Share |

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν "πεθαίνουν"

Ας ληφθεί αυτό το κείμενο, σαν συνέχεια του προηγούμενου "Εξωδίκως".

Σήμερα, κάνοντας την "κλασσική" διαδρομή διανομής ενός άθλιου εντύπου, που ακούει στο όνομα "Νυστέρι", άκουσα:

- "Όλη η Ελλάδα στέλνει εξώδικα στους βουλευτές μας, εκτός από την Κεφαλλονιά. Πρέπει να ντρεπόμαστε".

Ο πολίτης α) δεν είχε μάθει την αποστολή εξωδίκου από τα μέλη τριών συλλόγων, οπότε, μετά την ενημέρωση που του κάναμε πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος από τη στάση της "κεφαλλονιάς". 

β) Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν συμμετέχει σε πολιτικές διαδικασίες, αν και δηλώνει "αριστερός", γιατί έχουν πολλούς "δεξιούς", οι πλατείες. 

 

- "Θα ξαναγυρίσω στο ΠΑΜΕ", ήταν η απάντηση άλλου πολίτη, που "κουράστηκε" , μετά τη μία και μόνη φορά που πήρε μέρος σε συγκέντρωση της πλατείας. Και αυτός ο πολίτης είδε πολλούς "δεξιούς" στην πλατεία.

Έτσι ικανοποιεί τη "Διαφωνία" και δικαιολογεί την απουσία. 

Προφανώς, την επανάσταση πρέπει να την κάνουν αποκλειστικά οι "αριστεροί". Μόνο που αυτοί απουσιάζουν κατ' εντολήν του κόμματος τους.

 

Επειδή αναφερθήκαμε στην απόπειρα "αδειάσματος" της "Διακήρυξης της πλατείας Αργοστολίου", παραθέτουμε τρία σχόλια πολιτών που βρήκαμε στο stopcrisis.gr και τα οποία αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο:

- "Το προωθώ συνεχώς από τότε που υπέπεσε στην αντίληψή μου. Επιτέλους μιλάει ο πολίτης και μιλάει πολιτικά. Πολλά από αυτά τα προπαγανδίζω καιρό τώρα στο facebook, και στο blog μου. Επιτέλους υπάρχει ένα εγχώριο ψήφισμα που να μπορώ να αντιπαραθέσω στα παιδιά της ροζ επανάστασης του Συντάγματος. Συνταχτική εθνοσυνέλευση, πρώτα και κύρια για να ιδρύσουμε την δημοκρατική Ελλάδα.

Ψωμί – παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ΄73.

Hasta la victoria siempre!"

Αγαθοδαίμων

 

- "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Συγχαρητήρια στον/στους συντάκτες του κειμένου και στην πρωτοβουλία. Ενα κείμενο που βάζει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση γραμμένο από και για υπεύθυνους ΠΟΛΙΤΕΣ σε σωστά και απλά ελληνικά! Με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ. Συμπατριώτες, είμαι μαζί σας!

Μόνο μια παρατήρηση, και δεν είμαι ο πρώτος που την κάνει, . Μειώνει αυτό το κίνημα του Ελληνικού Λαού το «αγανακτισμένοι». Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!"
Γιάγκος Μεταξάς

- "Apo tin Elvetia olopsyxa mazi sas, mazi mas diladi !

Yparxei terastia eskemmeni parapliroforissi kai prepei oloi opou boroume na dinoume tis pragmmatikes diastasseis !

Syggnomi gia ta greeklish alla grafo tora apo ypologisti pou den ypostirizei elliniki grammatoseira…"

Σπύρος Καραγιώργης

 

Οι ιδέες είναι η δύναμη μας. Δεν πεθαίνουν ούτε αυτές, ούτε εμείς. (Οι ιδεολογίες πεθαίνουν, αλλά πρόκειται για καθεστωτικές κατασκευές και ευχαρίστως τις κηδεύουμε)

Όποιος θέλει συμμετέχει. Οι υπόλοιποι έχουν πολλές δικαιολογίες.

 

Απόψε στις 8μμ ΟΛΟΙ στην Πλατεία.