Share |

Χρειάζεται δήμαρχος με γεννητικά όργανα

Παραμονές των περσινών τοπικών εκλογών, το έντυπο αδέρφι "Νυστέρι" είχε βάλει πρώτο θέμα: "Τζούλια για δήμαρχος". Και είχε αναπτύξει, με περισσή τεκμηρίωση και μεγάλη σοβαρότητα, τους λόγους για τους οποίους θα ήταν η "καταλληλότερη" για δήμαρχος. Δυστυχώς, η σοβαρή πρόταση που της απευθύναμε δεν βρήκε ανταπόκριση, όντας κι αυτή, μαζί με άλλους, ανίκανη να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών. Από τότε, είχαμε συλλάβει το νόημα και είχαμε καταλάβει πως το θέμα μιας "κατάλληλης"  δημαρχίας είναι "υπόθεση  γεννητικών οργάνων".

Το γεννητικό όργανο της Τζούλιας θα ήταν το "καταλληλότερο" να διαχειριστεί το μπουρδέλο μέσα στο οποίο ζούμε. Αν ο "καταλληλότερος"  θα ήταν άνδρας, θα είχε κάτι τις να φουσκώνει στο παντελόνι του.

(ο γράφων δεν διαθέτει αυτό το προσόν, αν και "άνδρας", και θεωρείται απίθανο να το αποκτήσει αργότερα, οπότε μην περιμένετε να τον δείτε δήμαρχο ή έστω υποψήφιο για κάτι τέτοιο).

 

Γιατί βάλαμε αυτόν τον τίτλο; Ο κ. Δήμαρχος - θιασάρχης  και τα chicken που ακολουθούν το σκοτεινό τοπικό παρασκήνιο και βάζουν πλάτες στους ανωνυμογράφους του χειμώνα, δεν είχαν τα κατάλληλα γεννητικά όργανα, ώστε να ζητήσουν έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων, όλων των δήμων της Κεφαλλονιάς, όπως πρότεινε σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλην του απόντος ψηφοδελτίου του κ. Μιχαλάτου). Και αποφάσισαν να ζητήσουν έλεγχο μόνο των πεπραγμένων της δίχρονης θητείας Ζαπάντη, "αθωώνοντας" την περίοδο Μεταξά.

Και πώς να μη την "αθωώσουν", όταν, για την πρώτη καταγγελία, αρμόδιος ήταν ο κ. Σπυρονικόλας Σολωμός, τότε αντιδήμαρχος και σήμερα δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την  αν-"Ισχυρή Κεφαλλονιά" του κ. Παρίση;

Σύμφωνα με την εισήγηση - "κατηγορητήριο" του αντιδήμαρχου Νίκου Παπαδάτου: "Έχει λάβει χώρα μία απόφαση περί διαγραφής χρέους ιδιώτη και δη του κ.Στυλιανού Ζαπάντη (αδελφού του μετέπειτα δημάρχου) η οποία δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις και εν τέλει το επίμαχο χρέος ύψους 18.283,13 ευρώ παραγράφηκε, όπως βεβαιώνεται από σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, κάτι που γεννά ερωτηματικά".

Φυσικά, για το θέμα και για την ιστορία, δεν είχαν καμία ευθύνη οι δήμαρχοι Μεταξάς και Ζαπάντης ή ο τότε αντιδήμαρχος κ. Σπυρονικόλας Σολωμός. Ο τελευταίος, πράττοντας τα νόμιμα, βεβαίωσε το χρέος, ως όφειλε, στην τοπική ΔΟΥ, η οποία είχε και την ευθύνη είσπραξης του ποσού και γενικά την διαχείριση των χρεών των τέως δήμων, που δεν είχαν δική τους ταμιακή υπηρεσία!

Η βεβαίωση του χρέους έγινε από τον τότε αντιδήμαρχο, κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα Ζαπάντη.

Όπως καταλάβατε, δεν "έχει λάβει χώρα κάποια απόφαση περί διαγραφής χρέους ιδιώτη", στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί κάτω στον Ελειό και τους Πρόννους.

