Share |

Το (επίσημο) ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) στηρίζει Παρίση

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.
Ένας λόγος που δεν ψηφίζω
Αφιερωμένο στους αυριανούς νικητές

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο κ. Αλ.Παρίσης κατέρχεται στις εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς, με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ.
    Όσα εδώ  θα αναφέρουμε, προέρχονται από διασταυρωμένες πληροφορίες, αλλά και από φήμες που διαρρέουν μέσα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν γνωρίζουμε όλη την αλήθεια, γιατί αυτοί που με χρήματα του ελληνικού λαού, Από τον Χατζηδάκι στους "νικητές"

πληρώνονται να φυλάσσουν  Θερμοπύλες έχουν αφήσει να περάσουν στη ζωή μας τόσο οι βάρβαροι, όσο και οι Εφιάλτες.
    Η υπόθεση αφορά την νοικιασμένη περιουσία της εταιρείας του δημοσίου «Τουριστικά Ακίνητα» Α.Ε., στην οποία, επί Ν.Δ. προέδρευε ο κ. Π.Αλιβιζάτος. Στην περίοδο εκείνη, ακούστηκε πως έγινε ρύθμιση χρεών και χαρίστηκε και ένα σεβαστό ποσό χρημάτων του δημοσίου στους ενοικιαστές, μετά από πολιτική παρέμβαση και πιέσεις προς την αρμόδια εταιρεία. Επιπλέον, λέγεται, πως αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός πως ενώ έχουν νοικιαστεί 250 τμ, οι ενοικιαστές επιχειρούν επί εκτάσεως δύο στρεμμάτων περίπου. Το περιστατικό σαν παράδειγμα παρανομιών, ανέφερε και ο νυν Πρόεδρος της εταιρείας Τ.Α. στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», χωρίς και αυτός να αναφέρει ονόματα.
    Παράγοντες της Ν.Δ., που δεν ήθελαν να χρεωθούν πολιτικά την υπόθεση, έδωσαν όλα τα στοιχεία στην τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, από άλλους νομούς, προκλήθηκε έρευνα από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για μία σειρά θεμάτων της εταιρείας «Τουριστικά Ακίνητα»ΑΕ.
Άλλοι παράγοντες τα χρεώνουν στον κ.Αλιβιζάτο όλα. Καμία πλευρά δεν αμφισβητεί πως κάτι έγινε. Και κανείς δεν δίνει στοιχεία. Όλοι ξέρουν, εκτός από αυτούς που πάνε να ψηφίσουν.
    Τελικά, το πόρισμα βγήκε, το θέμα απαντήθηκε στη Βουλή και κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν έγραψε το παραμικρό. Αθώοι ή ένοχοι, οι εμπλεκόμενοι στις φήμες; Δεν πρέπει να ξέρουμε; Δεν έχει σχέση με τη διαχείριση περιουσίας, ιδιοκτήτες της οποίας είναι ο λαός και οι κυβερνώντες απλοί διαχειριστές; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες αυτών που έχουμε εκλέξει κατά καιρούς ή θέλουν ξανά να εκλεγούν;
Όταν πληροφορηθήκαμε το γεγονός, τον Αύγουστο, ζητήσαμε την έκθεση και τα πρακτικά της βουλής από τον βουλευτή κύριο Μοσχόπουλο, ο οποίος υποσχέθηκε να μας τα δώσει. Αμφότερα, από τη στιγμή που συζητήθηκαν στη Βουλή είναι δημόσια έγγραφα.  Όταν στο τέλος του Σεπτέμβρη δεν μας τα είχε δώσει ακόμα, επανήλθαμε και μας είπε ότι δεν πρόκειται να μας τα δώσει. Δεν ζητήσαμε περισσότερες εξηγήσεις. Η ευθύνη είναι δική του και οι κρίσεις δικές σας. Αναζητήσαμε μόνοι μας τα πρακτικά, στον ιστότοπο της βουλής, αλλά δεν μπορέσαμε να τα βρούμε, προφανώς λόγω αδυναμίας χειρισμού της αναζήτησης. Ζητήσαμε και από μέλη άλλων κομμάτων να διερευνήσουν το θέμα και να δώσουν πληροφορίες, αλλά όλες οι ενέργειες μας απέβησαν άκαρπες.
