Share |

Η Βλακεία ή το στημένο παιχνίδι του διαδικτύου;

Ξαφνικά, όλοι μιλούν.

Καταθέσεις, μαρτυρίες, έγγραφα, φωτογραφίες γεμίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για να καταδειχθεί ο εγκληματικός ρόλος της ΧΑ. Πού τα είχαν κρυμμένα τόσο καιρό;

Την ίδια ώρα, εμφανίζονται νέα μέτρα και οι κατασχέσεις, οι απεργίες και η εξαθλίωση του λαού περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η πραγματική ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα, όπως εδώ και 4 χρόνια.

Και στους δρόμους επιθέσεις, επιθέσεις, επιθέσεις. Ο ένας εναντίον του άλλου.

Ξαφνικά, όλα αυτά. Τυχαίο;

 

 

Μια ανακοίνωση της ΚΕΕΔ, που υπάρχει στο διαδίκτυο από τον Αύγουστο έγινε θέμα στον Άρειο Πάγο, προβλήθηκε στα καθεστωτικά ΜΜΕ και δημιούργησε "υποψίες" πραξικοπήματος στα τέλη του Σεπτέμβρη. Πραξικόπημα με επίσημη προαναγγελία, πρώτη φορά γίνεται στον κόσμο.

 

Μία επιστολή ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ κάνει το γύρο του διαδικτύου τώρα, ενώ είναι γραμμένη πριν δύο χρόνια. Επικοινωνήσαμε με τον άνθρωπο που την έγραψε, ο οποίος επιβεβαίωσε την υποψία μας, μας ευχαρίστησε και μας ενημέρωσε ότι βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος - δικηγόρος, ο οποίος ανέλαβε χωρίς αμοιβή την υπόθεση του και απέφυγε τη φυλάκιση. Να, μια καλή είδηση, όταν βρίσκεις ακόμα Ανθρώπους. 

 

"Επίκαιρη" ενημέρωση έκαμε αυτές τις μέρες το γύρο του διαδικτύου:"Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης". Αυτό, ακόμα και από επαγγελματίες δημοσιογράφους, την ώρα που ο Άκης προφυλακισμένος αναμένει την καταδικαστική απόφαση! Πρόκειται για "είδηση", πριν προφυλακιστεί και, φυσικά, πολύ πριν ξεκινήσει η δίκη του. 

 

Φανταστικό κατασκεύασμα ιστοσελίδας που αρέσκεται σε τέτοια, αναπαράγεται από πολλούς με τα ανάλογα σχόλια: "Βρέθηκαν ναρκωτικά στον Περισσό".

 

Παρακολουθώντας τα σχόλια που συνοδεύουν τις "ειδήσεις", το μόνο που μας μένει να πούμε είναι : "Μας ψεκάζουν αέρια που προκαλούν άνοια, καταργούν τη σκέψη και εξουδετερώνουν την επιθυμία για συλλογική - ενωτική δράση". Είναι ειδικά "αέρια". Εσείς, φυσικά και με το δίκιο σας, έχετε άλλη άποψη. Δεν θα τα χαλάσουμε.

 

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία δημοκρατικών κινημάτων, με αξιόλογα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για αποβλάκωση, εκτόνωση και, μάλλον, παίζει καθοριστικό ρόλο στη μη αντίδραση του λαού. Με τη συνενοχή, κυρίως, όσων παριστάνουν τους "αντιστασιακούς", με σχόλια, άρθρα, κατασκευή ιστολογιών και τσάμπα εκκλήσεις "για κινητοποίηση και εξέγερση".

"Πλάκα έχουν", για να μην πούμε "τραγικές είναι" οι απαντήσεις των αρθρογράφων, όταν αποδεχόμενοι τις εκκλήσεις τους, δηλώνουμε παρών και ρωτάμε ποιο είναι το επόμενο βήμα.

Κάποιες φορές ρωτάμε ομάδες και άτομα που διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε συγκεκριμένη ημερομηνία, για να "πέσει η κυβέρνηση":  "αν δεν πέσει εκείνη τη μέρα, ποιο είναι το σχέδιο της επόμενης μέρας;" Ακολουθεί σιγή. Αφού στον ύπνο τους είδαν ότι εκείνη τη μέρα θα πέσει, δεν τίθεται θέμα ή άλλο ερώτημα.

Ακόμα πιο ωραία είναι η σιωπή, όταν απευθυνόμαστε σε ομάδες ή άτομα, συνήθως "προβεβλημένα", και προτείνουμε Ενότητα και Κοινή Οργάνωση. Πρόκειται για ομάδες, κόμματα και αποκόμματα με μικρή έως μηδενική πολιτική απήχηση  και φαίνεται ότι προτιμούν αυτό από κάτι μεγάλο.

