Share |

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Με πρωτοβουλία του Μάκη Βασιλάτου, έχουμε τα πιο κάτω:

Απάντηση στον Γεράσιμο Δημητράτο

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Γεράσιμου Δημητράτου ,  για τα αποτελέσματα  των πρόσφατων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, ως μέλη του συνδυασμού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ» και μέλη-φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά τα παρακάτω:

Θεωρούμε το αποτέλεσμα του συνδυασμού μας, είναι ένα πρώτο βήμα για να πετύχουμε την πολιτική ανατροπή και σε τοπικό επίπεδο. Είναι υποχρέωσή μας, απέναντι σε όσους και όσες μας στήριξαν, να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και εκτός, ως ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε αυτός είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουμε για να πείσουμε και όσους συμπολίτες μας δεν μας τίμησαν αυτή τη φορά με την ψήφο τους. .

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κατηγορία ότι έγιναν «εκλογικά αλισβερίσια» γύρω από τον συνδυασμό μας και τον χώρο που αυτός εκπροσωπεί. Τέτοιες λογικές, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και ο κάθε ένας από μας, έχει τη δικιά του προσωπική πορεία που το αποδεικνύει. Αν έστω και κάτι από όλα αυτά ευσταθούσε, εμείς οι ίδιοι θα είχαμε βγει πρώτοι να το καταγγείλουμε.   

Θεωρούμε πέρα για πέρα προσβλητική, προς τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας, αλλά και εντελώς απαράδεκτη και αναληθή, την υπόνοια που αφήνει ο συντάκτης του κειμένου ότι η ψήφος τους καθοδηγείται από παράκεντρα εξουσίας ή ότι ελέγχεται   από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Θεωρούμε  αναληθή και προκλητικά ,όσα αναφέρει  για τον ρόλο του Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ως Συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, για την λειτουργία της, και για τις δήθεν μεθοδεύσεις θεωρεί ότι έγιναν. Ο ίδιος, ως Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε, συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες αυτές  και ουδέποτε διαφοροποιήθηκε  στο ελάχιστο.

Θεωρούμε επίσης απολίτικα ,άθλια και ψευδή   τα διάφορα κείμενα που έχουν γραφτεί την περίοδο μετά τις εκλογές στον RHESUS και κάποια άλλα μπλοκ ,  και που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν  και να αποδυναμώσουν την μεγάληπροσπάθεια  του ΣΥΡΙΖΑ για μιαν  άλλη πορεία της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ καθώς και των ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ συνολικά.

 ΟΧΙ…ΔΕΝ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ.

Σαν υποψήφιοι με τον συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ» ξέρουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη πορεία πολλές αδυναμίες αναδείξαμε και πολλά λάθη κάναμε. Σωστό και τίμιο είναι να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε και όχι να κυνηγάμε φαντάσματα. Μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με άνοιγμα στους δημοκράτες ενεργούς πολίτες της Κεφαλονιάς και με μαζικότητα στη δράση μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας και μια δημοτική αρχή που δεν διστάζει να (ξε)πουλά και να αγοράζει το οτιδήποτε.

Τέλος καλούμε τον κ. Γεράσιμο Δημητράτο, τον δημοκρατικά εκλεγμένο υποψήφιο Δήμαρχο από την πανολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, με την αμέριστη υποστήριξη του σ. Θ. Γαλιατσάτου και νυν δημοτικό σύμβουλο με τους «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ», να  αντιληφθεί  ότι η υπομονή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντληθεί και ότι οι δικές του εμμονές αφορούν τον ίδιο και τους ελάχιστους πολιτικούς του φίλους, και δηλώνουμε ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πορεία αυτή.

Γεράσιμος Βασιλάτος.
Σπύρος Παγώνης
Παναγής Πούλος
Μυρτώ Τσιγαρίδα
Νίκος Κλωνής
Ευάγγελος Χριστάτος
Γεράσιμος Γονατάς

 

Απάντηση στον Βλάχο για την κριτική του στο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την ανακοίνωση Βλάχου και την κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω.

1)Είναι πρόκληση για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, ένα άτομο και μάλιστα μη μέλος να ανακατεύεται στα εσωτερικά του και να ασκεί και κριτική, και να δημιουργεί παρενέργειες και άλλου είδους συνειρμούς

2)Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση είναι δύναμη Ανατροπής και Ελπίδα για την Ελληνική κοινωνία, έχει σταθερές αξίες, έχει  μέλη και στελέχη,  λειτουργεί με τις οργανώσεις και τα αντίστοιχα όργανα, που καθορίζουν την πολιτική του, και  δεν χρειάζεται εξωτερικούς παράγοντες να εμπλέκονται, και να καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του.

