Share |

Σκάνδαλο είναι οι παραλίες που δεν πωλούνται (2)

Μύρτος:

Άλλη μία παραλία, που έπαιξε δυνατά στις προς «αξιοποίηση» εκτάσεις του δημοσίου. Όποιος ξαναπεί «ξεπούλημα», θα του βάζουμε πιπέρι στη γλώσσα. Όποιος, επίσης, ξαναμιλήσει για «γλύφτες» της πράσινης εξουσίας, θα γλύφει με τη γλώσσα του κόκκινο πιπέρι συν 4 εκατομμύρια ευρώ, πρόστιμο.

Η «επίδικη» έκταση στο Μύρτο είναι 9,5 στρέμματα, τα οποία ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Ε, και να θέλει η κυβέρνηση (θέλει , θέλει και πολύ μάλιστα), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ, (συγνώμη , να «αξιοποιήσει»).

 Θυμάστε, που πέρυσι , ένα υποψήφιο αστέρι του Μιχαλάτου κατηγορούσε τον Κοτσιλίνη, για τις κακές ρυθμίσεις της ΖΟΕ του Μύρτου;  Χωρίς, βέβαια, να προτείνει κάτι δικό του.

Το βρήκατε!! Ο Μύρτος είναι ΖΟΕ και το μόνο που μπορεί να χτιστεί είναι μια λυόμενη καντίνα 50 τ.μ. .  Πόσο κοστίζει μια έκταση 9,5 στρεμ., της οποίας ένα μεγάλο μέρος είναι δασική έκταση και το μόνο που μπορεί να κάμεις επάνω της είναι καντίνα 50 τ.μ.; Και ακόμα χειρότερα, όταν αυτή η έκταση είναι νοικιασμένη στο Δήμο για 49 χρόνια;

Αν ρωτήσετε τον κ. Ανουσάκη, μπορεί ("μπορεί", λέμε)  να σας πει πως η καντίνα πρέπει να «ιδιωτικοποιηθεί», γιατί ο Μάρκος την «έμπασε μέσα», σαν Δήμαρχος Πυλάρου.

Τίποτα, καλύτερο δε μπορεί να γίνει.

Για να αλλάξει η ΖΟΕ πρέπει να περάσουν από εκείνη τη «γάγγραινα» του 5ου τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, δηλ. θα πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμα.

Είναι πολύ μικρή η έκταση για να μπουν σε τέτοιο κόπο.

Άρα, ο Μύρτος σώζεται από την «αξιοποίηση»!

Και, τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς «αξιοποίηση»;

---------------------------

Μέχρις ότου δούμε τι θα κάνουμε «χωρίς βαρβάρους», ας δούμε μια μικρή ιστορία:

 

Πώς περιήλθε στα χέρια του δημοσίου η έκταση και πόσο την πληρώσαμε;

 Μη ζητάτε ονόματα. Τα ονόματα, τα στοιχεία  και το χρέος να αποκαλύψουν το παιχνίδι , ήταν στο χέρι των ταγών της  Πυλάρου, αλλά ό,τι περιήλθε στην αντίληψη τους,  το θεώρησαν συνηθισμένο και ασήμαντο περιστατικό.  Από αυτά που συμβαίνουν, κάθε μέρα, στα πλαίσια της «Ελληνικής Προεδρευομένης Διαφθοράς».  

 

Δείτε, λοιπόν,  πως φτιάχνονται περιουσίες, με ξένα κόλυβα:

Η έκταση , που σήμερα ανήκει στο δημόσιο είχε αγοραστεί από δύο εργολάβους.

Ο ένας πτώχευσε και το 50% περιήλθε στην ΚΕΔ, λόγω χρεών στο ΙΚΑ. Ο άλλος πούλησε το μερίδιο του, σε ντόπιο επιχειρηματία. Ο τελευταίος πρότεινε στο δημόσιο να αγοράσει το υπόλοιπο 50%. Αυτά, επί ΝΔ και διοίκησης ΚΕΔ, από γιο γνωστού στρατηγού.

Συμφώνησαν να ανταλλάξουν το 50% της έκτασης στο Μύρτο, με ίσης αξίας ακίνητο στα βόρεια προάστια των Αθηνών. Μέχρις εδώ, όλα καλά καμωμένα.

Όλο το μυστικό κρύβεται στη φράση «ίση αξία». Έρχονται εκτιμητές του δημοσίου και εκτιμούν την αξία του 50% του ακινήτου στον Μύρτο και έτσι το κράτος ανταλλάσσει την έκταση με άλλο ακίνητο «ίσης αξίας».

Πέρασαν τα χρόνια και ένα ωραίο πρωί , ο Δήμος Πυλάρου αποφασίζει να αγοράσει ακίνητο στο Μύρτο και να το διαμορφώσει σε χώρο στάθμευσης. Καλούνται, ξανά, οι εκτιμητές του δημοσίου , για να προσδιορίσουν την αξία και όπως είναι φυσικό , ο καλός δήμαρχος ζητά να μπει η μικρότερη δυνατή αξία.

