Share |

H μοναξιά μιας άθλιας εξουσίας . Οι φοιτητές "καληνυχτίζουν" την Κεφαλλονιά

Παρέλαση για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα και ο βουλευτής με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μόνοι στην εξέδρα.

Οι φοιτητές των ΤΕΙ να φωνάζουν συνθήματα, για το κλείσιμο των σχολών, το δημοτικό συμβούλιο απέναντι από την εξέδρα και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του δ.σ. και του βουλευτή.

Ο κ. βουλευτής είχε την "απαίτηση" να είναι η δημοτική αρχή στην εξέδρα!!

Είχε προηγηθεί απόφαση του δ.σ. και αίτημα της "Σπίθας" προς τον δήμαρχο:

Κε ΔΗΜΑΡΧΕ παρευρεθείτε δίπλα στον συμπολίτη σας

 

Στη συνέχεια, οι φοιτητές απέκλεισαν τη παλιά νομαρχία και έκαμαν παράσταση στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση που μοίρασαν οι φοιτητές  του τμήματος Βιολογικής Καλλιέργειας ήταν καταπέλτης:

"Λειτουργώντας στα όρια του φασισμού (το υπουργείο) κόβει τα όνειρα χιλιάδων νέων για ένα καλύτερο μέλλον...

...Έρχεται κόντρα στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού για πράσινη ανάπτυξη, βάζοντας λουκέτο σε δεκατρία τμήματα που το γνωστικό τους αντικείμενο σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών και το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που στεγάζεται στο Αργοστόλι. Το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με γνωστικό αντικείμενο τις βιολογικές καλλιέργειες, έχει απαξιωθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε σημείο που οι απόφοιτοι του δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.Παρ΄όλα αυτά το τμήμα λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα, υποστηρίζοντας έρευνες επιστημονικού επιπέδου όπως αυτές του εργαστηρίου μικροβιολογίας ενώ πρόσφατα εξοπλίστηκε πλήρως το εργαστήριο εδαφολογίας.

Και η ανακοίνωση καταπέλτης, αφού αναφερθεί σε σχέσεις με διεθνή ιδρύματα, υποβάλλει προτάσεις και αιτήματα και καταλήγει:

"Αν και αυτή τη φορά, δεν υπάρξουν ενέργειες για τη διάσωση και αναβάθμιση του τμήματος που αριθμεί 12 χρόνια λειτουργίας και επιστημονικής έρευνας υψηλού επιπέδου και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη του νησιού και όχι μόνο, τότε καληνύχτα ΤΕΙ, καληνύχτα Κεφαλονιά..."