Share |

H αποχή είναι ψήφος

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Όλο το κομματικό σύστημα και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, εκατοντάδες blogs και πολλοί αρχηγοί, ιδιαίτερα της αριστεράς, προσπαθούν να με πείσουν πως η αποχή είναι έγκλημα, καταστροφή, συστημική «ψήφος» και στήριγμα του δικομματισμού.
    Ποιοι είναι αυτοί που το λένε και προσπαθούν να με πείσουν πως είμαι συνένοχος της πιο μεγάλης αθλιότητας;
1.      Έστω και ένας από αυτούς, έχει απάντηση, ρεαλιστική, βιώσιμη , που να μπορεί να γίνει νικηφόρο κίνημα, τώρα; Έχουν απάντηση, που να μπορεί να συγκεντρώσει πάνω της το θαυμασμό και την αγάπη της κοινωνίας; Η μονότονη επανάληψη του ΟΧΙ, οι κομματικές παρελάσεις, που βαφτίζονται διαδήλωση και αντίσταση, δεν έχουν δείξει κάποιο δρόμο.
2.    Η κυβέρνηση κάνει πως κυβερνά και η αντιπολίτευση κάνει πως αντιπολιτεύεται και όλα δουλεύουν , σύμφωνα με το σχέδιο των τραπεζών και των οργάνων του, ΔΝΤ,Παγκόσμια Τράπεζα, Ε.Ε. Η πολιτική δράση, αφημένη στα χέρια αριστερών και δεξιών επαγγελματιών έχει αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα. Κυβερνούν και αντιπολιτεύονται, με σύμβολα και παραποιημένα νοήματα. Το ΔΝΤ, η Ε.Ε, το μνημόνιο, το ευρώ, τα μετέτρεψαν σε φετίχ και βάζοντας τα, δίπλα σε ένα «όχι», συμβολίζουν άγνωστης ταυτότητας πολιτικό περιεχόμενο.  Και νομίζουν πως "καθάρισαν" και μπορούμε να του ψηφίσουμε. Με άσφαιρα πυρά ή πυροβολώντας στου κουτρούλη το γάμο, παριστάνουν την αντίσταση, ενώ οι βάρβαροι πέρασαν τα σύνορα.
3.    Η χώρα βιώνει οικονομική Κατοχή, μετά την είσοδο και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους δανειστές, με τη βοήθεια δοσίλογων πολιτικών. Και δεν υπήρξε ούτε ένα κόμμα ή απόκομμα, που να πει και να κάνει αυτό που είπαν οι πατέρες και οι παππούδες μας και γιορτάσαμε, πριν λίγες μέρες. Το ΟΧΙ στην Κατοχή, για να γίνει νικηφόρο ΝΑΙ στη Ζωή και την Ελευθερία πρέπει να συνοδεύεται από τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του λαού, πέρα από κόμματα και χρώματα. Και κανείς δεν μας κάλεσε, υποστέλοντας πρώτος αυτός τις κομματικές σημαίες.
4.    Ο Καλλικράτης αντικατέστησε την αυτοδιοίκηση με την κομματοκρατία και απέκλεισε   την πλειοψηφία του λαού, από μια γνήσια τοπική έκφραση. Προσπάθησα να είμαι υποψήφιος, αλλά κανείς, ούτε ο νόμος ούτε τα κόμματα,  δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσω ψήφο, διατηρώντας την αυτόνομη και ελεύθερη σκέψη και γνώμη μου. Κανείς δεν επέτρεψε να ακουστεί η φωνή της αλήθειας και της αποκάλυψης, της δημιουργίας και της σύνθεσης.
Μου είπαν πως για να είμαι υποψήφιος, θα έπρεπε είτε να είμαι πλούσιος και να μου περισσεύουν χιλιάδες ευρώ, ώστε να μπορέσω να βρω άλλους τριακόσιους ή να πάω με κάποιο κόμμα και να συγχρωτιστώ με εμπόρους ναρκωτικών, καταχραστές και καταπατητές του δημοσίου, διεφθαρμένους διαχειριστές δημοσίου χρήματος, νονούς της μέρας και της νύχτας, παράνομους στοιχηματζήδες, τοκογλύφους και μεσάζοντες για συναλλαγές με την εφορία. Για να είμαι υποψήφιος έπρεπε να δηλώνω φίλος, σύμμαχος και συναγωνιστής για το συμφέρον του τόπου,  με λαθρέμπορους καυσίμων, παραβάτες του παλιού εμπάργκο προς τα Σκόπια, επαγγελματίες εμπρηστές, παιδεραστές και μαστροπούς.
Και σ’ αυτή την ηρωική ολιγοήμερη διαδρομή δεν θα έπρεπε να μιλώ για τα κακώς κείμενα, για τη συγκάλυψη και την εξαγορά, για τους αργυρώνητους πολιτικούς και τη σιωπή όλων, μπροστά στη διαφθορά και τη σήψη. Να μη μιλώ για όσα και όσους μετέτρεψαν μια ελεύθερη και περήφανη πατρίδα σε γεωγραφική περιοχή, λάφυρο της διεθνούς τοκογλυφίας.
    Να μην πω λέξη για τον υπουργό, που λειτουργεί, καταστροφικά, την επιχείρηση του, δίχως άδεια. Να μην πω λέξη για τη συγκάλυψη και χρυσοφόρα εκμετάλλευση καταπατημένης έκτασης του δημοσίου, για  το χαριστικό χάρισμα χρεών προς το δημόσιο, για το κτήριο, που πληρώθηκε και δεν μπορεί να λειτουργήσει, για τις εταιρείες του δημοσίου, που διαχειρίστηκαν και βούλιαξαν οι υποψήφιοι σωτήρες, για τους καθηγητές του δημοσίου, που πουλάνε βαθμούς, κάνοντας ιδιαίτερα και αποτελούν προβεβλημένα στελέχη της νέας αυτοδιοίκησης, για το λιμάνι που πρώτα φτιάχτηκε και μετά βγήκε η περιβαλλοντική μελέτη, για τις ιστοσελίδες που στοίχισαν 500.000 ευρώ, για τα 4 εκατομμύρια που πήγαν σε ένα ξάδερφο και ποτέ δεν μάθαμε τι απέγιναν.
Αν ήθελα να είμαι υποψήφιος δεν έπρεπε να μιλώ για την επέκταση του σχεδίου του οικισμού, που απέδωσε δεκάδες οικόπεδα και πλούτο στον ίδιο και στην οικογένεια αυτού που την έκαμε. Για τα δις που σπαταλήθηκαν στα μεσαιωνικά κάστρα και σε συνεδριακά κέντρα, που ποτέ δεν λειτούργησαν. Και για πολλά άλλα.
    Και όλοι αυτοί είναι εδώ, παρόντες και ζητούν ψήφο για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Μπορούν να το κάνουν, γιατί κυβερνά η σιωπή και η συγκάλυψη και κανείς δε μιλά.
Αν ήθελα να είμαι υποψήφιος, δεν θα έπρεπε να μιλώ, όπως κανένας πολιτικός, αριστερός ή δεξιός και κανένα κόμμα δεν έχει μιλήσει για όλα αυτά.  Για να είμαι υποψήφιος, έπρεπε να εφαρμόσω την Ομερτά. Το νόμο των οικογενειών της Μαφίας. Να αποδεχτώ την κυριαρχία των Κορλεόνε στη ζωή του τόπου μου, λέγοντας , παράλληλα ωραία λόγια και συνθήματα, του τύπου: «Αγάπη στον άνθρωπο και στην πατρίδα».
    