Για την ιστορία, επίσης, αν και το θέμα δεν ενδιαφέρει την ουσία της υπόθεσης, το "χρέος" του αδελφού του Κ. Ζαπάντη προέκυψε, όταν ο Στέλιος Ζαπάντης, επί Μεταξά, εκτέλεσε κατεπείγον έργο για λογαριασμό του Δήμου και το οποίο το τότε δημοτικό συμβούλιο δεν το κάλυψε νομότυπα. Μια μέρα του καλοκαιριού τα τελευταία ξενοδοχεία στη Γραδού ("Αποστολάτα" κ.ά.) ξέμειναν από νερό, όντας γεμάτα από πελάτες. Το θέμα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, αυθημερόν, και ο Μεταξάς ζήτησε από τον κ. Στέλιο Ζαπάντη, να κατασκευάσει δεξαμενή με πιεστικό και δίκτυο ενός χλμ, ώστε το νερό να ανεβαίνει στα ξενοδοχεία. Το έργο άξιζε περισσότερο από το χρέος, ο Μεταξάς το έφερε στο Δ.Σ. , το οποίο ανέθεσε σε συνεργάτιδα μηχανικό να πραγματοποιήσει επιμέτρηση, το ποσό της οποίας υπερέβαινε κατά πολύ το χρέος του κ. Στ. Ζαπάντη. Η έκθεση της μηχανικού δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, επί Μεταξά και όταν ανέλαβε ο Κώστας Ζαπάντης, αυτός αρνήθηκε συστηματικά να φέρει καθυστερημένα το θέμα στο δημ. συμβούλιο ή να διαγράψει το χρέος του αδελφού του, και έτσι το χρέος βεβαιώθηκε στην εφορία.

Το επιβεβαίωσε και η προσκεκλημένη, από τη σημερινή δημαρχία, υπάλληλος του Δήμου Ελειού - Πρόννων, όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης.

(Κάποιος την "παρατήρησε", ιδιωτικώς, αλλά ακούστηκε, πως  αυτό δεν έπρεπε να το πει).

Επίσης, για την ιστορία, αλλά με πολλή ουσία αυτό: 2.500.000 ευρώ είναι το χρέος από νερό σε όλους τους δήμους, το οποίο έχει παραγραφεί, με ευθύνη των εισπρακτικών υπηρεσιών των τότε δήμων, αλλά ο κ. Δήμαρχος - θιασάρχης ασχολήθηκε μόνο με τις 18.283,13 από αυτά!!!

----------------------------

Για να μη νομίσετε πως αυτό που είδαμε , δεν το είδαν άλλοι, έχουμε:

1. Το χτεσινό σχόλιο του infokefalonia, που έχουμε αναρτήσει.

2. Αυτά που είδε ο "Φαίδων", στη διπλανή στήλη.

3. Αυτά που είδε ο porosnews.blogspot, ο οποίος, αναπαράγοντας τα σχόλια του infokefalonia, έβαλε για τίτλο: "ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ!!! ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΝΤΟΥΕΤΟ".

4. Αυτά που είδε ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος, o οποίος ξεκινά το ρεπορτάζ, με τη φράση:"Έχω γράψει άπειρες φορές, ότι ο Δήμαρχος έχει εγκλωβιστεί σε λάθος πολιτική. Πιστεύω ότι οι συνεργάτες του τον κατευθύνουν σε επικίνδυνους δρόμους.  Επικίνδυνους ατραπούς...Προχθές θέλησαν κάποιοι να ξοφλήσουν κάποια γραμμάτια.  Άλλοι περασμένων χρόνων….  Κάποιοι άλλοι πρόσφατων καταστάσεων… Που ταλάνισαν πριν από ενάμιση χρόνο τα Δημοτικά Συμβούλια.  Όταν οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν το δίκιο τους."

5. Τα "ημέτερα" ΜΜΕ τηρούν, ως τώρα, σιγή ιχθύος, αναμένοντας οδηγίες για το τι θα γράψουν.

(Για την ιστορία και αυτό: Ο Αλεβιζόπουλος αναφέρεται στη "βεντέτα", που ξεκίνησε στο Δήμο Ελειού- Πρόννων, όταν στα πραχτικά γράφτηκε πως η συνεδρίαση του Δ.Σ. διεκόπη, λόγω των φωνασκιών Ανουσάκη και κτηνοτρόφων).

 

Αυτά για σήμερα. Έπεται συνέχεια. (Υπάρχουν τρεις ακόμα παράγραφοι, στο ίδιο "κατηγορητήριο").

Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει να μη χάσετε το "υπερθέαμα".

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)