Share |

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

  • To τοπικό επιχειρηματικοπολιτικό σύστημα έχει παντού τους δικούς του ανθρώπους. Άνθρωποι, φιλόδοξοι και "εύκολοι", που πρόθυμα αναζητούν στήριξη για προσωπικές φιλοδοξίες. Πώς να τους ξεχωρίσεις; Δεν είναι εύκολο.
  • Πολλάκις, η γοητεία κρύβει.
  • Στην Κεφαλονιά, σε μια σημαντική ομάδα ανθρώπων, υπάρχει μια διακριτή ευφορία, εξ αιτίας της αλλαγής της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της σημαντικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Είναι έτσι; 
  • Εμείς, που είμαστε "κακοί", λέμε όχι.
  • Πολλά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του τοπικού πελατειακού καθεστώτος. Αποφεύγουν να ακουμπούν ό,τι "καίει". Σωπαίνουν για βασικά ζητήματα, που έχουν σχέση με τη ζωή των πολιτών και τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει λέξη, που να καταλογίζει ευθύνες ή να ζητά έρευνα για τα οικονομικά, όταν ο κόσμος βοά.
  • Π.χ. για τα σπήλαια της Σάμης. Είναι μέρος της συνομωσίας της σιωπής. (Ομερτά, στη γλώσσα της Μαφίας). Έχουμε ζητήσει, κατ' επανάληψη, διαφάνεια και έλεγχο, αλλά κανένα πολιτικό πρόσωπο ή κόμμα δεν συναινεί σε μια απλή ερώτηση. Δεν καταλογίζουμε ευθύνες για κάτι που δεν ξέρουμε. Προσφερόμαστε, ως εθελοντές - ελεγκτές, σε μια υπόθεση που βρίθει "εθελοντών" και που τουλάχιστον μία φορά έχουν ...παραπονεθεί πως δεν πληρώνονται!!!
  • Έχουμε, ήδη, από το 201ο αναφερθεί στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ με το τοπικό κατεστημένο, όταν συνεργάστηκε στις τοπικές εκλογές, με Μιχαλάτο, διαδηλώνοντας "ουδετερότητα" και όταν ελάμβανε στήριξη από τον "Ανεξάρτητο" για τις εκλογές της περιφέρειας. (Ο κ.Δρακουλόγκωνας, υποψήφιος με τον Θόδωρο,  διαφώνησε μαζί μας για το τελευταίο. Μας είπε πως στήριξε Σπύρου και Φόρτε. Ας μας προσκομίσει ένα προεκλογικό πρωτοσέλιδο εκείνων των ημερών, επικριτικό για το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου). Και να μη λησμονούμε πως το "μαύρο πρόβατο" της επικαιρότητας, ο Διονύσης, αναδείχθηκε πολιτικά, χάρις στις καλές σχέσεις του με τον Γερ. Αρσένη, αλλά πρώτη φορά υποψήφιος για το Νομ. Συμβούλιο, έγινε με τον Θόδωρο. Βεβαίως, "τα έσπασαν", όταν ο Θόδωρος στήριξε την τελευταία νικηφόρα εκλογή Γεωργάτου. Για μας, μικρή σημασία έχουν οι πρόσκαιρες αντιπαραθέσεις. Έχουν δει τα μάτια μας πολλές αγάπες εκεί που βασίλευε η αλληλοκατηγορία.
  • Οι διαδρομές, υπόγειες και μη, είναι δυσδιάκριτες και πολλές.
  • Άραγε, τι και ποιον να ψήφισε το δίδυμο Μιαχαλάτου- Λυκούδη, στις τελευταίες εκλογές; Για το Μάη, ξέρουμε και το δήλωσαν. Τον Ιούνιο, τι έκαμαν, αφού ο εκλεκτός τους, Σπ.Κουνάδης, έλειπε από τις υποψηφιότητες; Πού να ξέρουμε, αφού δεν δήλωσαν τι θα ψηφίσουν, όπως έκαμαν την πρώτη φορά; Ψάξαμε στα πρωτοσέλιδα του "Ανεξάρτητου" και δύσκολα βγάλαμε άκρη. Μήπως, μπορείτε να βγάλετε εσείς, που είστε πιο υποψιασμένοι από μας; Τίτλοι "Ανεξάρτητου":
  • Χάνει έδαφος το ΠΑΣΟΚ στη Σάμη από τον Δρακουλόγκωνα
  • Συνέντευξη κ Παναγή Δρακουλόγκωνα υποψήφιου βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
  • Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

(Αυτά βρήκαμε, βάζοντας τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" στην "αναζήτηση του "Ανεξάρτητου". "Προεκλογική Θεοπεφτάτου" δεν βρήκαμε.  Οι άνθρωποι που ανταμώσαμε στις πλατείες του 2011 και συνυπέγραφαν τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις, δεν "στηρίζονται").

Και τρία πρωτοσέλιδα, με χρονολογική σειρά:

  • Στήθος με στήθος θα παλέψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την έδρα, (κύριος τίτλος 30ης Μαίου 2012)
  • Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ.  Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, (κύριος τίτλος 31ης Μαίου 2012)
  • 9 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ(και συνέντευκη με τον Π.Δρακουλόγκωνα), (κύριος τίτλος 1ης Ιουνίου 2012)

 

Όχι, εμείς δεν βγάλαμε συμπέρασμα. Εσείς;

Σε άλλες ημερομηνίες, πιθανά να υπάρχουν υπάρχουν πρωτοσέλιδα σαφούς στήριξης της ΝΔ. (Βρείτε τα, γιατί εμείς είμαστε είμαστε τυφλοπόντικες υπόγειων διαδρομών)

(Η διαφήμιση που κάνουμε στον "Ανεξάρτητο" είναι δώρο από μας)

 

Για να κλείσουμε το περισπούδαστο άρθρο μας, σας λέμε, αυτό που λέει ο τίτλος, με ένα τραγουδάκι: Εσείς που ψάχνετε για διαμάντια στα σκουπίδια στον υπόνομο. Εσύ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβύθι, φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι. Φτιάξτε το δικό σας παραμύθι. Μες' το δικό σου παραμύθι, ξαναβρέστο, το ξεχασμένο μονοπάτι σου. Προσέξτε τους στίχους και κάντε τους, ζωή και πράξη. Μην πιστεύετε στα τυφλά τα παραμύθια των άλλων. Εγγραφείτε στο ithacanet.gr, αλλά μη μας πιστεύετε. Ερευνάτε τας Γραφάς.

 

(στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)