Share |

Eυχαριστούμε , "ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ"

Ο κύπριος Κοράϋ μπήκε στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, με το κορίτσι του και μας μίλησε. Δεν τον περιμέναμε. Ήρθε "απρόσκλητος".

- "Nα φύγει ο στρατός κατοχής από την Κύπρο"!!

- "Να φύγουν οι έποικοι"

- "Πατρίδα μας είναι η Κύπρος"

- "Ενιαία και αδιαίρετη Κύπρος. Επιστροφή στο σύνταγμα του 60"

Πόσα χρόνια έχουν περάσει, που οι έλληνες , Κύπριοι και Ελλαδίτες, θεωρούν αδύνατη την επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση και συζητούν, για Ομοσπονδία;

Από το 1977.

Κι έρχεται μια φωνή, βγαλμένη από τον "εχθρό", να πει αυτό που οι "έλληνες" πολιτικοί, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν "ξεχάσει". Και τα "ελληνικά" ΜΜΕ υποβάθμισαν.

Και εμάς τους Ελαδίτες, τούτες οι φωνές, τούτες οι διαδηλώσεις, μας άφησαν άναυδους. 90.000 ήταν οι διαδηλωτές στις 7 του Απρίλη. Τα οικονομικά αιτήματα , ενάντια στις "ιδιωτικοποιήσεις", τη μείωση μισθών και την εξαθλίωση έγιναν πολιτικά, με κεντρικό αίτημα "να φύγει η Τουρκία".

Αν λάβουμε υπόψη πως οι τουρκοκύπριοι είναι περίπου 80.000, προκύπτει πως τις απόψεις αυτές συμερίζονται και έποικοι!!

Αν ο Κοράϋ διαβάσει τον τίτλο της ανάρτησης μας, θα θυμώσει:

"Δεν είμαι τουρκοκύπριος. Είμαι Κύπριος". Ο Κοράϋ είναι μέλος του "Γιασεμιού" (YASMIN). Το "Γιασεμί" ήταν μια μικρή ομάδα, που από χρόνια ζητούν να φύγουν οι τούρκοι από την Κύπρο. Κάποτε, οι συγκεντρώσεις τους ήταν 50-100 άτομα. Κάτι παιδιά που τους έλεγαν "αλήτες" και "γραφικούς".

Ο Κοράϋ κάρφωσε, στις διαδηλώσεις του  Απρίλη, την κυπριακή σημαία πάνω στην τούρκικη "πρεσβεία", στα κατεχόμενα.

Οι κύπριοι των κατεχόμενων παλεύουν, μόνοι, με 40.000 στρατό κατοχής και εκατοντάδες χιλιάδες έποικους.

Ο κύπριος Πέτρος μας εξηγεί:

Το τι έκταση έχει αυτή η παράταξη είναι κάτι που μετριέται δύσκολα, και τα μεγέθη βγαίνουν διάφορα ανάλογα με το πως τα μετρούμε.

Γιά παράδειγμα, όλη αυτή η παράταξη ( που δεν είναι μονολιθική, αλλά αποτελείται από διάφορες αποχρώσεις και επίπεδα συνειδητότητος, και με πολλαπλούς συλλογικούς αυτοπροσδιορισμούς [εθνικούς, γλωσσικούς, θρησκευτικούς, κλπ ) έχει δώσει σημεία δύναμης ως εξής:

1 - τροφοδότησε την ειρηνική εξέγερση και γενικές απεργίες του 2000-2003 που ανάγκασαν το καθεστώς να ανοίξει τα οδοφράγματα.
2 - έφερε τον Ταλάτ στην εξουσία το 2003.
3 - ήταν η παράταξη του Ναι στο σχέδιο Αννάν το 2004 (γιά μας το ΟΧΙ είναι η σωστή απόφαση, αλλά γιά τους Τ/Κύπριους, τότε, το ΝΑΙ ήταν ψήφος διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς και υπέρ της επανένωσης της Κύπρου χωρίς κατοχή - με αυτά τα συνθήματα είχε προωθηθεί το σχέδιο Αννάν)
4 - οταν ο Ταλάτ απογοήτευσε, πέρασαν μιά διαδικασία ψαξίματος, που τώρα παίρνει το σχήμα νέων αγώνων, κυρίως απεργίες και διαδηλώσεις. Οι πρόσφατες απεργίες ήταν πολύ επιτυχημένες, με σχεδόν 100% επιτυχία. Περισσότερες πληροφορίες,  εδώ:
"Γενική Απεργία και Συγκέντρωση την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου"
και
" "Ωραίοι Έλληνες" και οι Τουρκοκύπριοι"

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html

Στις διαδηλώσεις κατεβαίνει περίπου ο μισός πληθυσμός των Τ/Κυπρίων!