    Οι κύκλοι της Ν.Δ. διέρρεαν κατ’ επανάληψη πως ο κ. Π. Αλιβιζάτος ουδεμία ευθύνη έχει για το θέμα και πως οι πιέσεις για ρύθμιση και διαγραφή χρεών ασκήθηκαν από τους πολιτικούς φίλους των ενοικιαστών, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. Για την καταπάτηση και εκμετάλλευση μεγαλύτερης από την ενοικιαζόμενη έκταση, το οποίο, αν είναι αλήθεια, συνεχίζεται και σήμερα,  δεν λέει κανείς κουβέντα. 
Αυτά τα ολίγα γνώριζαν οι νεοδημοκράτες με τους οποίους συνομιλούσαμε και στις αρχές του καλοκαιριού, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους, πως είναι αδύνατο ο κ. Παρίσης να είναι υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ. Ίσως, αυτό να ήξερε και ο κ. Μοσχονάς, που την ίδια περίοδο ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του και κινείτο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ως ότου απεσύρθη για λόγους υγείας.
Αυτά τα ολίγα γνώριζαν και οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συνομιλούσαμε και όλοι μαζί απορούσαν, γιατί το θέμα δεν πήρε δημοσιότητα, αφού το ΠΑΣΟΚ, τυπικά, δεν είχε καμία εμπλοκή.  Οι άνθρωποι, οι παροικούντες την Ρηγίλλης και την Ιπποκράτους, ήταν βέβαιοι πως με το θέμα αυτό στον αέρα, όχι μόνο το χρίσμα δεν θα εδίδετο στον κ.Παρίση, αλλά και πολύ δύσκολα θα κατάρτιζε ψηφοδέλτιο, είτε με το χρίσμα είτε σαν ανεξάρτητος.  Και η ευθύνη βαραίνει αυτούς που έχουν στοιχεία, που η δημοσιότητα τους αποτελεί  δικαίωμα για τους πολίτες και υποχρέωση για τους «αντιπροσώπους». Και όλα τα επίσημα στοιχεία και τα πορίσματα των ερευνών τα έχει το ΠΑΣΟΚ.  Από την υποχρέωση για δημοσιοποίηση της αλήθειας δεν αθωώνονται τα στελέχη της Ν.Δ., που επίσης, έχουν τα όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.
Ο κ.Αλ. Παρίσης είναι θύμα οργιαστικών φημών και εσωκομματικών μαχαιρωμάτων ή είναι στυλοβάτης σκανδάλων; Κανείς δεν θέλει να μάθουμε.
Τώρα, ο καθένας μπορεί να βγάζει συμπεράσματα κατά βούληση και να λέει ό,τι θέλει. Κι εμείς, με όσα διαρρέουν,  μπορούμε, άνετα,  να πούμε πως το ΠΑΣΟΚ, με τη σιωπή και την απόκρυψη στοιχείων, στηρίζει Παρίση και ο Κοτσιλίνης είναι ο «ιδανικός αυτόχειρας», που «δεν θέλει να κάνει πόλεμο λάσπης», όπως ο ίδιος δήλωσε. Η αλήθεια δεν είναι λάσπη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
 Μπορεί να υπάρξει και ένα άλλο, χειρότερο «συμπέρασμα»: οι πολιτικοί μας είναι έρμαια της διαπλοκής και όπως στην κεντρική πολιτική σκηνή, έτσι και σε όλη την Ελλάδα, συμψηφίζουν «παραπτώματα», πολιτικά και μη.    
Αν πράγματι υπάρχει θέμα, τότε αυτό αφορά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που έχουν πρόσβαση στη βουλή και «δεν ξέρουν τίποτα».
Για την αλήθεια και τη δημοκρατία και για όσους αθώα εμπλέκονται στην υπόθεση, αυτά τα θέματα θα έπρεπε να ξεκαθαρίζονται και να μη σέρνονται. 

Ελπίζω, τώρα, να έγινε κατανοητό, γιατί στις 7 του Νοέμβρη ψάχνω να βρω παρέα για εκδρομή στα Τζουμέρκα.   Κι άσε την Αλέκα να λέει, πως η αποχή είναι απαράδεκτη. Αυτή δε ξέρει τίποτα για το φονικό. Κανείς δεν ξέρει και πρέπει ένας απλός πολίτης να γράψει κάτι για το οποίο μπορεί και να απειληθεί.
Γιάννης Κων.Κρούσος

(Έχω κι άλλους λόγους, που δεν ψηφίζω. Όποιος θέλει να τους ακούσει, υποβάλλει αίτημα)


Σχόλια

Αναδημοσιεύτηκε, μέχρι τώρα, από τον Σπύρο Αλεβιζόπουλο στο kefalonianews και από τον Φώτη Χαλιώτη στην "Εβδομάδα".