Share |

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 9/1/11

Οι συμπατριώτες μας κ.Κασσιανέ σε εμπιστεύτηκαν και έδωσαν σε σένα και τους συνεργάτες σου την πλειοψηφία για να βοηθήσεις το νησί και να κάνεις πράγματα σωστά και χρήσιμα για τον τόπο. Να δώσεις λύσεις σε προβλήματα, να ολοκληρώσεις ότι βρεις ξεκινημένο όπως για παράδειγμα το λιμάνι του Πίσω Αετού (οφείλω να πω για όσους κινδυνολογούν ότι αυτό δεν μπορεί να πάει πίσω και να σταματήσουν τη διασπορά ανασφάλειας και παραπληροφόρησης), σωστή επίβλεψη θέλει και συνεργασία με την Περιφέρεια καθώς και με την εταιρεία Στρίντζη για το πρώτο δρομολόγιο σε σχέση με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν όταν εγκατασταθεί ο εργολάβος, το Οδυσσειακό Κέντρο στο κτίριο του Οικοτροφείου, να κάνουμε πράξη την μελέτη της Αποχέτευσης - ΒΙΟ.ΚΑ., να προωθήσουμε σωστά την ολοκλήρωση του Λιμανιού των Φρικών βάσει της μελέτης της Νομαρχίας στην οποία συνεργάστηκε και ο Δήμος Ιθάκης, να τρέξουμε για την αξιοποίηση του σημαντικού χώρου του Παλατιού του Οδυσσέα και των Αρχαιολογικών ανασκαφών, την ανάδειξη και περίφραξή του, να φτιάξουμε επιτέλους έναν Ξενώνα Ηλικιωμένων αντάξιο των ανθρώπων μας που θα φιλοξενηθούν εκεί, γιατί συνεχίζουν στα γεράματά τους να ξενιτεύονται, να φροντίσουμε το Οδικό μας δίκτυο, να λύσουμε τα σοβαρά ζητήματα που κληρονομούνται από την προηγούμενη Δημοτική θητεία, τα Σκουπίδια και το Νερό και τέλος η κατάθεση ενός σωστού προϋπολογισμού του Δήμου μας που θα ξεδιπλώνει την φιλοσοφία σας και βεβαίως να σχεδιάσετε και να μελετήσετε με τους συνεργάτες σας τις δικές σας προτάσεις και νέες πρωτοβουλίες, πάντα με τη δική μας συμπαράσταση και συνεννόηση για την οποία από την πρώτη μέρα δεσμευθήκαμε.
Για αυτά είστε εδώ αν δεν το ξέρετε, δεν είστε εδώ για να διώξετε τους ψαράδες από το αγκυροβόλιο, το πρώτο πρόβλημα του νησιού δεν είναι το κυκλοφοριακό και τα περίπτερα της πλατείας, για να κλείσετε και να αποκλείσετε από 15/1 το εμπορικό κέντρο, χωρίς να έχει ακόμη συγκληθεί και συσταθεί σε σώμα η Δημοτική Κοινότητα Βαθέως, (μάλλον την ξεχάσατε κι αυτή μαζί και με τις άλλες Τοπικές Κοινότητες), ούτε για να μετατρέψετε σε σώου το Δημοτικό Συμβούλιο παρακάμπτοντας το Προεδρείο και την ημερήσια διάταξη, ούτε να ανακοινώνετε αγορές και ενοικιάσεις ακινήτων εκ μέρους του Δήμου λες και είσαστε Κτηματομεσιτικό Γραφείο, χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε για να κάνετε ασκήσεις πανικού στο πλοίο της γραμμής. Σας λέω ότι με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και στάση σας θα θέσετε σε κίνδυνο την συγκοινωνία μας. Για αυτό καλώ όλους τους συμπατριώτες μας σε επαγρύπνηση, να μην τολμήσει κανείς να διανοηθεί ότι θα περάσει καμιά πρόταση για αλλαγή στη θέση πρόσδεσης του πλοίου και μάλιστα σε ακατάλληλη περιοχή. Μην παίζετε με την φωτιά γιατί θα σας κάψει.
κ. Κασσιανέ η Ιθάκη δεν ξεκινάει την ζωή της ούτε στις 14/11/10, ούτε την 1/1/11. Πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι είμαστε περαστικοί από τις θέσεις και τα αξιώματα. Και δεν τα βρήκατε όλα διαλυμένα στο νησί. Σας το είπα και προεκλογικά αυτό.
Με αυτό το νέο κείμενο-ανακοίνωση που συμπληρώνει μια σειρά από αναλόγου ύφους ανακοινώσεις σας, 15 ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, με υποχρεώνετε να σας καταγγείλω 10 μέρες αφού αναλάβατε τα καθήκοντά σας, ότι θέτετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του νησιού μας, αποσταθεροποιείτε όλες των κοινωνικές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, είτε αυτές είναι οι Συγκοινωνίες, είτε είναι το Εμπόριο, δημιουργείτε τέλος μεγάλη ανασφάλεια στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών. Με αυτό το κείμενο ξαναλές σε όλους εμάς τους Δ.Σ. κ.Κασσιανέ ότι δεν μας υπολογίζεις, ούτε εμάς της Αντιπολίτευσης, ούτε τους συναδέλφους της Πλειοψηφίας. Θα ήσουν χαρούμενος αν μπορούσες να το καταργήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.
Λειτουργείτε ως Κυβερνήτης, που κάποιος σας έχει εκχωρήσει υπερεξουσίες αλλά κάνετε μεγάλο λάθος το οποίο δεν θα το πληρώσετε εσείς, αλλά το νησί και οι πολίτες που θα μείνουν εδώ, όταν εσείς θα αρμενίζετε αυτάρεσκα σε πελάγη αυτοσχεδιασμού.
 Προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα τεχνητό κλίμα κατασκευαστικού οργασμού και παραγωγής άχρηστων φαραωνικών έργων, το οποίο είναι εκ των πραγμάτων ψευδές και δεν ασχολείστε με τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
Ψάχνετε για Νέα Κτίρια στέγασης του Δήμου (λες και αυτό είναι το πρόβλημά μας), φορτώνοντας σε περίοδο οικονομικής κρίσης με νέα οικονομικά βάρη τους Θιακούς, οι οποίοι σας παρακολουθούν ΑΝΑΥΔΟΙ σε αυτό το παραλήρημα, ψηφοφόροι σας και μη και ταυτόχρονα είσαι έτοιμος να διαλύσεις την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου λέγοντας στους μηχανικούς του Δήμου ότι είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν, ότι θα φέρεις νέους μηχανικούς δικούς σου, (ενώ γνωρίζετε ότι αυτό δεν γίνεται ούτε και αν έστω όπως λέτε θα τους πληρώνετε από την τσέπη σας, ούτε νέες προσλήψεις επιτρέπονται μέσω ΑΣΕΠ).
Λυπάμαι για την αμετροέπεια και για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζετε κάποιες κοινές προσπάθειες που κάναμε όλοι μαζί κατά την διάρκεια των θητειών του Τηλ.Καραβία, όταν εγώ ήμουν στην Αντιπολίτευση, για να στηθεί αυτή η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία προσφέρει σημαντικό έργο στο νησί και το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται από την προηγούμενη θητεία και σήμερα έρχεστε εσείς να τη διαλύσετε. Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να ξαναστηθεί; ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
Και στο θέμα των έργων σας λέω για να το εμπεδώσετε ότι για να γίνει ένα έργο στην Ελλάδα χρειάζεται:
1.Απόφαση του Δ.Σ. για την αναγκαιότητα του έργου
2. Εγκεκριμένη μελέτη
3.Άλλες εγκρίσεις από Υπουργεία, Περιβάλλον, Δασαρχείο, Αρχαιολογία κ.λπ.
4. Χρηματοδότηση από το Δήμο ή ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα για να καλύπτει τον προϋπολογισμό του έργου
5.Δημοπράτηση του έργου - αφού έχει εξασφαλιστεί και δεσμευθεί η πίστωση.
Συμπληρωματικά δηλώνω ότι απεχθάνομαι την αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζετε την θέση σας καθώς και την Διοίκηση του Δήμου, αναθέτοντας τομείς της Διοίκησης στο Δήμο, στην Καθαριότητα και όπου αλλού, σε εξωθεσμικά πρόσωπα, με τα οποία δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αλλά ως πράξη αποτελεί παραβίαση κάθε νομοθετικού πλαισίου, κάθε κανονισμού του Κώδικα των Δήμων, αποτελούν ΩΜΗ παράβαση κάθε έννοιας ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ταυτόχρονα γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια το Δ.Σ. αφού δεν ενημερώνετε κανέναν.
Ήδη φαινόμενα οικογενειοκρατίας έκαναν την εμφάνισή τους στο Δήμο από την πρώτη μέρα της παρουσίας σας. Ποιος ο ρόλος της κυρίας Παναγιωτοπούλου στο Δημαρχείο; Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι δεν θα το δεχτούμε, γνωρίζετε ότι θα αντιδράσουμε για όλα αυτά, αλλά δεν σας απασχολεί. Αν δεν συμμορφωθείτε άμεσα θα σας καταγγείλουμε και θα προσφύγουμε όπου είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε σύμφωνα με το καθήκον μας και σαν Δ.Σ. και ως απλοί πολίτες της Ιθάκης.
Ταυτόχρονα τονίζω για τους Υπαλλήλους του Δήμου ότι οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους ευσυνείδητα, όπως κάνουν μέχρι σήμερα και να μην δέχονται εντολές από εξωθεσμικά πρόσωπα, γιατί αποτελεί παράβαση του υπαλληλικού κώδικα με πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες.
Κύριε Κασσιανέ δίνετε την αίσθηση καθεστώτος και σας το λέω ξεκάθαρα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή, δεν θα το επιτρέψουμε. Καλώ τα στελέχη της πλειοψηφίας, όλους τους συναδέλφους τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι, να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, να βάλουν ένα φρένο, γιατί δυστυχώς προβλέπω ότι η κατηφόρα θα είναι μεγάλη, απότομη και θα προκαλέσει μετωπική σύγκρουση με τοίχο…

 

ΣΗΜ."Ι": (υποθέτουμε πως έχει γίνει κατανοητό, μετά από τόσο καιρό , πως οι εικόνες και τα σκίτσα ,έσα στα κείμενα, σπάνια έχουν σχέση με αυτά. Έχουν τη δική τους "αυτόνομη" παρουσία, για να διανθίζεται, με κάτι η οθόνη)