Share |

Όμηροι της βλακείας

Ως άφρονες κάποιοι πριονίζουν το ξύλο που πάνω του κάθονται. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι καταλύοντας οι ίδιοι πρώτοι το πανεπιστημιακό άσυλο, ή ότι έχει απομείνει από αυτό, χορηγούν οι ίδιοι το πιστοποιητικό νομιμοποίησης στην εξουσία να παρεμβαίνει, όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο. Και μάλιστα σε ένα χώρο που, λόγω αντιδικτατορικού αγώνα και Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα ήταν άβατος για τα αστυνομικά όργανα και, πάνω από όλα, εθεωρείτο τέτοιος από την κοινωνία. Χάνουν τη δεύτερη (που ήταν το σοβαρό ανάχωμα) και έτσι ανοίγουν την πόρτα στα πρώτα που ξέρουν "να κάνουν την δουλειά τους". Επιτέλους περισσότερο κράτος!!! Αυτό δεν ζητάνε όλοι τα τελευταία χρόνια, με τους τενόρους των ΜΜΕ πρώτους και καλύτερους;
Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται ότι η βλακεία είναι ανίκητη, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ, ναι αυτός που πριν από 70 χρόνια διέλυσε ένα πολιτικό κίνημα των "προγόνων των σημερινών συνιστωσών" με την βλακώδη ηγεσία, αυτή που αργότερα ο μακαρίτης Ηλίας Ηλιού ονόμασε "ιστορία της πατημένης πεπονόφλουδας", αυτής που της έριχναν οι πολιτικοί της αντίπαλοι και εκείνη την πατούσε.

Και μετά, όταν ακόμα και "ο ηλίθιος που κοίταζε το δάκτυλο ενώ του έδειχναν το φεγγάρι" πήρε είδηση τι συμβαίνει και τι διακυβεύεται, πρότεινε οι μετανάστες να μεταφερθούν σε ένα κλειστό γήπεδο!!

Αλήθεια γιατί; Για να κάνουν κοιλιακούς και σύσφιξη;;

Αλλά ας σοβαρευτούμε. Γιατί η πολιτική που εφαρμόζεται και εκείνη που προετοιμάζεται για να υλοποιηθεί χρειάζεται καταστολή για να περάσουν τα μέτρα οικονομικής βίας που απαιτούνται.

Και, τότε, το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα είναι καρικατούρα για επαναστατική γυμναστική, αλλά ζωτικός χώρος για πραγματική μαζική δημοκρατική δράση.

Μπροστά είναι τα δύσκολα ας μην αφήνουμε τους ηλίθιους να ροκανίζουν το κλαρί που, εν τέλει, όλοι "οι άλλοι" καθόμαστε.

Δαμωδός

ΥΓ Ενώ γράφονται αυτά βλέπω την προαναγγελόμενη προετοιμασία των ΕΚΑΜ για εισβολή στην Νομική...