο οποίο και δεν μπορέσατε να ανταπεξέλθετε .
Ξέρετε κάτι κύριε Δημητράτε;;;

Όταν θέλεις να θεωρείσαι  ηγέτης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες τις αποτυχίας και όχι να προσπαθείς να τις ρίξεις σε άλλους,όταν μάλιστα αυτοί οι άλλοι έχουν καταγράψει μια τεράστια ιστορική νίκη.Γιατί τότε κύριε Δημητράτε εσείς αυτογελειοποιήστε στην κοινωνία.
Αλλά θα μου πείτε τί περιμένεις από έναν "ηγέτη" που σε όλη την προεκλογική εκστρατεία είχε για σύμβουλο του έναν πολιτικά και το τονίζω πολιτικά αποτυχημένο και πολιτικά γραφικό/αποκομμένο από την κοινωνία όπως τον κύριο Κρούσο.
Τελειώνοντας, το μόνο λάθος που μπορείτε να καταλογίσετε στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο και στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι άφησαν εσάς να κατεβείτε για επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου,κάτι που αποδείχθηκε ολέθριο.Ίσως αν δεν ήσασταν εσείς επικεφαλής να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο δήμο μια περίλαμπρη νίκη.

Βλάχος Παναγής
Υποψήφιος με την ΑΝΑΣΑ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.