Share |

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ… ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΕΤΡΩΜΕΝΟ!

Έκθεση Μαθητού Δ΄ δημοτικού Σ. Χ. Π. Σάμη Μάρτιος 1980!

Προσοχή! Το παρόν ευθυμογράφημα είναι άποψης του γράφοντα και μόνον!!!

...
« H PATRIDA μου H « δούλα» έχει χρώμα ελληνικό!!!!!! »

Όταν έφυγαν οι παλιό Τούρκοι από την Ελλάδα μας… Επήρανε μαζί τους και τους ναργιλέδες τους, μου είπε ο μπαμπάς, που του το είπε ο παππούς του! Η μάνα μου, που ο πατέρας μου την λέει αναρχικιά ( Και δε μου λένε τι είναι! Αλλά ξέρω πως είναι κάτι πολύ κακό!) Είπε πως «οι Τούρκοι ήτανε καλύτεροι από τους άλλους που ήρθανε στη χώρα μας μετά! Επειδή οι Τούρκοι μας αγαπάγανε λόγο που είχανε καλοκάτσει πολύ καιρό και είχαμε ανακατευτεί μεταξύ μας» …Είπε η αναρχικιά η μάνα μου του φασίστα του πατέρα μου… Όπως τον έλεγε! (Φασίστες πρέπει Κυρία, να είναι οι παντρεμένοι που φιλάνε ξένες γυναίκες!) «Οι Τούρκοι λοιπόν δεν έφυγαν!» Εφώναξε ο φασίστας της αναρχικής, ο πατέρας, της μάνας δηλαδή! Έχουνε λέει καθίσει στη βόρεια χώρα και στα νησάκια μας… Και συνεχώς μας πειράζουνε και μας πουλάνε μπουζούκια και ραβανί!
Οι Γερμαναράδες όταν ήρθανε και μας κάνανε πόλεμο, δε φύγανε οι Τούρκοι λέει η μαμά… Οι Γερμανέοι μας δείξανε λέει ο μπαμπάς ότι χιλιάδες Έλληνες ήτανε τούρκοι, δηλαδή ρουφιάνοι ( ρουφιάνοι κυρία είναι οι μαρτυριάρηδες! Έτσι με φωνάζει η αδερφή μου, το ξέρω…Και καλά κάνω!) Μετά τον πόλεμο λέει η μάνα ότι οι μόνοι που νικήσανε ήταν οι Αμερικανοί! Και όταν σας ρώτησα Κυρία τι πα να πει; Δε ξέρατε ούτε κι εσείς! Ήρθανε μετά οι Εγγλέζοι αλλά δε φύγανε οι Τούρκοι ούτε οι Γερμανοί… Οι εγγλέζοι μας βοηθήσανε να μη βγάλουμε τα μάτια μας αναμεταξύ μας! Είπε ο φασίστας στην αναρχικιά! Τότε όλοι οι έλληνες τσακωνότανε όπως στην μακρινή και αγαπημένη μου Γαλατία! Αμέσως μετά κυρία ήρθανε οι Αμερικάνοι που έχουνε ωραία τραγούδια και τον Ράμπο… Και ρωτάω τον μπαμπά «…Μετά από τους Αμερικάνους, οι άλλοι φύγανε πατέρα;» και εκείνος μου λέει : « Κανείς δεν έφυγε παιδί μου» ... Και πως χωράνε όλοι αυτοί ρε πατέρα;;; Του λέω… Ο πατέρας χωρίς να με κοιτάει μου φωνάζει πηγαίνοντας στο αποχωρητήριο… «Χωράνε! Μια χαρά χωρέσανε, είμαστε και όλοι σύμμαχοι!» Και μας αφήνει μια πορδή! Τότε λέω στη μάνα μου: «…Μαμά δεν κατάλαβα!» Κι αυτή μου λέει: «Τι δεν κατάλαβες; Έκλασε!» Όταν ο πατέρας βγήκε πάλι μου είπε και για ένα ΝΑΤΟ, αλλά εγώ δεν έβλεπα τίποτα Κυρία! Το σημαντικό όμως που μου έμεινε ήτανε οι εχθροί της Πατρίδας μου Κυρία! Όπως, το Βιετνάμ, η Κορέα, Οι Παλαιστίνιοι, το Ιράκ, η Γιουγκοσλαβία! Μετά η μάνα μου, που είναι πολύ νευρική και παίρνει χαπάκια αντισύλληψης για τα νεύρα, έσκουζε του πατέρα μου
