Share |

Πρωτεύουσα της Ελλάδα το Βερολίνο

Πρωτεύουσα της Ελλάδας το Βερολίνο (δεν μπορούμε να διορθώσουμε το "-ς" στον τίτλο)

Μας το έστειλε το "Πολιτικό Καφενείο".

Δεν γνωρίζουμε αν οι τυπογράφοι της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αποφάσισαν να κάμουν πλάκα, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους θέση ή πρόκειται για "τυπογραφικό λάθος".

Στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" δεν επιτρέπονται τα τυπογραφικά λάθη, για ευνόητους λόγους. Σε περίπτωση που έχει παρεισφρύσει τέτοιο λάθος, γίνεται διασταύρωση με το πρωτότυπο και τυπώνεται η "ορθή επανάληψη". Δεν γνωρίζουμε εάν έχει γίνει "ορθή επανάληψη" για αυτό το "λάθος" σε μεταγενέστερη έκδοση.Αν το πρωτότυπο είναι "σωστό", τα πράγματα μένουν όπως είναι.

Ας το ψάξει κάποιος που μπορεί να το κάμει. Ένα τηλεφώνημα στο Εθνικό Τυπογραφείο αρκεί. Θα έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις. Εμείς βαριόμαστε. Εξ άλλου, "γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει". 

 Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι απλές εδαφικές περιοχές του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών.

Δεν είναι κακό να επιβεβαιώνεται με  επίσημο τρόπο.

 

Συμπλήρωμα:

Συνελήφθη ο Δημ. Κολλάτος, διότι ύψωσε στο σπίτι του την ελληνική σημαία "πατημένη" από γερμανική μπότα.

Θα τους ενόχλησε ότι η μπότα είναι made in China.

 

Κι άλλο συμπλήρωμα:

Πάει για ευθανασία ο σκύλος που γάβγισε τους τροϊκανούς.

Τυχερός ο σκύλος. Για μας δεν προβλέπεται ευθανασία. Θα πάμε "σαν το σκυλί στ' αμπέλι". 

 

Συμπλήρωμα τελευταίο:

Οι εξηγήσεις για την έδρα του Προέδρου στο ΦΕΚ.

Αυτό θα πει πρόεδρος. Υπογράφει όπου βρίσκεται. Δουλευτής. Να μη καθυστερούν οι νόμοι. Άραγε, υπάρχει άλλη υπογραφή, με άλλο τόπο, εκτός της Αθήνας;

Θέλουμε την Κεφαλονιά, πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο Παπούλιας, κάποτε, ήταν μόνιμος παραθεριστής του χωριού Ντομάτα και συχνά πυκνά τον ανταμώναμε στο αεροδρόμιο ή συνταξιδεύαμε. Τότε, που τα εισιτήρια λόγω κρατικού μονοπωλίου ήταν φτηνά. Μετά ήρθε ο "ελεύθερος ανταγωνισμός" των ιδιωτικών εταιριών και πήγαν 5 φορές επάνω. Σήμερα, είναι άγνωστο σε μας που βρίσκονται τα ύψη των εισιτηρίων, μια και αυτό το είδος ταξιδιού ανήκει στα είδη πολυτελείας. (Εδώ, δεν έχουμε για λεωφορείο του ΚΤΕΛ).

 

Η αλήθεια δεν αλλάζει: Πρωτεύουσα της Ελλάδας και της Κύπρου, ελέω πολιτικών, είναι το Βερολίνο.