Αυτοί που επιτρέπουν, δίχως αντίσταση να λεηλατείται η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τους τοκογλύφους-τραπεζίτες.
Αυτοί που δεν καλούν σε ενότητα και αντίσταση την κοινωνία. Αυτοί που συντηρούν τη διαίρεση, ώστε ποτέ να μη μπορέσουμε να αντισταθούμε νικηφόρα.
Αυτοί που συγκαλύπτουν τη διαφθορά, όταν δεν συμμετέχουν σε αυτή,
Αυτοί που δεν δίνουν τη δυνατότητα να ακουστούν οι ελεύθερες και αδέσμευτες φωνές,
Αυτοί που εμποδίζουν, συστηματικά , το δικαίωμα του κάθε έλληνα να είναι υποψήφιος,
Σήμερα, μου λένε πως η αποχή είναι έγκλημα!

Η αποχή είναι ψήφος, είναι ζωή, είναι μήνυμα, είναι ελπίδα.
Κάποιος θα τη δει, πολύ πιο σπουδαίος και δυνατός από μένα, θα τη μετρήσει και θα πει:
Δεν πάει άλλο. Αυτό που ζούμε δεν εκπροσωπεί την κοινωνία. Ενότητα , πέρα και πάνω από τη διαιρετική κομματική μιζέρια.  Ενότητα, ώστε η αντίσταση να είναι νικηφόρα.

Κύριε Μίκη Θεοδωράκη, κύριε Μαρκεζίνη, κύριε Λαζόπουλε, κάποιοι άλλοι, δεν αρκούν τα ωραία λόγια. Δεν έχω τη δική σας δύναμη φωνής. Περιμένουμε. Δίχως περιορισμούς και προαπαιτούμενα. Κάποιος πρέπει να κάμει το μεγάλο κάλεσμα. Για τη λευτεριά της πατρίδας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.
Ως τότε, σας εξήγησα γιατί δεν ψηφίζω.  
Γιάννης Κων. Κρούσος
Φαρακλάτα Κεφαλονιάς

ΥΓ. Από το λίβελο, που εξαπέλυσα, εξαιρούνται οι μικρές- μεγάλες προσπάθειες ελεύθερων ανθρώπων, που ανταμώνεις σε όλη τη χώρα.

Ίσως τη δεύτερη Κυριακή, να πρέπει να μαυρίσουμε το πράσινο.
Για να πάει ένα μήνυμα στους διεθνείς τραπεζίτες πως το δοσίλογο κόμμα συντρίφτηκε. Πως οι πολιτικές τους δεν είναι αποδεκτές και δεν περνάνε, δίχως απώλειες.
Για να πάει ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να συγκυβερνήσουν, με τις ίδιες πολιτικές.
Για να πάει ένα μήνυμα σε όσα δεκανίκια των τραπεζιτών περιμένουν τη σειρά τους να κάμουν τα ίδια.
Λεφτά υπάρχουν και τα έχουν οι τραπεζίτες.
 


Σχόλια