που δεν πλήρωσε το φως γιατί όλο ένα το ξεχνάει επειδή έχει στο μυαλό του λέει η μάνα την Ευρώπη… ( Μια Χοντρή φιλενάδα του που του δίνει και πίνει τα βράδια και την επόμενη μέρα είναι σα μπαταρισμένος λέει η μάνα και δεν πάει για δουλειά! Η Μάνα μου η αναρχικιά έχει υποψίες, λέει, ότι τα λεφτά για το φως, το νερό και το τηλέφωνο τα πάει εκείνης!) Είναι χειρότερη λέει η μάνα μου η Ευρώπη από τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τις Εγγλέζες και τα Αμερικανάκια μαζί! ( …Που είναι όλοι τους… εδώ!) Και δεν μπόρεσα Κυρία να καταλάβω τι δουλειά έχει κάποια Εβραία με την Ευρώπη; Είναι αδελφές; Και τι κάνουν τα λεφτά του μπαμπά και τον κοροϊδεύουν όπως λέει η μάνα μου που είναι όλο νεύρα!!! Όταν ρώτησα τη μάνα για να καταλάβω ποιες ήτανε αυτές οι κυρίες μου λέει: « Κακομοίρη μου! Αυτές θα στα τρώνε κι εσένα όταν θα μεγαλώσεις!» … Μα όταν θα μεγαλώσω αυτές θα είναι γριές ρε Κυρία! Με γριές θα πηγαίνω; Ο Πατέρας είπε στη μάνα δύο άσκημες λέξεις που δεν μπορώ να τις πω Κυρία! Και φεύγει φωνάζοντάς της βρισιές για τον παππού και τον θείο μου ( τον πατέρα της που ήτανε πολλά χρόνια βουλευτής και τον αδελφό της που είναι δημοσιογράφος με δικιά του εφημερίδα!!! … Όχι μία εφημερίδα κυρία που έχουνε όλοι… Θέλω να πω πως έχει εργοστάσιο που τυπώνει τις ειδήσεις με πολλούς εργάτες και εργοδότες όπως λέει κι ο μπαμπάς… και δεν με νοιάζει γιατί δεν ξέρω! + .
Φώναξε λοιπόν ο πατέρας, καθώς πήγαινε πισοκώλου στην εξώπορτα « … Σα τα μούτρα τους είσαι! Ρουφιάνοι, πούστηδες, αγράμματοι, κλέφτες, πολυμήχανοι, προδότες ψεύτες!!!
Χειρότεροι κι από τους κατακτητές είναι η φάρα σου!» Της λέει και φεύγει βαρώντας τη πόρτα, με ποιο πολύ δύναμη απ ότι είχε!!! Η μάνα μου του Γκάριξε «Στο… Καλό! Και τον μούντζωσε με τα δύο της χέρια, όπως τον χαιρετά κάθε πρωί αλλά με το ένα χέρι τις άλλες φορές! Τότε Κυρία κατάλαβα τι ήθελε να πει ο πατέρας μου, αλλά και η μάνα μου είχε δίκιο γιατί τους αγαπάω και τους δύο! Ο θείος μου και ο παππούς μου πραγματικά πρέπει να είναι οι χειρότεροι στη χώρα γιατί είναι οι τελευταίοι που γεμίσανε τη πατρίδα και χωρέσανε κι αυτοί με όλες τις άλλες χώρες αλλά μετά απ αυτές! Έτσι οι Τούρκοι τους έκαναν ρουφιάνους, οι Γερμανοί, όπως και ο Οδυσσέας, πολυμήχανους, οι Εγγλέζοι έκαναν τον παππού και τον θείο πούστηδες, οι Αμερικάνοι τους έκαναν αγράμματους, οι Ευρωπαίες και οι εβραίες μάλλον κλέφτες, προδότες και ψεύτες! Στην Τρίτη τάξη έγραψα την πρώτη μου έκθεση και όταν τέλειωσα, κάτω κάτω έγραψα «γεια σας» … Τότε η Κυρία Χρυσάνθη μου είπε να μην ξαναγράψω «γεια» στο τέλος της έκθεσης γιατί δεν κάνει να γράφουμε όπως μιλάμε ! Γι αυτό και εγώ κυρία δεν θα σας χαιρετήσω… Αλλά θα σας παρακαλέσω να κρατήσετε την έκθεσή μου γιατί αν τη δει η μαμά και ο μπαμπάς που σας τα γράφω αυτά όόόλοι οι αναρχικοί και όόόόλοι οι φασίστες θα με βαρέσουνε! Αλλά ούτε και ο θείος η ο παππούς θέλω να το μάθουν γιατί και οι δύο τους με αγαπάνε, μας δίνουνε χρήματα για να τα δίνει ο μπαμπάς στην Κυρία Ευρώπη και σε άλλες να ζούμε, μου αγοράζουνε και παιχνίδια! Εγώ τώρα τέλειωσα Κυρία και δεν θα χαιρετήσω όπως μου είπε η Κυρία Χρυσάνθη…….. Μήπως όμως μπορώ να σας ευχαριστήσω ;

 

(δια χειρός Σταύρου Παπαδάτου, Σάμη Κεφαλονιάς)