Share |

Φόρτες: Ο υποψήφιος της "συγκυβέρνησης";

  •  Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλοντας:

"Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο Κεφαλονιάς καταγγέλλουμε την παραληρηματική αντικομμουνιστική υστερία του «Χρυσόστομου Αγγούρια»(δημοσιογραφικό ψευδώνυμο) στην εφημερίδα «Ημερήσιος». Η συγκεκριμένη στήλη συστηματικά διαστρεβλώνει και απαξιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ. Τελευταίο κρούσμα τα σχόλια σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας. Στο συγκεκριμένο άρθρο εκφράζοντας την άποψη ότι ο μόνος που… «θα μπορούσε να παλέψει τον σημερινό δήμαρχο Κεφαλονιάς και να τον αντιμετωπίσει στα ίσια είναι ο Μάκης Φόρτες…» αναφέρει σχετικά : ΜΗΠΩΣ (μπορεί να το κάνουν) …οι «Γκισγκίνης και σια» με τις κραυγές και τα ουρλιαχτά τους και με την «στείρα» πολιτική τους, την «κολημμένη» στο 1920; Μάλλον όχι, αφού αυτούς τους έχουν για να γελάνε οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής…Ειδικά ο Δήμαρχος έχει καταληφθεί πολλές φορές από την κάμερα να ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν αγορεύουν οι «τρεις καμπαλέρος»…"

Κι επειδή το ΚΚΕ δεν ξεχνά τις μονότονες εκφράσεις του, καταγγέλει τον "αντικομμουνισμό" του ...ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας "να βγάλει από τη μύγα, ξύγκι"! (Οι νεοδημοκράτες πολιτικοί "κατηγορούν" το ΣΥΡΙΖΑ πως οι 7 από τις 12 συνιστώσες του έχουν στα λάβαρα τους το σφυροδρέπανο!) :

"Η συγκεκριμένη γραφίδα όπως και άλλα μέσα στο νομό, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πασχίζουν για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και την προσαρμογή του στις νέες ανάγκες. Στόχος είναι ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνες για το σύστημα επιλογές. Και αυτό αφορά στο στήσιμο του νέου δικομματισμού με πυρήνες την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης. Εξυφαίνουν σχέδια και προωθούν τις απαραίτητες αλλαγές προσώπων προκειμένου να υλοποιείται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή τους πολιτική. Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι ο αντικομμουνισμός στρέφεται ενάντια στον ίδιο και τα δικαιώματα του."

(Για "διατεταγμένη υπηρεσία" είχαν κατηγορήσει, με προεκλογική ανακοίνωση τους, και το ithacanet. Mιλάνε αυτοί, που αν δεν ρωτήσουν το κόμμα, δεν έχουν γνώμη).

  • Δεν έχει μεγάλη σημασία το δεύτερο μέρος. Η "είδηση" βρίσκεται στο πρώτο μέρος. Οι καλές σχέσεις του κ. Γερ. Φόρτε με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ μπορούν να τον βοηθήσουν στο δρόμο προς το Δημαρχείο. Ίσως, η "δεύτερη ευκαιρία", που έδωσε στον Βενιζέλο, να είναι μια καλή ευκαιρία για τον ίδιο.
  • Η κ. Δήμητρα Παπαδάτου , που συνελήφθη από τους λιμενικούς, επειδή φωτογράφιζε τα λεοφωρεία και τη διαδικασία φτηνών εκδρομών προς Μύρτο και Μακρύ Γιαλό, αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα. Προσέξτε: Προς Μακρύ και όχι Πλατύ Γιαλό, κι αυτό, στους παράξενους καιρούς που ζούμε, έχει τη σημασία του. (Το πιάσατε το υπονοούμενο;)
  • Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κράτηση της, την ρωτήσαμε, τηλεφωνικά, ποια είναι η κατηγορία, αλλά ...δεν ήξερε. Είχε στείλει τη δικηγόρο της, κ. Αγγελική Σκλαβουνάκη, να ρωτήσει. Το γεγονός της άγνοιας της κατηγορίας επιβεβαιώνει το kefaloniapress, με τη φράση: "Ο λόγος της σύλληψης είναι απείθεια και απειλή προς το λιμενικό σώμα, χωρίς να είμαστε βέβαιοι καθώς και η δικηγόρος της δεν είχε ακόμα ενημερωθεί για τις ακριβείς καταγγελίες σε βάρος της πελάτισσάς της.  Η κυρία Παπαδάτου θα προσαγχθεί στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου  στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Κεφαλληνίας στις 2 . 00 σήμερα το μεσημέρι".(Η προχειρότητα στη σύνταξη του kefaloniapress δείχνει το αυθόρμητο και εσπευσμένο της καταγραφής της είδησης). 
  • Κι επειδή εμείς, πίσω από τα "ψιλά γράμματα" αναζητούμε σενάρια και φτιάχνουμε ερωτήσεις: Πώς ήξερε το kefaloniapress κάτι που δεν ήξερε η ενδιαφερόμενη και η δικηγόρος; Τι θα πει "απείθεια και απειλή προς το λιμενικό σώμα"; Πώς μια απλή διένεξη μεταξύ επιχειρηματιών μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα; (Νομίζουμε πως είναι προφανές πως οι ερωτήσεις δεν αφορούν τη δημοσιογραφική δεινότητα του kefaloniapress, αλλά αυτούς που ήξεραν και έδωσαν την είδηση, πριν την πουν στους ενδιαφερόμενους).
  • Κρατείστε, για την ώρα, τις απορίες μας και σκεφτείτε το ποιος φυλάει τι. Ποιος "προστατεύει" ποιον.

(Μην ξεχνάτε πως είμαστε η αθλιότητα σε μορφή ιστοσελίδας)