Share |

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΗ & ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ

ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΗ & ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Λυπάμαι πολύ που ο κ. Ιωάννης. Κασσιανός πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος Δήμαρχος Ιθάκης εξαπέλυσε απειλές στους πρώην Δημάρχους και σ’ όσους του κάνουν κριτική για όσα είπε στις δύο πρώτες ομιλίες του.Στην τελευταία μάλιστα «μπροσούρα» του, που μοίρασε στις 28 Δεκεμβρίου, στα καφενεία της Ιθάκης, μας προτρέπει να το «ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ»

Εγώ προσωπικά δεν θα του κάνω το χατήρι!  Γιατί:

1.Η συμπεριφορά του είναι αντιδημοκρατική και διχάζει την τοπική μας κοινωνία

2.Βεβαίως ο Κολυβάς, ο Μαρούδας, ο Αρσένης, ο Καραβίας και ο Βασιλόπουλος, που ήταν Δήμαρχοι τα τελευταία –όπως λέει- 40 χρόνια, δεν έκαναν την Ιθάκη «ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ», όπως επιδιώκει να την κάνει με τις γνωστές προτάσεις του ο κ. Κασσιανός.

3.Οι πρώην Δήμαρχοι κατάφεραν όταν ο κ. Κασσιανός «αλίευε» αλλού και την Ιθάκη να την κάνουν παγκόσμια γνωστή και να την ανακηρύξουν με Προεδρικό Διάταγμα ως νησί  «ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ» και παραδοσιακό οικισμό, για να μην περάσουν σχέδια καταστροφής από κανέναν «επιχειρηματία».

4.Δεν θα απαντήσω στις κατηγορίες του αναλυτικά γιατί πιστεύω ότι θα υποβαθμίσω τις προσπάθειες  όλων των αιρετών-Δημάρχων και Δημ. Συμβούλων, που αναιδέστατα και προκλητικά διαγράφει με δύο λέξεις. Όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι στην πορεία ανάπτυξης της Ιθάκης που φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει. Όσον αφορά εμένα, ας μάθει ότι σε εποχές πολύ ισχνών αγελάδων η Ιθάκη απέκτησε αφαλάτωση, περιφερειακούς δρόμους στην πόλη – παγκόσμια συνέδρια – πανελλήνια φεστιβάλ, ΚΑΠΗ κ.λ.π., και κυρίως οικονομική υποδομή μέσω Δικτύου Νησιών. Από το 1994 έως σήμερα ο Δήμος Ιθάκης εισέπραξε από το πρόγραμμα αυτό 2.850.000 € και έζησε!

5.Ακόμα ο κ. Κασσιανός θεωρεί αστείο ότι μερικοί (δηλαδή «μερικοί» είναι οι 4 Σύμβουλοι της Αξιωμ. Αντιπολιτευσης) έχουν το θράσος να τον κατηγορούν για θεσμική εκτροπή.  Μα στην ίδια ανακοίνωση τι άλλο κάνει από το να «εκτρέπεται» θεσμικά, όταν ζητάει «χώρους στάθμευσης με αγορά ή ενοικίαση, δύο χώρους για αγορά ή ενοικίαση για διαχείμαση σκαφών και άλλους χώρους για αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση κατάλληλους για μεταφόρτωση εμπορευμάτων»

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

σ’ ένα φεϊγβολάν που δεν έχει ούτε την «υπογραφή» του, ούτε σφραγίδα και βεβαίως χωρίς να υπάρχουν πιστώσεις για τους σκοπούς αυτούς, μελέτες και προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ

 Χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απ’ ότι φαίνεται δεν την υπολογίζει και πολύ!

ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΩ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ!

Κάθε μέρα θα με βλέπεις μπροστά σου για να μην διαγράψεις την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ιθάκης, που απ’ ότι φαίνεται από τις πρώτες σου δηλώσεις, δεν τη σέβεσαι!

Κι αυτό είναι μία πολύ κακή αρχή!

Υ.Γ.Θα ήταν πιο χρήσιμο για το νησί μας ο κ. Δήμαρχος αντί να απειλεί του Π. Δημάρχους να είχε ενημερωθεί ότι ο Δήμος Ιθάκης θα πάρει για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» το εξευτελιστικό ποσό των 3.000€ έναντι των 57.000€ που θα πάρει ο Δήμος Κεφαληνίας, και να είχε διαμαρτυρηθεί εντονότατα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