Share |

Τα "Μυστήρια" της Κεφαλονιάς

Μετά από πολλούς μήνες,για να μην πούμε χρόνια,  είπαμε να επαναφέρουμε τις "Συντομογραφίες".

  • Το θέμα με τον "εφοπλιστή χωρίς λεφτά", που είχε βγάλει η "zougla.gr", το έχει αναρτήσει ο Αλεβιζόπουλος και το kefaloniapress δεν "το κατέβασε", όπως έγραψε το μονίμως ψευδόμενο "Νυστέρι".
  • Κυκλοφορεί ότι υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι ο κ. Μάκης Τουμάσης. Εμείς θα βοηθήσουμε την προεκλογική του εκστρατεία, προσφέροντας ορισμένα βιογραφικά στοιχεία.
  • Η τελευταία πολιτική πράξη του, πριν την προσχώρηση του στη ΧΑ , ήταν η στήριξη, στις εκλογές του Μαϊου 2012, της κ. Σοφίας Λουκέρη της ΝΔ, μαζί με τον φίλο του Διον. Λυκούδη. Έπαιρνε μέρος και στις γνωστές εκείνες συγκεντρώσεις του Π.Παπαδάτου, όταν ο τελευταίος προετοίμαζε την υποψηφιότητα του.
  •   Το ιστολόγιο και η ιστοσελίδα που είχε φτιάξει, τότε, δεν υπάρχουν πια στο διαδίκτυο. Πιθανά, η νέα πολιτική του σταδιοδρομία, δεν πρέπει να συνοδεύεται από άλλα πολιτικά ίχνη.
  • Πολιτικός μηχανικός, που έχει διατελέσει μέλος της "Πολιτικής Άνοιξης" του Σαμαρά(κάποιοι κάτι θυμούνται). Επίσης, διετέλεσε, αξιοκρατικά επιλεγμένος δημοσιογράφος της σιμητικής ΕΡΤ και μία πληροφορία που δεν έχουμε διασταυρώσει: διετέλεσε και ακόλουθος τύπου σε πρεσβεία, που ως γνωστόν είναι θέση που ταχτοποιούνται, από την εκάστοτε κυβέρνηση,  οι άνθρωποι που το αξίζουν.
  • Είχε ακουστεί, τέλος, ότι θα ανελάμβανε "επικοινωνιακό ρόλο" στο Δήμο Παρίση, αλλά αυτό δεν έκατσε.  Εξ άλλου, είχε διαψεύσει κάποιες τέτοιες αναφορές σε ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι είναι υπερήφανος που ο κ. Παρίσης τον τιμά με τη φιλία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει "πολιτική δέσμευση".
  • Σήμερα,  στο βαθυστόχαστο άρθρο του, τσιμπάει μία φράση του Κρούγκμαν,  την "μεταφράζει" όπως νομίζει, για να προτείνει ως λύση τη Δικτατορία. (Θα δείτε πιο κάτω, για ποιον "έκλαιγε").
  • Δεν θα τον κατηγορήσουμε που ήταν στην "πολιτική Άνοιξη". Τότε, δεν γνώριζε ότι ο Σαμαράς ήταν αυτό που περιγράφει, σήμερα: Τα χρόνια που λόγω "αριστοκρατικής" οικογενειακής καταγωγής, εξαιρετικής  οικονομικής άνεσης και οικογενειακού πλούτου σπούδαζε ο νυν Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με συγκάτοικο τον συμφοιτητή του πρώην Πρωθυπουργό Giorgakis Papandreou στη Μέκκα του καπιταλισμού,στις ΗΠΑ είχαν φαίνεται κύριο μέλημα και αγωνία τους να λύσουν το οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας... (Θα προσέξατε ότι το κείμενο είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα με την εύγλωττο τίτλο "φασισμός").
  • Όχι. Δεν είναι ναζιστές ή φασίστες. "Εθνικιστές" είναι.
  • Διασώζουμε από το facebook απόψεις που δεν έχει προλάβει να κατεβάσει. Για εισαγωγή στα πιο κάτω και για την καλύτερη κατανόηση τους, θυμίζουμε ότι η τοπική ΧΑ είχε ζητήσει να αποσταλεί στον εισαγγελέα ένας κερκυραίος αρθρογράφος που νόμισαν ότι μίλησε για "αυτονομία" των Ιόνιων Νησιών. Είναι βέβαιο ότι έχει ή θα αποκηρύξει τα πιο κάτω γραφόμενα του.