Share |

22-10-2010/Μια χαρακτηριστική περίπτωση

Οι συντομογραφίες δεν είναι πάντα σύντομες. 

Με μια βαρυσήμαντη ανακοίνωση , ο κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος , Α/δρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης ανακοίνωσε την κάθοδο του στις εκλογές στο πλευρό του κ.Θ.Μιχαλάτου. 

Πριν λίγες μέρες, είχε εξαγγείλλει την ίδρυση δημοτικής παράταξης

Στις αρχές της προεκλογικής περιόδου, είχε συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη του ψηφοδέλτιου του κ.Θ.Μιχαλάτου. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Α.Μοσχονά, πριν ο τελευταίος  αποσυρθεί. Συνέχισε με την παρουσία του στην ιδρυτική συγκέντρωση του ψηφοδέλτιου του κ. Παρίση και ακολούθησε η ραδιοφωνική τοποθέτηση του υπέρ του κ. Σπ.Σπύρου, από τον οποίο αποχώρησε, με σωρεία δηλώσεων και καταγγελιών, όταν ο κ. Σωτ. Κουρής ανέλαβε την τοπική ηγεσία του ψηφοδέλτιου.  

 Στα ενδιάμεσα , έπαιρνε τηλέφωνα διάφορους και πρότεινε τη δημιουργία ψηφοδέλτιου, συναντιόταν με τους Αλιβιζάτο, Παρίση, Σπύρου κ.ά. και έφαγε και μια καταγγελία από τη ΝΟΔΕ του τύπου:  "άσε τις κουρλαμάδες" .

 Εμείς , όταν ακούσαμε την ανακοίνωση "ίδρυσης"  του θνησιγενούς ψηφοδέλτιου, είχαμε αναφέρει πως πρόκειται για την ύστατη απόπειρα των αντιπαρισικών της ΝΔ. 

Η "παράταξη" αυτή είχε ανακοινώσει τη στήριξη της από τον αριθμό των 5 ατόμων, όλοι φίλοι του κ.Ανδρέα, από την περιοχή της Λειβαθούς. 

Μετά από έναν υγιεινό περίπατο, ο κ.Α.Μαρκαντωνάτος, αντιπροσωπευτικό δείγμα της τοπικής πολιτικής σκηνής, επέστρεψε εκεί από όπου ξεκίνησε. 

Αξίζει τον κόπο κάποιος, που δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, να διαβάσει με προσοχή τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις. Είναι μνημεία λόγου και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της  σπουδαίας και πρωτότυπης έμπνευσης, που διαπερνά τα πολιτικά μας πράγματα. 

"ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ 
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ>>
ΣΤΟ <<ΕΓΩ>>ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟ <<ΕΜΕΙΣ>>.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ."

Ή το άλλο (μετά την οριστική απόφαση):

" Η αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας προϋποθέτει σύνθεση δυνάμεων, ευρύτερες συνεργασίες, νέες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Απαιτεί, ωριμότητα κορυφής που προτάσσει την πολιτική και την συλλογικότητα πάνω από τις προσωπικές στρατηγικές και προσδοκίες. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συμπορευτώ μαζί με δεκάδες άλλα στελέχη , δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις στη νικηφόρα έκβαση της εκλογικής μάχης των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου".

 

Ο κ.Ανδρ.Μαρκαντωνάτος εξακολουθεί να είναι Α/δρος της ΝΟΔΕ. 

Είμαι βέβαιος πως η Κεφαλονιά βρίσκεται σε σίγουρα χέρια. Ό,τι κι αν ψηφίσετε.

 (Άλλος για εκδρομή στα βουνά; Σύμφωνα με τις παροιμίες, η τρέλα δεν πάει εκεί. Ο Άγιος και η γιορτή του δε βοήθησαν, μεγάλη η Χάρη Του.)