Share |

Της επικαιρότητας: Έχουμε δημοκρατία; Ιδρύσαμε κώμα

Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορεί να είναι και ένα, που επηρεάζουν αυτές τις μέρες τη ζωή μας. (Στο εξόδιο τριήμερο του τριώδιου, αμολύσαμε καλούμπα)

Επηρεάζουν τη ζωή συγκεκριμένων ανθρώπων και όχι γενικά και αόριστα "τις ζωές μας". Ανθρώπων, με σάρκα και οστά, που παραδέρνουν με ή χωρίς δουλειά, προσωρινοί ιδιοκτήτες της περιουσίας τους, προσωρινοί κάτοικοι των σπιτιών τους, υπόδικοι για χρέη, οικονομικοί "εγκληματίες", κατεστραμμένοι και σεισμόπληκτοι από κάθε είδους οικονομικό και φυσικό Σεισμό.

Τα τρία του τριώδιου:

  • - Η Ουκρανία.
  • - Η δυνατότητα των ανθρώπων, που έχουν ριχτεί στον οικονομικό απόπατο της κοινωνίας, να λάβουν μέρος ως ίσος προς ίσον σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.
  • -  Η άνωθεν επιχειρούμενη αλλαγή του πολιτικού- κομματικού σκηνικού.

Όλα αυτά είναι υλικό και θέμα για συγγραφή σειράς κειμένων. Υλικό για σκέψη και για δράση. Ίσως και για αναθεώρηση επιλογών και στάσεων ζωής.

Το σημερινό "μεγάλο" κείμενο είναι κάτι σαν συνοπτική εισαγωγή. Κάτι σαν τίτλοι αρχής.

Ποιοι το γράφουν:

Άνθρωποι που δεν έχουν τα προς το ζην. Άνεργοι, οφειλέτες, τρόφιμοι συσσιτίων, εγγεγραμμένοι σε καταλόγους απόρων. Άνθρωποι που επιβιώνουν, χάρις σε φίλους, οι οποίοι, επίσης, δυσκολεύονται.

Άνθρωποι που εξακολουθούν, παρ' όλα αυτά, να μην υποκύπτουν στις δυσκολίες. Άνθρωποι ελεύθεροι στη σκέψη. Άνθρωποι αποφασισμένοι να πυρπολήσουν και να αυτοπυρποληθούν. Για να υπερασπιστούν βωμούς και εστίες, για να υπερασπιστούν αυτό που είναι η Πατρίδα:  Εγώ, εμείς, εσύ και οι άνθρωποι της.

---

Από τη Ρωσία με αγάπη, λάβαμε αυτή την πρωινή ομορφιά (Για να πάει καλά η μέρα μας):

  • Για να πάει καλά η μέρα όλων μας. Τσάι , γλυκό και συμπάθεια.

Στις 10- 1- 2013 γράψαμε: "Λαϊκός" Σύνδεσμος "Χρυσή Αυγή": Η πολιτοφυλακή των τραπεζιτών (Σελ.5)

Και ούτε ένας ούτε δύο, με τη σκέψη κατεχόμενη από τα φληναφήματα περί δημοκρατικότητας της Ε.Ε. το θεώρησαν υπερβολικό. Πώς είναι δυνατόν η "πολυπολιτισμική", ανεκτική και πλουραλιστική Αγία Τραπεζική Αυτοκρατορία και ο ένας από τους πολιτικούς βραχίονες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, να χρησιμοποιήσει στον 21ο αιώνα τον χιλιοκαταδικασμένο και απαξιωμένο ναζισμό - εθνικισμό, για να κάμει τη δουλειά της;

Τα γεγονότα της Ουκρανίας διέλυσαν, με τρόπο θορυβώδη, αυτόν τον μύθο.

  • Ο "διανοούμενος" τραπεζίτης νέος "πρωθυπουργός" της Ουκρανίας, χαιρετά με τρόπο "αρχαιοελληνικό", όταν δεν σφίγγει το χέρι σφαγέων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού συνέβαλλε τα μέγιστα, χαρακτήρισε "δημοκρατική εξέλιξη" την πολιτική αλλαγή στην Ουκρανία.

Το 99% των Ελλήνων είναι στο πλευρό των Ρώσων, αλλά και των Ελλήνων της Ουκρανίας. (Πλην της Κυβέρνησης και της ΔΗΜΑΡ, που επίσης χαρακτήρισε "θετική εξέλιξη" την αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία).

Σήμερα, οι εγχώριοι ναζιστές αναγκάστηκαν να καταγγείλουν τους αδελφούς ναζιστές της Ουκρανίας, με περισσή υποκρισία. (Σε λίγο, θα καταδικάσουν και τον εθνικισμό, ως αδιέξοδο τρόπο πολιτικής σκέψης και δράσης).

  • Αριστερά, οι ουκρανοί αδελφοί διαδηλώνουν για τις συλλήψεις στελεχών της ΧΑ. Δεξιά, το αδελφό ΕΛΑΜ υποδέχεται τα ουκρανικά αδέρφια.

