Share |

ΠΑΜΕ (1): ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !! ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !!

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο και τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα!!
Η επιτυχία της απεργίας και η μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν η καλύτερη απάντηση απέναντι στην πολιτική που μας ρημάζει τη ζωή, κλείνει τα σχολεία μας, βάζει τους γονείς μας να πληρώνουν για τις μεταφορές, τη θέρμανση και τα βιβλία μας!
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική! Η οργάνωση του αγώνα και ο συντονισμός μας με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν να πάμε μόνοι μας! Που μας θέλουν απομονωμένους για να μας έχουν στο χέρι, που θέλουν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μας θέλουν χειροκροτητές στην πολιτική τους και στις συγκεντρώσεις τους!
Εμείς τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οργανώνουμε την πάλη μας στο πλευρό των γονιών μας και δυναμώνουμε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κεφαλονιάς. Το μαθητικό κίνημα παίρνει τις αποφάσεις του μέσα από μαζικές , συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, τα 5μελή και 15μελή, μέσα από το ΣΑΣΚΙ. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας, ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Συνεχίζουμε τους αγώνες με νέα ορμή και δύναμη, παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για:
Εμείς παλεύουμε για:
• Να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας ΠΑΣΟΚ – ΤΡΟΙΚΑΣ!
• Να μην πληρώσουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας.
• Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να πραγματοποιηθούν κανονικά τα σχολικά τουρνουά.
• Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ. Καμία συγχώνευση σχολείων.
• Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του.
• Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