Share |

Συνοθύλευμα δημάρχων

ΚΟΜΜΑΤRIX Δον ΨΥΧΩΤΗΣ

Για να γίνει κατανοητό αυτό που σιγά - σιγά θα ξετυλίγουμε από σήμερα και για όσο χρειαστεί, θα πρέπει να δώσουμε μερικές βασικές πληροφορίες. 

Η ιστορία μας μπορεί να εξελίσσεται στην Κέρκυρα, αλλά αφορά όλη την Περιφέρεια.

Επειδή οι άνθρωποι των υπόλοιπων νησιών δεν ξέρουν πρόσωπα και πράγματα της Κέρκυρας,  πρέπει  να δώσουμε μερικά στοιχεία.

Και θα είμαστε πολύ "σεμνοί" στους χαρακτηρισμούς μας. Κι αυτό γιατί τα όσα φτάνουν στα αυτιά μας υπερβαίνουν τη φαντασία του απλού πολίτη, που καλείται να ψηφίσει. Δεν μπορούμε να παίξουμε όλο το έργο, γιατί δεν έχουμε πλήρη στοιχεία και δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον. Το σημερινό κείμενο μας συνοδεύει την ανακοίνωση του ΚΚΕ, που έχουμε δημοσιεύσει.

Κρατείστε μόνο αυτό:

Στο δεύτερο γύρο για το Δήμο της Κέρκυρας πέρασε το "ψηφοδέλτιο των δημάρχων" του κ.Αυλωνίτη, με 612 ψήφους περισσότερους από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  Είναι ψηφοδέλτιο που αποτελέστηκε από μια σειρά απερχόμενους δημάρχους και λοιπά στελέχη των καταργημένων δήμων.

Η σύμπραξη αυτή καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της υπαρκτής πολιτικής σκηνής.

Να σημειώσετε μόνο ένα :

Μια τόσο μεγάλη σύμπραξη δημάρχων δεν υποστηρίχτηκε από κανένα κόμμα!

Δεν υποστηρίχτηκε ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έμεινε χωρίς υποψήφιο δήμαρχο, λόγω της καθυστερημένης κατάθεσης ψηφοδελτίου.

Κάτι ψέλισε ο κερκυραίος κ.Χυτήρης για στήριξη τους, αλλά το τοπικό επίσημο ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους.  Και ο Χυτήρης έσπευσε να ανασκευάσει.

Ο κ.Γ.Φαναριώτης που αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ στήριξε την κίνηση των δημάρχων.

To συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο μπορεί να αφορά την Κέρκυρα, αλλά προσπαθεί να κάνει "τράμπες" και ψηφοθηρικές συναλλαγές, οι οποίες εμπλέκουν  και την Περιφέρεια.

Μέχρι να δούμε, αν οι πληροφορίες για ανήθικες συμμαχίες αληθεύουν, οι κάτοικοι των άλλων νομών της Πεςριφέρειας, ας διαβάσουν το κείμενο του κ.Σεβαστιανού Μεταλληνού, το οποίο στην Κέρκυρα είναι γνωστό.

Δύο διευκρινήσεις:

1. Ο Σεβ.Μεταλληνός δεν ανήκε και δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, από τότε που δρα πολιτικά.  Και αυτό είναι ευρέως γνωστό στην Κέρκυρα. Μάχεται τη διαφθορά  και τον παραγοντισμό, όπου την βρίσκει και ανεξαρτήτως χρώματος. 

2. Οι άνθρωποι του Δικτύου Ιθάκη αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο στην υπάρχουσα πολιτική πανσπερμία, με το κείμενο : Το ΟΧΙ του 2010.  

Αυτές οι διευκρινήσεις είναι απαραίτητες, για να γίνει για μια ακόμα φορά σαφές πως μόνο την αλήθεια υπηρετούμε και όχι κάποιον από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δεν μας ενδιαφέρει, αν θα υπάρξουν κερδισμένοι ή χαμένοι, από την δημοσιοποίηση της αλήθειας. Μας ενδιαφέρει η αλήθεια.

Σεβ.Μεταλληνού:

Τα μπαίγνια δεν υπάρχουν πια κ. Χυτήρη

Εμφανιστήκατε εχτές βράδυ κ. Χυτήρη στην τοπική τηλεόραση για να δηλώσετε, χωρίς καν να ερωτηθείτε, ότι θα ψηφίζατε το κίνημα των Δημάρχων, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πολυσυλλεκτικό και νεανικό (!!!) ψηφοδέλτιο. Παρουσιάσατε δε μία περίεργη άγνοια για τα τεκταινόμενα στην Κέρκυρα.

Ήρθατε δηλαδή κ. Χυτήρη ως απεσταλμένος της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας στην επέτειο του ΟΧΙ, να μας πείσετε να πούμε το ΝΑΙ !!!

Φαντάζομαι ότι αγχώνεστε για τα χρώματα στο χάρτη το βράδυ των εκλογών. Για το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας στην Κέρκυρα, δεν νομίζω ότι κόπτεστε ιδιαίτερα. Γιατί δεν έχετε συμφέροντα εδώ, καθώς η οικογένειά σας δεν κατοικεί και δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί μας. Οι τοπικές πολιτικές που έχουν ισοπεδώσει την Κέρκυρα δεν θα επηρεάσουν το μέλλον του παιδιού σας και των εγγονιών σας, καθώς θα ζουν αλλού.

Διαφορετικά θα είχατε ενδιαφερθεί για την τοπική λυπηρή κατάσταση. Θα σας είχε απασχολήσει να μάθετε που κατέληξαν τα τελευταία 20 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που «απορροφήθηκαν», ενώ προορίζονταν για δημόσιες επενδύσεις.

Και είχατε το θάρρος κ. Χυτήρη να βγείτε δημοσίως και να δώσετε στήριξη στο συντεχνιακό κίνημα των αξιωματούχων που μας οδήγησαν εδώ που καταντήσαμε. Τόσο αβίαστα και αδιάφορα.

Σιωπήσατε εκκωφαντικά μπροστά στα αδιέξοδά μας, την ανάγκη για μια νέα αρχή. Την απαραίτητη απαλλαγή μας από το καθεστώς που λυμαίνεται τον τόπο.

Έχουμε χρεοκοπήσει κ. Χυτήρη και νομίζετε ότι με μία τηλεοπτική δήλωσή σας, στη μοναξιά του φακού, θα σας ακολουθήσουν χιλιάδες στο σαγράδο που μας προτείνετε να πέσουμε.

Σας καλώ κ. Χυτήρη να κάνετε την ίδια εισήγηση σε δημόσια συγκέντρωση, όπου να επιχειρηματολογήσετε μπροστά σε Κερκυραίους. Έχετε επιχειρήματα και θάρρος να το κάνετε;

κ. Χυτήρη, εσάς σας ενδιαφέρει το χρώμα του χάρτη στις 14 Νοέμβρη, ενώ τη γενιά μας μια θέση στο χάρτη. Το δικαίωμα παραμονής στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα.

Η αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα έχει στερέψει τα τελευταία 20 χρόνια από αξιόλογους αιρετούς και έχει γεμίσει με τσάμπα μάγκες. Να είστε σίγουρος όμως ότι αλλάξανε οι καιροί και η κοινωνία ξεμένει και από μπαίγνια...

Καλό σας ταξίδι κ. Χυτήρη.

Σεβ.Μεταλληνός

Α. Κορακιάνα, 28/10/2010