Share |

ΠΑΜΕ (2) : για την χθεσινή απεργία

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, εργάτες και εργάτριες, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μετανάστες, αυτοαπασχολούμενους που μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στην  απεργιακή  συγκέντρωσή του . Που πρωτοστάτησαν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, στην περιφρούρηση, για την επιτυχία της απεργίας ανά κλάδο και επιχείρηση.

            Παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία, τις απειλές για απολύσεις, την υπονόμευση από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τον αποπροσανατολισμό που παρέχουν απλόχερα διάφορες ομάδες χωρίς ταξικό πλαίσιο και αιτήματα, οι εργαζόμενοι πλαισίωσαν μαζικά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και σε όσους την στηρίζουν.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσουν το ίδιο δυναμικά σε ενδεχόμενες προσπάθειες να προβούν εργοδότες και κυβέρνηση σε απολύσεις ή σε άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τις όποιες προβοκάτσιες από όπου και αν προέρχονται.

            Από αύριο να συνεχίσουμε με κλιμάκωση της πάλης. Να συνεχίσουμε με οργάνωση, με σχέδιο, με περιφρούρηση και αποφασιστικότητα  για την επιτυχία των επόμενων κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