Share |

Oρέστης Καχρίλας: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. ΜΥΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ;

του Ορέστη Ν. Καχρίλα

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κληροδοτεί στην Επερχομένη  2,5 εκ. ευρώ. Παλιά θα λέγαμε ότι ξεκινάμε με 855 εκ. δραχμές. Είναι και επίκαιρο άλλωστε να λογαριάζουμε με δραχμές πάλι από την αρχή… Δεν είναι πολλά τα λεφτά αλλά ούτε και λίγα. Άρα λοιπόν για να απαντήσω στο 1ο ερώτημα, λεφτά υπάρχουνε ! Το κληροδότημα του κ. Συρμή υπάρχει; Βεβαίως. Χάρις στην γενναιοδωρία του συμπατριώτη μας και της οικογενείας του, υπάρχει. Αλλά υπάρχει στην Τράπεζα… Γερόντοι και γριές ανήμποροι υπάρχουνε; Υπάρχουνε και θα υπάρχουνε όλο και περισσότεροι από δω και πέρα που δεν θα τα φέρνουνε βόλτα.

Και επειδή η κοινωνική μας ευαισθησία ξεχειλίζει και δεν τη χωράει το Θιάκι, τους πάμε στην Κεφαλονιά… Η οικονομική κρίση θα συνεχίσει για πολλά μάλλον χρόνια και τα απόνερα της ποιους θα επιβαρύνουν; Μα όλο και πιο πολύ τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Λογικό δεν σας φαίνεται κι αυτό;

Μήπως στις περιόδους κρίσης αυτό που πρωτεύει είναι η κοινωνική συνοχή; Μήπως είναι προτεραιότητα αυτό πού λένε συνοχή του κοινωνικού ιστού, αλληλεγγύη, ευαισθησία, συλλογική συνείδηση ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε; Νοιώθω ότι δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς, τουλάχιστον δημοσίως… Τώρα λοιπόν που συμφωνήσαμε, ας αναρωτηθούμε γιατί δεν έχουμε ακόμη στο Θιάκι έναν Οίκο Ευ-Γηρίας που σημαίνει την υποχρέωση της κοινωνίας στους Γέροντες γονείς  μας; Μήπως θα έπρεπε να τεθεί ως μοναδική προτεραιότητα στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής και κινητοποίηση όλων των Απανταχού Ιθακησίων; Αυτό θα ήταν ένα Ισχυρό Κοινωνικό Μήνυμα Συνοχής.

Μήπως η έκφραση του Πολιτισμού μας θα έπρεπε να ξεκινάει από τους ζώντες και εν συνεχεία και όταν με το καλό τα τακτοποιήσουμε, να επεκτείνεται εις τον προ χιλιάδων ετών τεθνεώτα πρόγονο μας και σε άλλα σημαντικά θέματα ανάπτυξης; Μήπως θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι με συστηματική δουλειά και διάθεση προσφοράς θα παραδώσουμε το καλοκαίρι του 2011 τον Οίκο Ευγηρίας σε αυτούς που το οφείλουμε; Μήπως, λέω μήπως, να ξεκινούσαμε από κάτι που όλοι συμφωνούμε; Αυτό ακριβώς διερωτώμαι στην επικεφαλίδα…

ΠΗΓΗ: ithacanews.gr