Share |

Οι λογιστές Κεφαλλονιάς κάτι λένε

 

Ε.     Φ.     Ε.     Ε.     Κ.     Ι.                                                      

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ      Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

ΕΔΡΑ :  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  28100

ΑΦΜ: 999414020    Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

 

 

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    Η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας της συγκέντρωσης της 27/09/2011, αποφασίζει για τα παρακάτω:

 

     Στο όνομα της εξυπηρέτησης του υπέρογκου  χρέους και στο όνομα της διάσωσης   της  Πατρίδας μας, η κυβέρνηση  (και η τρόϊκα)   εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος όλων των Φορολογουμένων πολιτών.

     Όλοι σήμερα ζούμε με τον φόβο του κλεισίματος των επιχειρήσεων των επαγγελματιών και του αφανισμού της Μεσαίας τάξης, μέρος της οποίας  αποτελούμε εμείς και οι πελάτες μας. Ζούμε με τον φόβο της απόλυσης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, την διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, του εκπαιδευτικού συστήματος και του κοινωνικού ιστού.

     Ζούμε με τον φόβο της αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεών μας σε υπαλλήλους, εργάτες. Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Τράπεζες κ.τ.λ.      Τα έκτακτα μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο.

     Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου κλονίζεται ισχυρά.

     Έτσι, σε αυτά τα πλαίσια, με τον Ν.3986, 01/07/2011 Φ.Ε.Κ.152Α,

επιβάλλονται χαράτσια, ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα φυσικά πρόσωπα, ευπαθείς ομάδες, μισθωτούς –εργαζόμενους – συνταξιούχους – επαγγελματίες ,Αρθρ. 29, ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ αυτοκίνητα κ.τ.λ. Αρθρ.30, ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ (300,00€, 400,00€, 500,00€)Αρθρ. 31, και όλες οι άλλες σχετικές διατάξεις.

     ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

ΑΔΙΚΑ    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ    ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

     Είναι άδικα γιατί το τέλος επιτηδεύματος δεν είναι ανταποδοτικό τέλος αλλά γνήσια φορολογική επιβάρυνση.

     Επιβάλλεται λαμβάνοντας υπ όψη την ιδιότητα του επαγγελματία χωρίς να συνδέεται με το εισόδημα, την περιουσία, τις δαπάνες η τις συναλλαγές του άνω φορολογουμένου. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται ανεπίτρεπτα το Αρθρ.78 παρ.1 του Συντάγματος και Αρθρ. 4 παρ.5 του Συντάγματος που αναφέρεται στην υποχρέωση φορολογίας με βάση την φοροδοτική ικανότητα των επιτηδευματιών πολιτών.

(Προσφυγή Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας στο Σ.Τ.Ε. Δελτίο Τύπου 23/09/2011)

     Έχουμε παραβίαση του Συντάγματος  Αρθρ.5 παρ.1 που ορίζει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

     Έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Β.Σ. Αρθρ.3 παρ.5 της ΠΟΛ.1167,02/08/2011 Φ.Ε.Κ. 1835/17/08/2011 που ο φορολογούμενος στερείται την δυνατότητα της απολαβής κάποιων σημαντικών φορολογικών διευκολύνσεων.(π.χ 50% του φόρου)κ.τ.λ.

     Δεν θέλουμε νέους φόρους. Θέλουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Αυτά τα χαράτσια κινούνται σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και είναι μόνο φοροεισπρακτικά. Επιδεινώνουν ακόμα πιο πολύ την δεινή οικονομική θέση όλων των εργαζομένων – συνταξιούχων – επαγγελματιών φορολογουμένων.

     Πιστεύουμε ότι ο κάθε ένας φορολογούμενος, θα λάβει υπ όψη του τα ανωτέρω και θα πράξει ότι πρέπει, ιεραρχώντας τις  ανάγκες του,  κατά την  γνώμη  μας  που πρώτη  είναι η ανάγκη της επιβίωσης της οικογένειάς του, της ιατρικής του περίθαλψης, της εκπαίδευσης και μετά όλα τα άλλα.

     Ζούμε μέσα σε ένα κοινωνικό ιστό και δεν θα τον διασπάσουμε.

 

     Σε συνεργασία με τους άλλους επιτηδευματίες – εργαζόμενους- συνταξιούχους, θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας.

 

 

 

          Αργοστόλι 27/09/2011

                                                                               ΤΟ

 

                                                              Δ.Σ.  Της  Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι.