Share |

O μύθος των τεμπέληδων του Νότου

Και σε συνέχεια του Χθεσινού, το παρακάτω αρθρο του Siegel on line, διαψεύδει την Γερμανίδα Καγγελάριο.

 

«O μύθος των τεμπέληδων του Νότου» τιτλοφορείται άρθρο στην πρώτη θέση της ηλεκτρονικής  έκδοσης του Spiegel που αμφισβητεί ότι οι  Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι τεμπέληδες της ΕΕ.

 

"...την Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξη, κατά μέσο όρο στα 67 έτη.

 Όσον αφορά τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου."

 

Με τίτλο «Το κλίμα», η FrankfurterAllgemeineZeitung γράφει για τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ:

Όμως το να υποχρεωθούν η Ελλάδα και οι λοιπές χώρες (της Ν. Ευρώπης) να υιοθετήσουν το γερμανικό σύστημα συνταξιοδότησης και παροχής άδειας, όπως επιθυμεί η καγκελάριος, δεν εξυπηρετεί πολιτικά.
Ασφαλώς και μπορούν οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους Γερμανούς, εάν διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά τους σωστά, εάν η παραγωγικότητά τους είναι υψηλή και εάν η οικονομία τους αναπτύσσεται.
Με απλά λόγια: από τις επιδόσεις του καθενός εξαρτώνται οι διακοπές.
Το να λέμε ότι οι άνθρωποι στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες δεν εντείνουν τις προσπάθειές τους, δεν συνάδει με τις αρχές του κυβερνάν.

Άρης Κρούσος

 

ΣΗΜ."Ι": Με  τη χυδαία "εθνική" και εθνικιστική αντιπαράθεση , οι κοσμοπολίτες υπηρέτες των αρχόντων του κόσμου νομίζουν πως θα αποπροσανατολίσουν τις μάζες. 

Ως ένα βαθμό, το έχουν καταφέρει. Ως ένα βαθμό, όμως.

Ας περιμένουν λίγο ακόμα. Ετοιμαζόμαστε.