-          «Α! δε γίνεται», απαντούν οι «εκτιμητές», «γιατί είχαμε φουσκώσει τις τιμές στο ακίνητο των 9,5 στρεμ. , ώστε ο ιδιώτης να πάρει μεγάλης αξίας ακίνητο στο Κεφαλάρι»!!!!!

Με αυτό τον ωραίο τρόπο, ο φορολογούμενος πλήρωσε κάτι παραπάνω την ανάγκη ενός ιδιώτη να πάρει μεγάλης αξίας ακίνητο στα βόρεια προάστια.

Και φυσικά, οι ταγοί της Πυλάρου, που συμπτωματικά ανήκαν στην «αντιπολίτευση» της ΝΔ,  θεώρησαν το θέμα φυσιολογικό και λήξαν.

Περιμένετε, τώρα, να σας πούμε εμείς πως όλα αυτά είναι σκανδαλώδη; Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία πρόσβαση και δυνατότητα ελέγχου στα σκοτεινά συρτάρια των συναλλαγών του ελληνικού δημσίου, περιμένετε να σας πούμε πως υπάρχει σκάνδαλο; Δε σφάξανε.

Να τα πει ο Μάρκος. Κι επειδή ο Μάρκος δεν τα είπε, που ήταν "αντιπολίτευση", ό,τι έγινε ήταν καλά καμωμένο. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά και κάθε άλλη βρώμικη σκέψη για την εντιμότητα και το ήθος των διαχειριστών της δημόσιας περιουσίας είναι εκ του πονηρού.

(Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα).

----

Πώς το είπε ο κ. Π.Παπαδάτος, ο κ. Μοσχόπουλος και οι λοιποί «αξιοποιητές» της περιουσίας του δημοσίου, δηλ. της δικής μας περιουσίας;

«Αξιοποίηση για το καλό μας»!!!!

Σωστά τα λένε. Κι αυτοί , όχι σαν ιδιοκτήτες, αλλά σαν κοινοί μεσίτες και διαμεσολαβητές, πρέπει να λαμβάνουν και το κάτι τις τους, μια και συνεισφέρουν στην «αξιοποίηση». Όλα τίμια και παστρικά. Όταν ακούτε "αξιοποίηση",  προμήθεια, αγορά, κατασκευή, ανάθεση κλπ να ρωτάτε πόση είναι η προμήθεια. (Κι όποιος την πει λάδωμα, θα έχει να κάνει μαζί μας).

----

("Έρευνα" προς "Αξιοποίηση" ετοιμάζεται να γίνει και στο λιμάνι του Ληξουρίου, από το "Λιμενικό Ταμείο", μια υπηρεσία που έχει ακόμα πολλά χρήματα, για ξόδεμα. Θα ψάξουν για βόμβες από το β' παγκόσμιο πόλεμο, ώστε το λιμάνι να χωρέσει 150 σκάφη).  

Όποιος πει, πως το κράτος , όταν κάνει έργα, μελέτες, κλπ έχει ισχυρό μηχανισμό διαφάνειας , ώστε να εμποδίζεται κάθε απόπειρα δωροδοκίας ή προμήθειας, έχει απόλυτο δίκιο).

(Άμα δεν πεις και καμιά μαλακία, θα πας φυλακή. Από αυτό βγήκε "της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες". Για λαμόγια, απατεώνες, κλέφτες, διαχειριστές δημοσίου χρήματος και μαλάκες σαν εμάς, οι παροιμίες δε λένε τίποτα).

Όχι άλλη «αξιοποίηση». Αρκετά «αξιοποιηθήκαμε».

Καλύτερα καχύποπτοι, παρά μαλάκες, σαν εμάς. (Νέα παροιμία)

----

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:

Kαταλάβατε, τώρα, γιατί δεν πρέπει να διαβάζετε ithacanet; Λέει βλακείες, όταν γράφει πως θα πουληθεί ο Μύρτος (συγνώμη "αξιοποιηθεί"). Λέει βλακείες, όταν υποψιάζεται "σκάνδαλο" διακομματικής συγκάλυψης. Λέει βλακείες, τέλος, όταν δεν έχει τα κότσια και κλείνει τη συζήτηση, με φράσεις που θυμίζουν αίτημα για χορήγηση "συγχωροχαρτιού", από όσους "έθιξε".

(Καλά, σε ότι αφορά την τελευταία φράση, μη το δένετε κόμπο. Δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό).

ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ITHACANET. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ  ΣΚΕΨΗ.

--------------

Σημείωση

"Προς το παρόν ας έχει καλά ο θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει 100 δις ευρώ τις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα.  Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. Εμείς θα δώσουμε μία ανάσα στον εαυτό μας;"

 Παύλος Παπαδάτος, οικονομολόγος – επικοινωνιολόγος

 

(φοτό:Πλατειά Άμμος,  Σπύρος Δελάλης)