Γεράσιμος Βασιλάτος
Σπύρος Παγώνης
Παναγής Πούλος
Μυρτώ Τσιγαρίδα
Νίκος Κλωνής
Βαγγέλης Χριστάτος
Γεράσιμος Γονατάς
Μέλη των Ριζοσπαστών Ξανά.

 

Ο Γεράσιμος Βασιλάτος απαντά στο Inkefalonia για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν αναμενόμενη η επίθεση που θα εξαπέλυε η Δεξιά και οι συν αυτώ ομογάλακτοι οσφυοκάμπτες μνημονιακοί ιδιοκτήτες (?) των “ενημερωτικών” ηλεκτρονικών σελίδων, ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώτο αριστερό στην Π.Ι.Ν. περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλλιατσάτο.
Έτσι λοιπόν έσκασε μύτη ο υποτιθέμενος “δημοσιογράφος” της IN KEFALONIA, και προβοκάρει, ειρωνεύεται, καταγγέλλει, ακόμα και σαν όψιμος υπεραριστερός της αριστεράς.
Προβοκάρει με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειρωνεύεται συντρόφους.
Καταγγέλλει τις εντάξεις νέων συντρόφων στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά βάθος όμως, ανησυχεί για την αποδοχή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για την ανάγκη του Λαού να εκφρασθεί μέσα από ένα κόμμα, που θέλει και μπορεί να κάνει την Ανατροπή, να καταργήσει τα μνημόνια και να τα κάνει παρελθόν, να οδηγήσει την Χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης, και να της ξαναδώσει την χαμένη υπερηφάνεια της.
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι “Δημοσιογράφοι”.
Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε όμως είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται όποιος Δημοκράτης Πολίτης αυτού του τόπου αποδέχεται το καταστατικό και το πρόγραμμα του, και θέλει να αγωνισθεί για την πραγματοποίηση αυτών που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι Απλά.

Γεράσιμος Βασιλάτος

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ κ. ΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΑΤΟ:

Ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς!

Ενισχύεται σημαντικά όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του inkefalonia.gr αίτηση για να ενταχθούν στην Οργάνωση Μελών, έχουν κάνει ο Διονύσης Φωκάς και ο Παναγιώτης Φιλίππου.

Αμφότεροι κατέβηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο μεν πρώτος με τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο δεύτερος με τον συνδυασμό του Θόδωρου Γαλιατσάτου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Και οι δύο περιμένουν να αξιολογηθούν και φυσικά λόγο σε αυτή την αξιολόγηση θα έχει και ο Παναγής Πουσναράς , ο οποίος αν δεν έχει κάποια αντίρρηση τότε οι δύο θα γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς.

 

 

Και οι αντιδράσεις πάνω στο τελευταίο άρθρο ττου κ. Βασιλάτου:

Nα αποσύρει αμέσως το κατάπτυστο κείμενό του ο Γερ. Βασιλάτος»!

Σχόλιο οργής του Σπ. Αλεβιζόπουλου, στο kefalonianews το οποίο και προσυπογράφουμε!

 

Όλα τα είχαμε εδώ στην Κεφαλονιά, βγήκαν κάποιοι όχι «τυχαίοι» ούτε «τυχαία» να επιτεθούν στους δημοσιογράφους, διότι δεν τους άρεσαν κάποια δημοσιεύματα

Από πότε κ. Μάκη Βασιλάτε θα πρέπει να γράφουμε όπως εσείς γουστάρετε; Από πότε ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι εδώ στην Κεφαλονιά θα πρέπει να ακολουθούν τις ορέξεις τις δικές σας, για τον ΣΥΡΙΖΑ και να γράφουν καλά λόγια για το κόμμα σας; Ο καθένας δημοσιογράφος γράφει ό,τι θέλει και κρίνεται.

Κατάπτυστο το δημοσίευμα του Μάκη Βασιλάτου. Θυμίζει κάποιες άλλες εποχές. Που να έρθουν και στην εξουσία...

Να το πάρετε πίσω το δημοσίευμα κ. Μάκη Βασιλάτε, εδώ και τώρα.

Σ.Σ ionianpress   Το κείμενο του Σπύρου Αλεβιζόπουλου το προυπογράφουμε ανεπιφύλλακτα και εμείς , του ionianpress