Share |

Πρωτοβρόχι

θα προσπαθήσουμε να μην πούμε κακή κουβέντα. Πολλοί μας σύγχυσαν πρωί - πρωί. Πήραμε το ποδήλατο και μουσκέψαμε στο ανεμοβρόχι. Απόλαυση ως το κόκκαλο.

Μετά, κανείς δεν μας ήθελε. Μήτε καφενείο, μήτε ταξί, κι αποφύγαμε να ζητήσουμε βοήθεια από φίλους. Moυλιάσαμε ωραία.

Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να σχολάσουν τα παιδιά μέσα στην καταιγίδα. Τα παιδιά πήραν τους γονείς τηλέφωνο να πάνε να τα πάρουν και το  Αργοστόλι παρέλυσε. Μικροτρακαρίσματα ολοκλήρωσαν την εικόνα μποτιλιαρίσματος.

Ωραία ήταν. Οι τρακαρισμένοι έβγαιναν από τ' αυτοκίνητα, ξυπόλητοι μέσα στο δρόμο - ποτάμι. Νομίζω πως το διασκέδαζαν.

 

Για τον ξυλοδαρμό του αντιδημάρχου από φουσκωτούς επιχειρηματία δεν θα πούμε σχεδόν τίποτα. Θυμηθήκαμε τον ξυλοδαρμό δημάρχου και τα καμένα αυτοκίνητα, από άλλο επιχειρηματία. Αυτός μας ήρθε με φουσκωτό και φουσκωτούς από Λευκάδα.Και τον έδερναν, ακόμα, και αφού τον έριξαν στη θάλασσα.

Οι συχωριανοί κοιτούσαν, φοβισμένοι. Ένας εκ των δύο λιμενικών πήρε το θάρρος να συντρέξει και έσπασε το πόδι του.

 

Ο άλλος δεν ήξερε σε ποια μεριά να βάλει το σκάφος του κι όταν ήρθε η θύελλα το σκαρί χτυπιόταν αλύπητα στην αποβάθρα. Ένας γερανός standby , oι λιμενικοί από κοντά και μια αντλία με μπαλαντέζα από κοντινό μαγαζί έβγαζε νερά, κρατώντας το σκάφος στην επιφάνεια. Τέλος καλό.

Για λίγο, έπαψαν να ασχολούνται με το σκάφος , κοιτώντας τον κουρλό να φωτογραφίζει.

Δείτε φωτογραφίες στο kefaloniapress. Aυτοί δεν είναι της πλάκας, σαν εμάς.

 

Ένας καλός τρόπος να μαζέψεις αμύγδαλα είναι να περιμένεις να στα ρίξει κάτω ο καιρός.

 

Δεν θα σας πούμε, σήμερα, ποιοι μας σύγχυσαν. Ή είναι ηλίθιοι ή πανηλίθιοι. Ή, το πιο πιθανό, έμμισθοι πράκτορες της αυτοκρατορίας. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

 

Ο Φόρτες τα είπε καλά για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Δεν τά'πε όλα, αλλά έθεσε ένα σοβαρό θέμα, που ο περιφερειάρχης Σπύρου και το καθεστώς πάει να το κάμει γαργάρα. Εμάς, θα μας κάτσει στο σβέρκο.Είναι το μέλλον μας.

 

Ο Αλεβιζόπουλος μας παραπονιέται κι έχει μισά δίκια. Εμείς τον αγαπάμε κι ας μη το πιστεύει.

 

Απολαύστε εικόνες.

Το βρήκαμε σε ένα συνεργείο. Singer του 1927. "5  κυκλοφορούν στον κόσμο" , μας είπε ο ιδιοκτήτης. Υπάρχουν κι άλλα. Μια Chevrolet που έβλεπα στην Πλαγιά της Ερύσου , κάποια στιγμή, αγοράστηκε από τον σημερινό δήμαρχο. Υπάρχουν κι άλλα. Χμμμ... 

 

Έχουμε κι άλλα , άσχετα.

Το ένα από τα δύο πηγάδια του Μπαρμπαρόσα. Διακρίνεται η ημισέληνος. Βρίσκεται στη συνοικία του Φουσάτου, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας  του Στεφάτου.  Το όνομα της γειτονιάς προέρχεται από τα εκεί στρατοπεδευμένα φουσάτα του Μπαρμπαρόσα.

Το άλλο πηγάδι είναι κοντά στο Φανάρι. Δεν είμαστε ιστορικοί, για να σας πούμε περισσότερα. Δεν ξέρουμε, αν το σκαλισμένο πέτρινο στόμιο του πηγαδιού είναι εκείνης της εποχής ή μεταγενέστερη κατασκευή. (Πρέπει να ρωτήσω την Εύη Λειβαδά - Ντούκα).