Share |

Σκάνδαλο είναι οι παραλίες που δεν πωλούνται

Σε τούτη τη "δημοκρατική" χώρα, περισσεύει η "πληροφόρηση". Έχουμε τόση πολλή που δεν την προλαβαίνουμε.

Έτσι , από έγκριτα έντυπα, που δηλώνουν ΜΜΕ, (Έθνος, Ελευθεροτυπία  κλπ) μάθαμε τι πουλιέται στην Κεφαλονιά.

Άλλα έγκριτα τοπικά ΜΜΕ , τα έκαμαν σημαντικό θέμα (και εμείς).  Επειδή, πρέπει να κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας, ας του τα χώσουμε. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ, απλώς, παρασύρθηκαν από εμάς.

-----

Βρε, ξεφτιλισμένη ιστοσελίδα,  ithacanet, πριν γράψεις, δεν σκέφτεσαι;

Είναι δυνατόν να γράφεις, αντιγράφοντας έγκριτους δημοσιογράφους των Αθηνών,  πως ανάμεσα στις παραλίες που θα δοθούν προς "αξιοποίηση" είναι οι "Καταβόθρες" και ο "Μύρτος"; 

 

"Καταβόθρες":

Από την ενσωμάτωση των επτανήσων στην Ελλάδα , οι καταβόθρες είναι ιδιωτικές. Τόλμησε η χούντα να τις απαλλοτριώσει, αλλά η δημοκρατία του Καραμανλή Α' αποκατέστησε τη νομιμότητα και τις έδωσε στον ιδιοκτήτη της. (δια της δικαστικής οδού).  Ο επελθών σοσιαλισμός άφησε ανέγγιχτη την ιδιοκτησία πάνω σε ένα γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Ο απελθών (προ πολλού)  σοσιαλισμός, κάθε τόσο,  στήριζε, με έργα και όχι λόγια, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του ιδιοκτήτη, γιατι ο ίδιος βαριόταν να αναβαθμίσει την περιουσία του και να συντηρήσει την ωραία εικόνα που έδωσε ο Θεός στη συγκεκριμένη γωνιά της γης.

Άρα πώς κάθεσαι και λες ότι θα πουληθεί μια παραλία, που είναι ιδιωτική;  Ithacanet είσαι ένα ηλίθιο site, ήγουν ηλίθια ιστοσελίδα.

Το προσέξατε; κ.Π.Παπαδάτε, το προσέξατε; Τι ιδιωτική, τι δημόσια περιουσία! Ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει, είτε είναι ιδιωτική είτε είναι "δημόσια"  η περιουσία.

Και κάτι ακόμα, οπαδέ της "ιδιωτικοποίησης": Όλα έγιναν με συνθήκες "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ". Είδατε κάπου να ανοίγει πολιτική μύτη; (Σιγά, μην ασχοληθεί το ΚΚΕ , με τέτοια θέματα. Περιμένει ανάσταση νεκρών και τη Δευτέρα Παρουσία του Στάλιν. Τότε, όλα θα λυθούν δια μαγείας. Γι' αυτό και δεν ασχολείται με τα καθημερινά και τα επίγεια) .

Τώρα, θα απορήσει κανείς, γιατί χαρακτηρίζουμε "σκάνδαλα" τις παραλίες που δεν θα πουληθούν - "αξιοποιηθούν" ;

Εδώ, κρύβεται όλο το ζουμί, αλλά επειδή είμαστε "εντεταλμένοι προβοκάτορες" και η εντολή είναι να πλήττουμε ανελέητα το ΚΚΕ - ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΛΑΪΚΗ αντιΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και λοιπές παραφυάδες του κομμουνισμού, δεν θα καταγγείλουμε, ούτε θα ρωτήσουμε τους κ.κ. Πέτρο Αλιβιζάτο και Μάκη Φόρτε.

Είναι φίλοι μας.

Και κριτική ασκούμε σε όποιον εμείς γουστάρουμε ή σε όποιον , μάς έχουν δώσει εντολή.

Πού βρίσκεται, λοιπόν,  το σκάνδαλο; Δεν είναι ένα:

1. Οι καταβόθρες έπρεπε να είναι δημόσια περιουσία και να αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά... κανείς δεν μπήκε στον δημοκρατικό κόπο να τις απαλλοτριώσει, ξανά. Χειρότερη από τη χούντα είναι η "δημοκρατία" σας σε αυτό το θέμα. 

2. Πολλές φορές, πληρώθηκε ο εξωραϊσμός του χώρου, με χρήματα της διαδημοτικής, του δήμου ή του δημοσίου. (Πόσες χιλιάδες ευρώ  ήταν το τελευταίο μαλλί; Δεν θυμάμαι τι έγραφε η ταμπέλα).

3.  Δόθηκε άδεια  ανακατασκευής σε ένα κτίσμα που ήταν πάνω στην "αιγιαλίτιδα ζώνη" και για το οποίο δεν υπήρχε προηγούμενη οικοδομική άδεια, άρα δεν έπρεπε να χτιστεί. Δόθηκε αυτή η άδεια, ανακατασκευής,  ενώ σε δύο προηγούμενες απόπειρες , οι εργασίες είχαν σταματήσει,  από το Δήμο,  από την Πολεοδομία και από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Πέσανε να τους φάνε και τους "φάγανε" , προσωρινά

 

Τώρα, πρέπει να σας δώσουμε τον ορισμό του "σκανδάλου", όταν μιλάμε για Ελλάδα:

1. Νόμιμα, βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.

2. Νόμιμα, ο φορολογούμενος πληρώνει τον εξωραϊσμό ιδιωτικού χώρου.

3. Νόμιμα, δόθηκε η άδεια ανακατασκευής του κτηρίου, πάνω στην αιγιαλίτιδα ζώνη.

Σκάνδαλο είναι το είδος της νομιμότητας που υπάρχει στην Ελλάδα.

Φυσικά, νομιμότατα, λεηλατείται η πατρίδα, νόμιμα, οι δρόμοι κοστίζουν 5 φορές πάνω από το μέσο όρο της ευρώπης. Νόμιμα, χαρίζονται χρέη στο Μέγαρο μουσικής, δανείζονται τα κόμματα, διαγράφονται χρέη, λαδώνεται η Siemens και οι κατασκευαστές υποβρυχίων, πωλείται το Καστελόριζο, χρηματοδοτούνται οι τράπεζες ...και αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος, γράψτε μας.

Το πολίτευμα της Ελλάδας λέγεται "Ελληνική Προεδρευομένη Διαφθορά".

(Είδατε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον "ιδιωτικό" και "δημόσιο" τομέα;  Υποκαταστήματα της ίδιας πολιτικοεπιχείρησης είναι.  Καταλάβατε τι θα πει "αξιοποίηση"; )

ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

 

ΥΓ: Ο κ.Αλιβιζάτος και ο κ. Φόρτες είναι φίλοι και δεν τους ρωτάμε, να μας πουν πώς συνέβησαν όλα αυτά, όσο κυβερνούσαν. Το ΚΚΕ φταίει που δεν μιλάει και δεν λαλάει, όταν κάτω από τη μύτη του γίνονται θαύματα και πράγματα. 

Για το Μύρτο, αύριο.

 

(φοτό: Σπύρος Δελάλης)

------------------------------------

"Προς το παρόν ας έχει καλά ο θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει 100 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα.  Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. " (από άρθρο Παύλου Παπαδάτου - "επικοινωνιολόγου", στη RealNews)