Όταν, λοιπόν μιλάμε για ένα ενιαίο κέντρο κέντρο αποφάσεων και για κόμματα μαριονέτες, παρακαλούμε να αγνοείτε τις ψευδείς ιδεολογικές αντιθέσεις. Η ουσία τους, το βάθος της ψυχής τους, είναι όμοια: " Χρυσή Αυγή ή ΣΥΡΙΖΑ;"

---

Είμαστε οι εξαθλιωμένοι. Οι άθλιοι είτε του Βίκτωρος Ουγκώ είτε της Ύπατης Αυτοκρατορίας.

Έχουμε την επιθυμία και υπάρχει ικανή απήχηση να μετατρέψουμε την οποιαδήποτε εκλογή σε δημοψήφισμα , υπό τον γενικό τίτλο: 'Με το λαό ή με την Ολιγαρχία;"  Αυτό ή αυτά, μεταφρασμένα με τρόπο συγκεκριμένο και σαφή. Με πιασμένο τον ταύρο από τα κέρατα. Με τον τρόπο που η αοριστολογία των ιδεολογιών και των κομμάτων δεν το έχει κάμει ποτέ: "Προς τα κόμματα".

Τι μας λείπει; Από 100.000 έως 300.000 ευρώ κυμαίνεται το κόστος μιας προεκλογικής εκστρατείας σε ένα Δήμο με το μέγεθος της Κεφαλονιάς. Αυτοί οι αριθμοί προέρχονται από την πολύχρονη γνώση και εμπειρία μας. 50.000 ευρώ είναι το πάγιο κόστος (ψηφοδέλτια, παράβολα, βενζίνες και κάποιες στοιχειώδεις εκτυπώσεις).

Όταν δεν έχεις να φας, όταν χρωστάς το νερό, το ρεύμα, την εφορία, το ασφαλιστικό ταμείο, την τράπεζα...

Αυτά είναι τα ίσα δικαιώματα. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Στις εκλογές μπορούν να κατέβουν τα κόμματα και οι έχοντες.

(Ίσως, να φταίμε κι εμείς, που δεν το προετοιμάσαμε, έγκαιρα. Θα επανέλθουμε. Ή με τα όπλα ή με εκλογές (και το όπλο παραπόδας). Χτες στο δικαστήριο υπήρχε μια ατέλειωτη λίστα ανθρώπων με ποινικά κολάσιμα αδικημάτα χρέους ).

Τη Δημοκρατία συνθέτουν 3 Ι:

 

  • Ισηγορία: (Δυνατότητα ίσου χρόνου λόγου σε όλους τους πολίτες)
  • Ισονομία: (Ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους).
  • Ισοκρατία: (Ισο βάρος των πολιτών στις αποφάσεις της πολιτείας, δηλ. ίσα πολιτικά δικαιώματα).

Προϋποθέτει και 3 Δ:

  • Διαφάνεια των δημόσιων δεδομένων.
  • Δημοσιότητα όλων των δημόσιων λειτουργιών.
  • Διαβούλευση πρίν από τη λήψη αποφάσεων.

Και η πεμπτουσία της είναι η νομοθετική εξουσία των πολιτών.

Τι από αυτά υπάρχει;

----

Ένας από τους βραχίονες του καθεστώτος, αυτός που έχει καταργήσει το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, που είναι η Ισηγορία, μετά από κάποιες αποτυχημένες απόπειρες ανασύνθεσης του λερωμένου πολιτικού σκηνικού, ανασύρει και επιστρατεύει "απολίτικα και καθαρά" τηλεοπτικά πρόσωπα.

Η εκτίμηση μας είναι ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Θα παραμείνει ενισχυμένη η ΧΑ, ανενόχλητο το ΚΚΕ, θα επηρεαστεί λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αντλήσει εκλογική πελατεία (αν δεν τους απορροφήσει) από τους δήθεν φιλελεύθερους τζήμερους, από τον καταρρέοντα "μεσαίο" χώρο(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την μη κοινοβουλευτική, ολίγον "αριστερή", light "αντίσταση".

Μια ακόμα ΜΚΟ που θέλει να παραστήσει την κυβέρνηση κατ΄εντολή των τραπεζιτών. Μην περιμένετε να βρείτε σε οποιαδήποτε διακήρυξη την απάντηση στο ερώτημα: "Τι θα γίνει με το χρέος την αεργία και την ευρύτατη καθήλωση  ανθρώπων και πατρίδας;"

Αυτά είναι "ψιλά γράμματα" κι ας αφορούν το 90% του πληθυσμού.

Η καθεστωτική πολιτική είναι μία "ιδεατή" κατάσταση. Κάτι που δεν τρώγεται και σε τρώει. Είναι λόγος, εικόνα και καθόλου ουσία. Αυτό το διάχυτο πράγμα είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τους λίγους που έχουν το δικαίωμα του αποφασίζειν. 