* * *

Παραμένει όμως το ερώτημα "τι ακριβώς αντιπροσωπεύει, σε κοινωνική δύναμη, όλη τούτη η παράταξη;" Δηλαδή, οι Τ/Κύπριοι, οι οποίοι αποτελούν στρατηγική μειονότητα, έχουν σταματήσει να είναι όργανα της Τουρκίας και μπορούμε να θεωρήσουμε πως είναι αντιστασιακή δύναμη;

Εκεί θα έλεγα σταματά η βεβαιότητα, και θα πρέπει να δούμε πως θα εξελικτούν τα γεγονότα. Είναι μεν αντιστασιακή δύναμη - "εν δυνάμει" - αλλά το τι μπορεί να επιτύχει ενώπιον μισού εκατομμύριου παράνομων εποίκων και 40.000 στρατό με 400 άρματα μάχης είναι απρόβλεπτο.

Η κρίσιμη συμμαχία μεταξύ Ε/Κυπρίων και Τ/Κυπρίων τορπιλλίζεται (και υπόκειται καπέλλωμα) διαρκώς από ανθέλληνες ελληνόγλωσσους Κυπριο-εθνικιστές, που τώρα έχουν και το Κράτος στα χέρια τους.

Το βίντεο του ΡΙΚ2, από τις πρόσφατες διαδηλώσεις, είναι εδώ:
http://www.cybc.com.cy/tv/index.php?option=com_content&view=article&id=195&Itemid=236

Στη μεσαία στήλη με σκούρο χρώμα αναγράφονται ΒΙΖ και ημερομηνίες, επιλέξετε την 15/4/2011.

Η διαδήλωση είναι το δεύτερο θέμα που αρχίζει στο 10:36 λεπτό.

***

 

ΣΗΜ. "Ι": Την ίδα ώρα που συμβαίνουν αυτά στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ο κ. Χριστόφιας συναντά τους ψευδοηγέτες της τουρκοκυπριακής πλευράς και συζητά για "διζωνική ομοσπονδία"! Τα "ελληνικά" και κυπριακά κόμματα σωπαίνουν. Οι εθνικιστές - ψευδοπατριώτες επιτέθηκαν στον Κοράϋ, όταν τους είπε πως "είμαι Κύπριος", λέγοντας "εμείς είμαστε έλληνες".

Ο Κοράϋ μας είπε πολλά:

Η Τουρκία ουδέποτε εποίκησε την Κύπρο, όταν την κατείχε από το 1571 ως το 1878, που την πούλησε στους Άγγλους. Οι "τουρκοκύπριοι" είναι εξισλαμισμένοι κύπριοι, που έγιναν μουσουλμάνοι , είτε για να βρουν κάποια δουλειά είτε για να έχουν την ησυχία τους.

Η ευθύνη για την κατάσταση και την κατοχή βαραίνει, πρώτα,  τις αυτοκρατορικές χώρες ΗΠΑ και Μ.Βρετανία και μετά τις "εγγυήτριες" χώρες Τουρκία και Ελλάδα, που με τη δολοφονική δράση των παρακρατικών οργανώσεων χριστιανών και μουσουλμάνων οδήγησαν στο πραξικόπημα του Σαμψών και την εισβολή.(ΕΟΚΑ Β' και ΤΜΤ)

Η Τουρκία ήρθε στην Κύπρο, σαν εγγυήτρια δύναμη για την ανατροπή της δικτατορίας του Σαμψών, μας εξαπάτησε  κι έγινε στρατός κατοχής.

(Θα τον δείτε στο βίντεο, στο 23: 30 λεπτό. Στο 28:00 θα δείτε μια σημαία).

Ως πότε οι κύπριοι των κατεχόμενων θα είναι μόνοι;

(Να προσέξετε πως οι παραπομπές μας , σας στέλνουν στο κυριακό indymedia! )

Θα τα ξαναπούμε.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ των επαγγελματιών της πολιτικής δεν έχει να κάνει μόνο με το χρέος και την οικονομία. Η Προδοσία είναι αντίστοιχη με αυτή της χούντας του Ιωαννίδη και του κύπριου ανδρείκελου του.

Ευχαριστούμε τις Σπίθες Κύπρου, τη Φιλική Εταιρεία Κύπρου και το κυπριακό Indymedia.

 

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)