Share |

"Επικοινωνιακή πολιτική δήμου και αντιδημάρχων"

Παίρνεις μαζί σου έναν ανάπηρο σε καροτσάκι, παίρνεις κι ένα φωτογράφο και βγάζεις φωτογραφίες.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς αποφάσισε να τηρήσει τη νομιμότητα, που αφορά την κατάληψη πεζοδρομίων, από καταστήματα.

Για τις ανάγκες της μεγάλης καμπάνιας έπρεπε να υπάρξει του "λόγου το αληθές".

 

Email που λάβαμε:

είδα σήμερα το πρωί γύρω στις 10, τον Κεκάτο, αυτόν τον άνθρωπο με το καροτσάκι και το παιδί με την μπλε μπλούζα που φωτογράφιζε τον ανάπηρο μπροστά στην Εθνική Τράπεζα στην Καμπάνα, και στη Σιτεμπόρων.
Στήνανε φωτογραφίες για να πουν σε λίγο ότι δεν δίνουν σε πεζοδρόμια κάτω από 1,20 μέτρα πλάτος, δημοτικό χώρο για εμπορεύματα, γιατί δεν περνάνε τα καρότσια.
Στέλνω τη φωτογραφία που τράβηξα και επίσης για χρήση αργότερα (που μπορείτε να τραβήξετε και εσεις) τη ράμπα αναπήρων στο ΚΕΠ-στα Λουτρά.

Δήμητρα

 

 

 

 

 

Δημοτική Διευκόλυνση και  Καθαριότης , μπροστά στη ράμπα πρόσβασης αναπήρων στο ΚΕΠ:

Από εδώ θα περάσουν τα αναπηρικά καροτσάκια για να πάνε στο ΚΕΠ, δίχως άλλη βοήθεια.

Και μια επιστολή για τον αντιδήμαρχο (και τα καλά τα λέμε. Ο Δήμος "έξωσε" την αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ οι ανασκαφές συνεχίζονται!!! Μειοψήφισε ο κ. Κεκάτος):

Αργοστολι, 11 Ιουνίου 2012
 Δρ Αντώνης Βασιλάκης
 Επίτιμος Διευθυντής ΥΠΠΟΤ
 Τέως Έφορος Αρχ/των Κεφαλλήνιας-Ιθάκης & Ζακύνθου
 Διευθυντής Ανασκαφής Τζαννάτων Πόρου Κεφαλληνίας

Υστερα απο τη συζητηση της αιτησης μας προς το Δημο Κεφαλονιας και την πανηγυρικη απορριψη της απο ολες τις δημοτικές παραταξεις -με την τιμητικη εξαιρεση του αντιδημαρχου Βαγγελη Κεκατου- δινω στη δημοσιοτητα την επιστολη/αιτηση μας, για ενημερωση και σχολια!

“ΠΡΟΣ: κ. Αλέξανδρο Παρίση
 Δήμαρχο Κεφαλληνίας
 ΚΟΙΝ: 1. Κύριο Ευάγγελο Κεκάτο, Αντιδήμαρχο
 2. Κύριο Σάββα Σαββάογλου, Αντιδήμαρχο
 3. Κύριο Σπύρο Σολωμό, Αντιδήμαρχο

Δια της ΛΕ’ ΕΠΚΑ

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση δημοτικού κτιρίου Πόρου για αρχαιολογικές δραστηριότητες

 Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
 Όπως γνωρίζετε από προηγούμενη ενημέρωση, που έγινε πέρυσι στο γραφείο σας, το Πανεπιστήμιο Simon Frazer από το Βανκούβερ του Καναδά, συνεχίζει την παρουσία του στην Κεφαλονιά, για πέμπτη χρονιά, συμμετέχοντας, ύστερα από πρόσκληση μας, στην ανασκαφη των Τζαννάτων Πόρου, που διεξάγεται από πέρυσι με τη Διεύθυνση του Δρ Αντώνη Βασιλάκη, Επίτιμου Διευθυντή ΥΠΠΟΤ, ο οποίος εκπροσωπεί ακαδημαϊκά το Πανεπιστήμιο ως συνεργάτης καθηγητής.
 Όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, παρακαλούμε να παραχωρηθεί ολόκληρο το δημοτικό κατάστημα Πόρου («κτίριο Ηρακλής») στην αποστολή του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξετάσεων του, και τη γενικότερη εξυπηρέτηση του, επειδή στο κτίριο αυτό υπάρχει η αναγκαία υποδομή. Η αποστολή του Καναδά αποτελείται περίπου από 20 άτομα και θα παραμείνουν στον Πορο περίπου 3,5 μήνες.
 Επιπλέον, όπως ήδη αναφέρθηκε, γνωρίζετε ότι από πέρυσι διεξάγεται η πολύ σημαντική ανασκαφή στον Υστεροελλαδικό οικισμό στα Τζαννάτα Πόρου, κοντά στο βασιλικό θολωτό τάφο. Η αποστολή της ανασκαφής περιλαμβάνει περίπου 20 επιστήμονες και φοιτητές, οι οποίοι θα εργαστούν 3,5 περίπου μήνες (Αύγουστος-Νοέμβριος 2012), θα διαμείνουν στον Πορο και θα προσφέρουν όπως και η αποστολή του Πανεπιστήμιου στην οικονομία και τη ζωή της τοπικής κοινωνίας!
 Επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με το Δήμο Κεφαλλήνιας στη αρχαιολογική δραστηριότητα αυτή, που έχει σκοπό να αναδείξει τη μοναδική και πλούσια πολιτιστική κληρονομία του τόπου, και να τον κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Για το σκοπό αυτό επανερχόμαστε στην ανάγκη να δώσετε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί και πρόεκυψε στις αρχές του 2011, όταν ανέλαβε η νέα τοπική δημοτική αρχή. Παρακαλούμε να προβείτε στην παραχώρηση όλου του δημοτικού κτιρίου στην Αποστολή της Ανασκαφής Τζαννάτων, στην Αποστολή του Παν. Βανκούβερ και στην Αποστολή του Παν. Πελοποννήσου, μέσω της ΛΕ΄ ΕΠΚΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο μας. Η ενέργεια σας αυτή θα εκτιμηθεί τόσο από τους μετέχοντες επιστημονικούς φορείς, όσο και από την τοπική κοινωνία, η οποία πρέπει να νιώθει περήφανη για τις αρχαιολογικές εργασίες που γίνονται στον τόπο, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των σπουδαίων μνημείων του, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Με ιδιαίτερη τιμή

Δρ Αντώνης Βασιλάκης
 Επίτιμος Διευθυντής ΥΠΠΟΤ
 Τέως Έφορος Αρχ/των Κεφαλλήνιας-Ιθάκης & Ζακύνθου
 Διευθυντής Ανασκαφής Τζαννάτων Πόρου Κεφαλληνίας