Share |

Το πασοκ είναι εδω με το λαμπρακιστάν παρέα να ληστεύουν το λαό!

 

 

 

Πρόκληση έναντι του ελληνικού λαού και του ρημαγμένου κρατικού και επιχορηγούμενου πολιτιστικού τομέα αποτελεί η νέα «χείρα βοηθείας» του αστικού κράτους προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά μέσω της καταβολής μέρους ποσού δανείου που έλαβε το Μέγαρο το 2007 από την Εθνική Τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία«ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς (…) του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ (σ.σ. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου». Διότι «ενόψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη». Ετσι, «προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο

Πηγή  εφημερίδα Ριζοσπάστης

 

Θα πληρώσουμε εμείς 95 εκ. ευρώ για δάνειο του Μεγάρου Μουσικής

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2011 | 06:36

- Το Μέγαρο Μουσικής δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει  το δάνειο που έλαβε το 2007
- Το δάνειο το είχαν λάβει με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
- Στο ποσό των 95 εκατ. ευρώ δεν έχουν προσμετρηθεί και οι τόκοι των δανείων

Με απόφαση Παπακωνσταντίνου, το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο του Μεγάρου Μουσικής, ύψους 95 εκατ. ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα.

Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, εισήγαγε διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο το Κράτος θα πληρώσει τα… σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο το 2007 έλαβε το δάνειο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα, δηλώνει αδυναμία να το αποπληρώσει…

Το ποσό μάλιστα, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι που του αναλογούν. 

H είδηση αυτή προκαλεί την οργή των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σίγουρα θεωρούν το Μέγαρο Μουσικής στολίδι της Αθήνας και του Πολιτισμού, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να διανοηθούν ότι σε τέτοιες εποχές καλούνται να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό για τα σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής. 

Δείτε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο 45, παράγραφος 11, του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στη ρύθμιση – πρόκληση:

«Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής και της δανείστριας τράπεζας. (Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αρ. 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Τ.Ε. για την κάλυψη δανείου προς τον Ο.Μ.Μ.Α. ποσού 95.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων).

Παρέμβαση Γιώργου Καρατζαφέρη για το θέμα

«Μιλάμε για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο φέρατε, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και τα ανέλπιστα, εκείνα τα οποία δεν υπολογίζετε, τα απρόβλεπτα. Και ένα από αυτά τα απρόβλεπτα είναι αυτό που δεν ικανοποιήσατε σ’ αυτόν τον προϋπολογισμό: 95 εκατομμύρια ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής ως εγγύηση, και πάτε εσείς τώρα να τα πληρώσει το Δημόσιο και θέλετε η Βουλή εδώ να συμφωνήσει! Να αναλάβει ευθύνες η ελληνική Πολιτεία η κουρασμένη, η καχεκτική οικονομικά ελληνική Πολιτεία, να αναλάβει δέσμευση για το Μέγαρο Μουσικής. 

Η τράπεζα που έχει δανείσει, έκανε τις ανάλογες κινήσεις για να τα εισπράξει; Παρακαλώ να καταθέσετε στη Βουλή ποιες ενέργειες έκανε η Εθνική Τράπεζα. Προσπάθησε με τον άλφα, βήτα τρόπο, προσπάθησε με πλειστηριασμό απ’ τα ακίνητα, δεν μπόρεσε, άρα ο εγγυητής να πληρώσει; Ερχόσαστε τώρα, πολύ εύκολα και λέτε να πληρώσει. Γιατί; Επειδή από πίσω από το Μέγαρο είναι το Συγκρότημα; Επειδή φοβάται την αναμέτρηση η κυβέρνηση με το συγκρότημα; Και νομίζετε ότι θα βάλετε στη πλάτη του Ελληνικού λαού 95 εκατομμύρια ευρώ; 

Πιστεύετε ότι μπορεί να περάσει εδώ; Πόλεμος θα γίνει στην Ολομέλεια. 95 εκατομμύρια ευρώ να χαρίσουμε στο Μέγαρο Μουσικής! Όταν αυτή τη στιγμή πεινάει ο Ελληνικός λαός και κόβουμε επιδόματα ανάπηρων. Να χαρίσουμε 95 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής! Και θα το ψηφίσετε εσείς του ΠΑΣΟΚ. Προσέξτε σας παρακαλώ πάρα πολύ κ. υπουργέ, δεν έχετε το ηθικό ανάστημα, ως κυβέρνηση, να χαρίσετε στο Μέγαρο Μουσικής. Δεσμεύσατε τις εισπράξεις; Όχι! Αυτό, λοιπόν, αποτελεί σκάνδαλο μεγαλύτερο του Βατοπεδίου. Και μην τολμήσετε να το φέρετε στην Ολομέλεια!»

 

πηγη newsit

 

(σκίτσο : "Τρομοκράτος", από Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)