Share |

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ: Υποψήφιος δήμαρχος (δυστυχώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ)

Ήταν 18/2/2014, όταν είπαμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψήφιος δήμαρχος. Και πολύ πιο πριν, όταν κάποιοι αράδιαζαν άσχετα ονόματα για "κλεισμένους" και βέβαιους υποψήφιους, είχαμε πει ότι ο υποψήφιος θα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, που ξεκαθάρισε η υπόθεση με το πόσους δήμους θα έχει η Κεφαλονιά, τα πράγματα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Χτες, ανακοίνωσε ο Μάκης Φόρτες τη δική του υποψηφιότητα, μια απόφαση που έχει πάρει από καιρό.

Εμείς , τότε, ανακοινώσαμε την "ομόφωνη" πρόταση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.  Και βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά, για πολλούς λόγους: Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι με άρρηκτους δεσμούς με πρόσωπα, που συγκεντρώνουν πολιτική και οικονομική ισχύ. Κι αυτοί, ότι κι αν πουν επίσημα, εμείς ξέρουμε πώς παίζεται το προεκλογικό παιχνίδι και ξέρουμε τι θα κάμουν.

Ο Γεράσιμος Δημητράτος είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος, μέχρι στιγμής, που δεν εμπλέκεται στα γνωστά τοπικά παιχνίδια διαπλοκής χρήματος και πολιτικής. Και αυτό κάποιοι δεν θα του το συγχωρήσουν και δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι.

 

Σήμερα, ψήφισαν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τον προτεινόμενο από  τη Ν.Ε., προτάθηκαν, από διάφορα μέλη, τρεις ακόμα υποψήφιοι.

Ο Γεράσιμος Δημητράτος εκλέχτηκε με πλειοψηφία άνω του 75%, με δεύτερο τον Ρωσέτο Λούζη. (Αμφότεροι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ).

  • (Είναι γνωστό σε όλους ότι ο γράφων τούτο το κείμενο έχει φιλική σχέση με τον υποψήφιο δήμαρχο. Οπότε, ότι γράφεται εδώ κρίνεται και πρέπει να κρίνεται με αυστηρότητα. Έτσι κι αλλιώς, δεν δηλώσαμε ποτέ ότι είμαστε "αντικειμενικοί". Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές, πολύχρονες σχέσεις και φιλίες έχουμε και με άλλους υποψήφιους δημάρχους).

Γράφουμε "δυστυχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ", γιατί όλοι εμείς, που αναγκαστήκαμε να βγούμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις λαϊκές συνελεύσεις, στη "Σπίθα" και σε όλους τους αγώνες ενάντια στο καθεστώς που καταστρέφει τη ζωή μας, βλέπαμε τον Γεράσιμο Δημητράτο ανάμεσα μας. Μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από "υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ", ενός κόμματος που κοροϊδεύει το λαό, όπως όλα τα άλλα.

Σε αυτούς τους δρόμους και σε αυτές τις πλατείες γίναμε φίλοι με τον κύριο Γεράσιμο Δημητράτο. Αυτόν συναντήσαμε στους δρόμους και τις μάχες, όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι, που μοστράρονται σαν υποψήφιοι, ήταν απόντες. ΟΛΟΙ οι άλλοι, σημερινοί επίδοξοι σωτήρες, στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική και κομματική αθλιότητα που φτωχαίνει και εξαθλιώνει τους Έλληνες και, τώρα, θέλει και την περιουσία τους.

Ή με το λαό θα είσαι ή με την Ολιγαρχία. Δίχως υποσημειώσεις και μισόλογα. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. Δεν μας ενδιαφέρει η καλή ή λιγότερο καλή διαχείριση του δήμου. Μας ενδιαφέρει η διαχείριση και η υπεράσπιση της ζωής μας, της περιουσίας μας, της εργασίας μας και η δημιουργία μιας ερωτεύσιμης πατρίδας. Θέλουμε μια πατρίδα που θα μπορεί να ταϊζει τα παιδιά της, να διώχνει τους κατακτητές της και να είναι ισχυρή, σεβαστή και άξια να αγαπηθεί από μας και τους επισκέπτες της. Τα έργα και τις ημέρες των "γνωριζόντων" τις γνωρίσαμε.  Βρίσκονται ανάμεσα στα ερείπια του σεισμού και πάνω από τα ερείπια της ζωής μας.

 

Η φιλία, για μας, δεν είναι προϋπόθεση ψήφου. Έχουμε ανάγκες, έχουμε επιθυμίες και έχουμε και πολιτικές προτάσεις, που θα εμποδίσουν την εξόντωση μας και θα αναστρέψουν τον άθλιο κατήφορο.

Όποιος νομίζει ότι έχει κάτι να πει για όσα έχουμε πει και γράψει, όποιος νομίζει ότι έχει κάτι να προτείνει ως λύση στο πρόβλημα των πολλών, εδώ είμαστε.

Δημαρχεία υπέρ βωμών και εστιών- Αντάρτικα μετερίζια Λευτεριάς

 

ΥΓ: Για τον Κώστα τον Ζαπάντη, που το όνομα του αναφέρθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, γνωρίζουμε ότι ουδέποτε εξέφρασε πρόθεση να είναι υποψήφιος, με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έβαλε το όνομα του στις διαδικασίες, δεν το έβαλε για καλό (είτε του κ.Ζαπάντη είτε του ΣΥΡΙΖΑ).

Για το τέλος:

Το σχόλιο του Γεράσιμου Βαλσαμή, α/ρχου ε.α., (σε απάντηση αρνητικού σχολίου):

  • 23/2/2011: Ο Γερ. Βαλσαμής, με (ακατανόμαστο) γενιοφόρο τύπο, τη μέρα του μεγαλύτερου κλεισίματος καταστημάτων που γνώρισε η πόλη(έτσι γνωρίσαμε και αυτoύς τους δύο. Έτσι φτιάχνονται οι δυνατές φιλίες). 

"Στους πανηλίθιους που κάνουνε κριτική με την εμφάνιση, αρμόζει το "χέσε ψηλά κι αγνάντευε"! Μακάρι πολλοί από τους Ελληναράδες να είχαν την καρδιά και τη ψυχή αυτού του ΠΑΛΗΚΑΡΙΟΥ... και ΣΗΜΕΙΩΣΗ, δεν έχω σχέση καμία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο μάλιστα, αλλά έχω την τιμή να τον έχω γνωρίσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!! Και να μη χαίρονται κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, γιατί με την πρώτη στραβή "υπόδειξη" του κόμματος θα τους τα ΒΡΟΝΤΗΞEI στη ΜΟΥΡΗ...όπως το έχει ξανακάνει άλλωστε και μάλιστα λίαν προσφάτως....όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν που ήταν μέχρι χτές δραστηριοποιημένος".

  • στην εποχή των "αγανακτισμένων", ο Δημητράτος στο βάθος πίσω από τον γενειοφόρο τύπο).