Share |

ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) - Μίκης Θεοδωράκης

Όταν στις 16 Αυγούστου, γράψαμε: " Ο Άγιος Γεράσιμος βοήθεια μας. Ο Μίκης κάνει κώμα", δεχτήκαμε δρυμεία επίθεση από στελέχη της Σπίθας, με την υποσημείωση, πως "κόμμα θα φτιαχτεί, μόνο από συνέδριο των Σπιθών". Το "συνέδριο" είχε προγραμματιστεί, για τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη στην Καβάλα, αλλά το κώμα φτιάχτηκε λίγο πριν. (Για να δούμε, αν θα γίνει αυτό το "συνέδριο", που έχουν ξεχάσει, ακόμα και οι ίδιοι).

Η  ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. θα πάει να συναντήσει τα υπόλοιπα κώματα του "αντιμνημονιακού μετώπου", του κομένου στα δύο. 

Και με τις προφητικές ικανότητες που διαθέτουμε, γράψαμε, είτε εδώ είτε στο αδελφό έντυπο: "Θέλουμε τους  πολλούς στη θέση μιας ολιγαρχικής εξουσίας, με όποια μορφή ή προσωπείο αυτή εμφανίζεται; Εάν ναι, τότε, προκύπτει και το ερώτημα, όχι τι νόμισμα θέλουμε, αλλά πρώτα απ' όλα "ποιος το διαχειρίζεται";Αν κάποιος απαντήσει το "κράτος" αντί για τις αγορές (και αυτό απαντούν οι ηρωικοί αγωνιστές της εξόδου από το ευρώ), τότε έχουμε μια ακόμα όψη αυτού που λέγεται "ολιγαρχία".

Τι μας λέει ο Μεγάλος Οδηγητής και Πατερούλης, Μίκης; :

 •  - "Στόχος μας...θα πρέπει να είναι να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...κλπ... Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από κει και πέρα η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούριους στόχους που εκείνη τη στιγμή θα πιστεύει ότι εξυπηρετούν το μέλλον του λαού μας..."

(Το πιάσατε το υπονοούμενο; Εν λευκώ επιταγή ζητά)

 • - "Μετά την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης Ανεξαρτησίας, πραγματικής Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η αλλαγή του Συντάγματος και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και ζωτικά μας θέματα, όπως η Εθνική μας Άμυνα, η ανόρθωση της χώρας με την οικονομική της ανάπτυξη και η αναδιοργάνωση του κράτους σε σύγχρονες βάσεις, οι διεθνείς μας σχέσεις, η μόρφωση των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου, θα είναι αντικείμενα του επόμενου μεγάλου βήματος που θα αποφασίσει μέσα στις νέες συνθήκες πραγματικής Δημοκρατίας ο κυρίαρχος λαός ύστερα από ελεύθερες εκλογές..."

(Πρώτα κυβέρνηση και μετά ...θα δούμε. Για να μην έχετε κάποια αμφιβολία, για το τι λέει η πρώτη παράγραφος. Αν ακόμα έχετε την παραμικρή αμφιβολία, δείτε και το πιο κάτω απόσπασμα). 

 • - "Τότε θα έχουμε την «πολυτέλεια» να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη."

 (Οι διαφορετικοί δρόμοι, δηλ. οι διαφορετικές απόψεις είναι πολυτέλεια!!! Πρώτα κυβέρνηση, και μετά ...βλέπουμε.)

Τέτοια έλεγαν οι μπολσεβίκοι το 17 κι ύστερα, στο όνομα της επανάστασης και της εργατικής τάξης έσφαζαν κάθε διαφορετικό πολιτικό ιδεώδες. 

Να το ξαναπούμε, με σαφήνεια: Είτε με τη μέθοδο του νεοφιλελεύθερου σοκ, είτε με τη μέθοδο του κρατικίστικου - σταλινικού μοντέλου, η διεθνής Ολιγαρχία θέλει να διατηρήσει την υπερεξουσία της και τον έλεγχο πάνω στις ζωές μας

 

Μίκη, Μεγάλε Οδηγητή και Ανυπάκουε, κι εσείς, οι καλοί που τον περιτριγυρίζετε, ανταποκρινόμενοι στο Κάλεσμα Σας, δηλώνουμε ευθαρσώς: Είμαστε μαζί Σας. Θα μπορούμε να λέμε όσα πιστεύουμε, στα πλαίσια της νέας ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.ς; 

Εμείς είμαστε έτοιμοι να απαρνηθούμε την "πολυτέλεια" του διαφορετικού δρόμου. Μπορούμε να διατηρήσουμε την "πολυτέλεια" της δικής μας άποψης, στο Ενιαίο Μέτωπο Σου, Αγαπητέ καιΈνδοξε Μίκη; 

 

Μας θέλεις; 

Μετά, θα έχουμε την "πολυτέλεια", να χωρίσουν οι δρόμοι μας. 

Αναμένουμε με αγωνία την απάντηση Σας, διότι, από μικροί είχαμε το όνειρο μιας βουλευτικής ή έστω πρωθυπουργικής καρέκλας. Λίγη νομή από την εξουσία των Ολιγαρχών, δε μας χαλά. Δάχτυλο στο μέλι, από έμπειρους μελισσοκόμους. 