Από φίλους που είχαμε μια κοινή πορεία "αντίστασης" ζητάμε πια να μη μας ενοχλούν με νεκρά σχόλια και προώθηση ανούσιων αναρτήσεων. Δεν μας περισσεύει χρόνος για παθητική και αναποτελεσματική ανάλωση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, ούτε καν για "αντιφασισμό" ή "αντικομμουνισμό" ή ότιδήποτε άλλο "αντί". Δεν έχουμε ζωή.  Καλέστε μας, όταν τα λόγια θέλετε να τα κάμετε πράξη. Το να γίνουμε πολλοί είναι το όπλο μας. Το ανίκητο όπλο μας. Και κάποιοι, με τη στάση τους, αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι αυτό είναι που δεν τους ενδιαφέρει ή δεν θέλουν. Ίσως, γιατί οι ενασχολούμενοι με την πολιτική, ως ειδικοί και επαϊοντες, ως γνώστες του τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνεει, δεν έχουν πιάσει πάτο ή έχουν την πολυτέλεια να σχολιάζουν και να συζητούν, δίχως να δρουν, αμφισβητώντας τα "ιερά και τα όσια" του απάνθρωπου συστήματος εξουσίας.

Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα κι εμείς έχουμε αποδεχτεί το ρόλο του υπάκουου πειραματόζωου, κάνοντας "αντίσταση" με τα μάτια και τα λόγια.

 

Αυτά τα γράψαμε, σε ένα "διάλειμμα" της δικής μας μοναχικής προσπάθειας "να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται". Η δική μας προσπάθεια έχει σκοπό και αιτία: Έχει για αιτία την καταστροφή που βιώνουμε και για σκοπό την Ανατροπή μια Ολιγαρχικής μειοψηφίας που αποφασίζει ενάντια στο λαό και την Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας, για να αποφασίζει ο λαός. Με τον μόνο γνωστό τρόπο, παγκοσμίως: Ενότητα και Οργάνωση, προετοιμασία για την τελική και οριστική  ανάληψη των ευθυνών διακυβέρνησης από το λαό. 

Ιούλιος Καίσαρ – [ 101-44 π.Χ ] – Ρωμαίος στρατηγός και ηγέτης

Η θέληση, όταν δεν συνοδεύεται από δύναμη, θυμίζει μικρά παιδιά που παίζουν στρατιωτάκια

 

Ευχαριστούμε που μας διαβάσατε. Μπορείτε να αλλάξετε πλευρό ή να συνεχίσετε τον "αντιμνημονιακό", "αντιφασιστικό" ή άλλης μορφής "αγώνα". Ή να ξεκινήσουμε το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ". Μας ενώνουν κοινά ατομικά και συλλογικά συμφέροντα. Μας χωρίζουν κατευθυνόμενες ιδεολογίες. Καλέστε μας.

Ας διαλέξουμε. Ο καθένας ας διαλέξει, με πράξεις και όχι με λόγια.

 

Η ασήμαντη σε μέγεθος Ομάδα "Δίκτυο Ιθάκη".

(μέρος των "Αποφασισμένων στην Κεφαλονιά")

 

 

ΥΓ: Δεν θα διστάζουμε να βάζουμε ονόματα όσων κάνουν ψεύτικες εκκλήσεις αντίστασης και δεν τις μετουσιώνουν σε πράξη. Η Πολιτική είναι Δημόσια Υπόθεση. Πρόσφατα, προκλήθηκε συζήτηση, με αφορμή τη διάλυση της "Σπίθας" από τον Μίκη. Έλαβαν μέρος από τύχη 8-10 άνθρωποι που κάποτε βρέθηκαν μαζί στη "Σπίθα" και σήμερα, είναι στελέχη των ΑΝΕΛΛ, "Άρδην", ΕΠΑΜ, "Σπίθας" με κάποιους να παραμένουν αδέσμευτοι. Στην πρόταση για ανασύσταση της μεγάλης Ενότητας των "αγανακτισμένων" του 2011, απάντησαν θετικά 2 νυν "Σπιθίτες" και οι 2 αδέσμευτοι πολίτες. Τυχαίο; Όχι. Όσοι σώπασαν υπηρετούν σκοπιμότητες και τη διαίρεση του λαού. Είμαστε ανοιχτοί για την καταγραφή του αντίλογου  σε αυτή τη διαπίστωση μας.

Θα προχωρήσουμε με όσους το θέλουν. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα.

 

 

(εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)