Share |

Τίνος είναι το λιμεναρχείο Αργοστολίου;

Με μια πρωτόγνωρη σε αυστηρότητα, δήλωση, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ήταν σαφής, όταν ρωτήθηκε, στη χτεσινή συνέντευξη:

"Η αναίτια σύλληψη μιας γυναίκας, από όργανα του λιμενικού είναι πράξη εκφοβισμού".

Θυμίζουμε, πως μια γυναίκα συνελήφθη, επειδή φωτογράφιζε επαγγελματική δραστηριότητα, για την οποία έχει καταθέσει μηνυτήριες αναφορές και τα λιμενικά όργανα την φόρτωσαν με το κατηγορητήριο (από δημοσιογραφικές πληροφορίες) της "απειλής και της απείθειας". Η ίδια δεν έχει πάρει αντίγραφο για να ξέρει πώς ακριβώς αναφέρεται η  κατηγορία.

Τα έργα και οι μέρες των λιμενικών οργάνων έχουν γίνει θέμα δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες, και οι ερωτήσεις, μετά από όλα αυτά είναι:

Ποιον και τι εξυπηρετεί το λιμεναρχείο;

Για ποιο λόγο ή για λογαριασμό τίνος ή ποιού νόμου ή προσώπου, προσπάθησαν να φοβίσουν και συνέλαβαν άνθρωπο, που κράτησαν ένα πρωινό στα κρατητήρια τους;

Ο λιμενάρχης έκαμε ΕΔΕ για να δει αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα, που εμπλέκουν λιμενικούς σε επεισόδιο με τσιγγάνους στου Αριστοφάνη, όταν οι πρώτοι ζήτησαν, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, να φύγουν οι δεύτεροι από κει  που βρίσκονται οι ίδιοι; (Η αστυνομία που προσήλθε, για να ηρεμήσει τα πνεύματα, δεν συνέλαβε κανέναν).

Αν δεν υπάρξουν πειστικές απαντήσεις, οι συνειρμοί μπορεί να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα του τύπου "κάποιοι δεν τα πάνε καλά με τους αλλόχρωμους και αλλόφυλους". Και η κυρία που συνελήφθη, είναι φανερό από το χρώμα της επιδερμίδας,  πως δεν είναι "καθαρόαιμη". Είναι μιγάς. 

Και για να τελειώνουμε με την ανέξοδη συμπαράσταση: Επειδή, μπορεί να έρθει η σειρά του οποιουδήποτε, όταν αυτά συμβαίνουν σε ένα διπλανό μας πρόσωπο,η βουλευτής και το κόμμα της, θα αφήσουν έτσι το θέμα;  (Για τους άλλους, δε ρωτάμε. )

 

Αυτές οι λίγες ερωτήσεις, για τώρα.

Υψώνουμε τη φωνή μας, γιατί φοβόμαστε. Όχι, όμως, με τον τρόπο που νομίζουν οι "εκφοβιστές", όργανα "άγνωστης" τάξης.  Φοβόμαστε τη σιωπή των αμνών και των εκπροσώπων. Δεν μας φοβίζουν οι λύκοι.

 

Ας γίνει κατανοητό, πως το αβγό του φιδιού δεν θα εκκολάψει φίδι.