Το χειροπιαστό δράμα απουσιάζει, χαμένο μέσα σε αοριστόλογες και ιδεατές - ιδεολογικές κατασκευές και άλλες αηδίες. Ιδεολογικές θρησκείες και Πίστη στη θέση του πραγματικού και του πεπραγμένου.

"Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" είναι μια παλιά φράση.

Σε προσωπικό επίπεδο, εμείς μοιάζουμε, είμαστε μέρος της κατεστραμμένης κοινωνίας. Κάποιοι άλλοι, που δηλώνουν "αμεσοδημοκράτες" και "αντιστασιακοί " τον εαυτό τους τον βλέπουν σε άλλον καθρέφτη:

"Το Σταύρο Θεοδωράκη τον πατρονάρει η ανάλγητη εσωστρέφεια 

και η ασύδοτη παθογένεια του πολιτικού συστήματος 

που συνοδεύεται από την απόγνωση των πολιτών. 

Είναι ένας από μας και μπορεί να καθρεφτιστεί ο καθένας".

(Αγνοείστε, για λίγο, την ασυναρτησία του ποιητικού πονήματος. Συνέβη "ποιητική αδεία".)

Κοιτώντας τηλεόραση, ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί με το είδωλο που του ταιριάζει. Σε ότι βγάλει στην οθόνη ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης και οι υπόλοιποι "αντιστασιακοί" ευεργέτες της Τρόικας.

Δηλώνω ότι με προθυμία θέλω να πέσω στο "Ποτάμι". Όχι για να πνιγώ, βέβαια.  Θα με αφήσουν να λέω όσα λέω;

Παρακολουθούμε μια τηλεοπτική πανστρατιά παρουσίασης του νέου κόμματος.

Κατόπιν ώριμης σκέψης, αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς κώμα. Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μας προβάλλουν. Προκαλούμε το άπαν των "αντιπάλων" μας σε δημόσιο διάλογο. Ποιος έχει τα ... να ανταποκριθεί στην πρόσκληση - πρόκληση;

Εμείς δεν θέλουμε ο διάλογος να γίνεται μέσα από σοβαρές πολιτικές εκπομπές . Για μας, ο δημόσιος διάλογος είναι ψυχαγωγική εκπομπή.

Φτιάξαμε, λοιπόν, ένα κώμα και σκοπεύουμε να φτιάξουμε 4-5 ακόμα(Είμαστε μέλη και σε άλλα 10). Δηλαδή, είναι καλύτεροι οι Τραπεζίτες που φτιάχνουν και συμμετέχουν σε όσα κόμματα γουστάρουν (αρκεί να τους γουστάρουν και αυτά); Όποιος μας προσκαλεί του λέμε ΝΑΙ. Αρκεί να μας αφήνουν να λέμε αυτά που θέλουμε και όχι αυτά που θέλουν. Δημοκρατία δεν έχουμε; (Ρητορική ερώτηση).

- Πολιτική Οργάνωση("κόμμα", "κίνημα")  άνεργων, ανασφάλιστων, οφειλετών...

  • "Οφειλέτες" όλων των ειδών ενωθείτε (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρωστάνε στον εαυτό τους, στον συνάνθρωπο και την Πατρίδα)

Χα Χα Χα ... Δεν είναι τυχαίο που ανακοινώνουμε την ίδρυση του με την ευκαιρία του Καρναβαλικού τριήμερου.

Αν μας λύσουν άλλοι τα προβλήματα μας, δεν μας χαλάει."Οφειλέτες" ενός κάποιου από τα πιο πάνω είδη είμαστε. Δεν είμαστε ηλίθιοι. .

Πάρτε μας στα σοβαρά, με τρόπο χαλαρό. Πάρτε τη ζωή σας στα σοβαρά (με τον ίδιο χαλαρό τρόπο κι ας μας την έχουν στριμώξει άσχημα).

 

ΥΓ: Συνημμένα:

1. "Αμεσοδημοκράτες": Ανοιχτή επιστολή του εκπροσώπου «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» και «Δημοβουλίου Πολιτών», Γιώργου Λ. Κόκκα προς τον «Πρωταγωνιστή» Σταύρο Θεοδωράκη

2. Ένας "διάλογος", που έχει τη σημασία του, μια και συνέβη σε "ανύποπτη" στιγμή: Βαξεβάνης κατά Θεοδωράκη

Χα Χα Χα (Οι πρώτοι μας είχαν καλέσει να φτιάξουμε "αμεσοδημοκρατική συμμαχία". Είπαμε ΝΑΙ, ως συνήθως, αν και μας διέγραψαν (για λίγο).

Με τις υγείες μας.

Καλό Σαββατοκύριακο και Καθαρή Δευτέρα.

 

Διαφημίζουμε τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά (για να μην πέσει το σπίτι μας και μας πλακώσει).

Δωρεάν ξεν-αγήσεις στο τοπίο, στους ανθρώπους, στην φιλοσοφία, τον πολιτισμό τους. Στο Μύθο και την Ιστορία. Σε ότι αγαπάμε.

Άγοντας ξένους, κάνεις φίλους.

 

Η πρώτη εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