Share |

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Για να καθυστερήσετε τις κατασχέσεις του ΟΑΕΕ

Αναζητώντας τα παράθυρα του νόμου, που δίνουν μικρές ελπίδες νομικής δικαίωσης στους απελπισμένους οφειλέτες, η Ένωση Καταναλωτών Κεφαλονιάς, σε συνεργασία με τη Ζάκυνθο και το ΙΝΚΑ Ελλάδας,  έχει πράξει τα μέγιστα. Όμως, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Το παρακάτω δελτίο επιδέχεται κάποιες  σημαντικές διευκρινήσεις, ώστε να είναι κατανοητός ο σχεδιασμός:

Αφορά μόνο τις οφειλές του κλάδου υγείας και όχι το σύνολο του χρέους των ασφαλισμένων - ανασφάλιστων. Σκοπός αυτών των μηνύσεων και αγωγών είναι

α) Να εκδοθεί βιβλιάριο υγείας και να υπάρξει ασφάλιση των ανασφάλιστων.

β) Σε περίπτωση που ο ΟΑΕΕ κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης, κατά την περίοδο που εκκρεμεί η δικαστική απόφαση να μπορούμε να ζητήσουμε αναβολή λόγω εκκρεμοδικίας.

γ) Για να συμβεί το τελευταίο, πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος, πριν χτυπήσει ο ΟΑΕΕ την πόρτα του, να πραγματοποιήσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ενάγοντα συλλόγου(ασφαλιστικά μέτρα) , ώστε να καλυφθεί και ο ίδιος από εκκρεμοδικία.

Τέλος, για το δύσκολο θέμα της υπερχρέωσης, οι νομικοί αναζητούν άλλες λύσεις.

Αυτά αναφέρει στο τέλος το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ:

Με τις νομικές πρωτοβουλίες κάνουμε καθυστέρηση κι αν προκύψει κέρδος, καλώς.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Είμαστε μόνοι μας, αλλά είμαστε ΠΟΛΛΟΙ.

"ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

=================================

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση εξαθλίωσης  στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες  Ελεύθεροι  Επαγγελματίες, ασφαλισμένοι (και για τον λόγο αυτό καταναλωτές)  στον ΟΑΕΕ, που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας, και στερούνται παράνομα την ιατροφαρμακευτική  τους περίθαλψη, αποφασίσαμε με την άσκηση Συλλογικής αγωγής να προσφύγουμε ως καταναλωτικές οργανώσεις στην Ελληνική   Δικαιοσύνη στον μόνο θεσμό του Ελληνικού Κράτους, ο οποίος μπορεί να προστατεύσει  του Έλληνες Πολίτες, εφόσον αφεθεί απερίσπαστη στον να επιτελέσει το έργο της.

Την  11/3/2014  και επ' ευκαιρίας  πρόσφατης απόφασης  του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καταθέσαμε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. κατάθεσης  32510/256/2014 Συλλογική Αγωγή Κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και 5 Νοσοκομείων.

Αίτημα της αγωγής είναι όλοι οι εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών, όπως και στους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλλουν ή και να ρυθμίσουν μόνο τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.

Επίσης αίτημα της αγωγής είναι να παύσει ο  ΟΑΕΕ και να απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας. Δικάσιμος της παραπάνω αγωγής ορίστηκε η 18/6/2014 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στο Πινάκιο Ρ1/7 και τόπος συνεδρίασης το κτήριο 6 αίθουσα 12. Καλούνται όλοι όσοι θέλουν να συνδράμουν στον Αγώνα μας να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβασης υπέρ ημών στην παραπάνω δίκη, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε λύση εκεί που η Κυβέρνησης και  η νομοθετούσα  Ελληνικής Βουλής αδιαφορούν  στο να δώσουν μια ανθρωπινή και δίκαια λύση.   

                                                         

 

                                                          Πέρσα Μαρκαντωνάτου.

                                                  Πρόεδρος  Ενωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης

                                                                              τηλ. 26710-81602