Είμαστε πανέτοιμοι να ξεχάσουμε τις προχτεσινές ανοησίες μας, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις λέμε "ενωμένοι", μήπως και εξαπατήσουμε κανένα ψηφαλάκι. Δεν τα πιστεύουμε, αλλά είναι ανάγκη για το καλό της "Λαϊκής Αντίστασης" να τα λέμε: 

"Δημοκρατία είναι το πολίτευμα, όπου όλες οι εξουσίες ανήκουν, ασκούνται και καθοδηγούνται από το λαό"

Μίκη, σε θέλουμε. Εσύ μας θέλεις; 

Εσύ το είπες: 

 • "Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των  επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η  συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και  ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας".

Εμείς συστρατευόμαστε. Εσύ; 

------------------------------------

 

 

ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 • Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ' αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική  κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.
 • Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελως. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων  εξευτελίστηκε. Κάποιες αδύναμες  φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Η εξουσία των Τραπεζών ασκείται πλέον ανοικτά από το πρωθυπουργικό γραφείο της προσωρινής κυβέρνησης.
 • Η Ελλάδα λοιδορείται και υβρίζεται διεθνώς, η περιουσία του λαού εκποιείται στους ξένους και ο Ελληνικός Λαός  βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά στη φτώχεια.
 • Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες.  Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση  απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο. Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας.
 • Επομένως στόχος μας θα πρέπει να είναι να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μπροστά τους σκύβουν το κεφάλι τα δύο κόμματα εξουσίας, επαιτούν όλο και πιο πολλά δάνεια και τους καλούν να μας κυβερνήσουν αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές που από τώρα τις γονατίζουνε για πολλές δεκαετίες μπροστά στα υπέρμετρα βάρη των τόκων.
 • Όσον αφορά  τα χρέη που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν με απάνθρωπους όρους, εμείς τα αρνούμεθα ρητά και κατηγορηματικά.
 • Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι στόχοι ενός Μετώπου για την ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, που σας καλούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί.
 • Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των  επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η  συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και  ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας.
 • Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από κει και πέρα η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούριους στόχους που εκείνη τη στιγμή θα πιστεύει ότι εξυπηρετούν το μέλλον του λαού μας.
 • Μετά την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης Ανεξαρτησίας, πραγματικής Δημοκρατίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η αλλαγή του Συντάγματος και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και ζωτικά μας θέματα, όπως η Εθνική μας Άμυνα, η ανόρθωση της χώρας με την οικονομική της ανάπτυξη και η αναδιοργάνωση του κράτους σε σύγχρονες βάσεις, οι διεθνείς μας σχέσεις, η μόρφωση των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου, θα είναι αντικείμενα του επόμενου μεγάλου βήματος που θα αποφασίσει μέσα στις νέες συνθήκες πραγματικής Δημοκρατίας ο κυρίαρχος λαός ύστερα από ελεύθερες εκλογές.
 • Τότε θα έχουμε την «πολυτέλεια» να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη.
 • Η σημερινή όμως αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας μας ενώνει γύρω από ένα Μέτωπο. Απ' τη μια μεριά βρίσκεται η ελληνική ολιγαρχία που υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, οι πολιτικοί της σύμμαχοι που τους υποστηρίζουν, ενώ απ' την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μεγάλο θύμα της σημερινής κατάστασης.
 • Και γι' αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για την λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής

Περιεχόμενο Δράσης

 • Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών (περιφερειακά και κεντρικά).
 • Θα γενικεύσουμε την Ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους όπως είναι λ.χ. το χαράτσι και οι δημεύσεις.
 • Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο (έντυπα, αφίσες, τρυκ κλπ.) την διαφώτιση των πολιτών προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους προτρέψουμε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,. Στόχος μας να μην αφήσουμε ούτε μία οικογένεια να πεινάσει.
 • Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, φοιτητή, εργάτη ή αγρότη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
 • Θα υπερασπίσουμε με μαζικό-ενεργητικό τρόπο τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
 • Θα δημιουργήσουμε δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης τόσο  με προσωπικές παρεμβάσεις όσο και με οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις, ειδικά στην Ευρώπη.
 • Θα απευθυνθούμε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Στους «αγανακτισμένους πολίτες». Στους ακτιβιστές. Στους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Στους εργαζόμενους. Στους νέους. Η Ελλάδα του Αγώνα μπορεί να βγει από τη σημερινή της απομόνωση και να ξαναγίνει για όλη την καθηλωμένη Ευρώπη εστία έμπνευσης, Πολιτισμού και νέων οραματισμών.
 • Θα στηλιτεύουμε με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκή απόφαση και ενέργεια της κυβέρνησης αλλά και όσων την στηρίζουν. Τέλος
 • Θα εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ιδιαίτερα μεγάλες εκδηλώσεις παντού.
 • Ο λαός θα πρέπει να πάρει στα δικά του χέρια το μέλλον της Ελλάδας!

Μίκης Θεοδωράκης

(εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

(είτε με καρότο είτε με μαστίγιο , θα μας σαλαγάνε προς τα εκεί που θέλουν: Στο βάθος γκρεμός ή ρέμα. Ενώ εμείς, θέλουμε στο βάθος κήπους παραδείσιους και πολύ ανθρώπινους).