Share |

Τελευταία προειδοποίηση: Προς όλους

Εδώ και πολλά χρόνια, κάθε καλοκαίρι επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση, πως "τα πολλά λόγια είναι φτώχια". Και η πραγματικότητα έχει καταντήσει τα πολλά λόγια κάτι παραπάνω από φτώχια: Είναι προμελετημένος θάνατος. Όλοι ξέρουν , στην περιοχή του Ελειού, τον δολοφόνο του πιλότου Στέργιου Κωτούλα.

Με ηθικούς αυτουργούς τους διαχρονικούς πολιτικούς προστάτες εμπρηστών και εμπόρων ναρκωτικών.

 

Η προειδοποίηση (τελευταία και αμετάκλητη):

Αφορά, τον κάθε άνθρωπο που ζει πάνω σε αυτό το νησί.

Όταν η δημοκρατία θα έρθει στα πράγματα, στο δήμο Κεφαλονιάς θα εφαρμοστεί ο νόμος. Θα απαγορευθεί η βόσκηση στα καμένα. Οι καμένες περιοχές θα φυλάσσονται από αρμόδια όργανα και πολίτες και οι υπηρεσίες θα ενεργούν άμεσα, όταν εντοπίζονται κοπάδια στα καμένα: ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ. Και η φύλαξη θα δίνεται σε μεσεγγυούχους , οι οποίοι αφθονούν λόγω ανεργίας και όχι στους πρώην ιδιοκτήτες . Και θα έχουν έναν επιπλέον ρόλο: Τη φύλαξη της γης μας από τους εμπρηστές.

 

Όποιος νομίζει πως η εφαρμογή του νόμου αποτελεί "κήρυξη πολέμου", ας δοκιμάσει. Ας μη σκεφτούν να απειλήσουν, όπως έκαναν στο παρελθόν. Δεν είμαστε κότες.

Όποιος δεν θέλει να οδηγηθούμε σε τραγικές καταστάσεις και να χαθούν περιουσίες, εργαλεία ζωής ή ακόμα και ζωές, ας γίνει από τώρα κατανοητό πως η προειδοποίηση είναι αμετάκλητη. Η ανοχή  προς εμπόρους ναρκωτικών και εμπρηστές τέλειωσε.

Είναι προτιμότερη η προστασία της γης και του πράσινου από αυτούς που ζουν πάνω της, από έναν αδιέξοδο πόλεμο, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

Οι επαγγελματίες νονοί, που οδήγησαν την Κεφαλονιά σε αυτή την κατάσταση, παρακαλούμε να αποσυρθούν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα τους και να μη ξαναβγούν σε μπαλκόνι.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, επαγγελματίες πολιτικοί, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι, καταναλωτές και πολίτες,  καλούνται να υπερασπιστούν την πατρίδα, κάνοντας το στοιχειώδες χρέος τους, σαν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν σε όμορφη και ευτυχισμένοι πατρίδα και να τρώνε ντόπιο κατσίκι και κεφαλονίτικο τυρί.  Να στηρίξουν, να στηρίξουμε,  όσους τρέφουν τα ζώα τους και πουλάνε το προϊόν του μόχθου τους, πάνω σε γη που δεν καίγεται.

 

 

Δεν θέλουμε να θυμίσουμε και να θυμηθούμε περισσότερα.

 

ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ

Τους μισώ κι’ ας με μισήσουν

Προτιμώ την φυλακήν.

Στο λαμπρό μέλλον μου ελπίζω

Βλέπων την ελευθεριά μου

Και ξεχάνω τη Σκλαβιά μου!

Θάλθη ολόλαμπρος Αυγή!

(Από τον ύμνο των ριζοσπαστών)

 

 

(στις εικόνες, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)