Share |

ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ: "Δεν προλάβαμε να χαρούμε ..."

Δεν προλάβαμε να χαρούμε από την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου και ξανά προς το «βουρκο τραβάμε»…

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει τοπίο στην ομίχλη.

Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως είναι  επίσης «ηλίου φαεινότερο» ότι  με σταθερά βήματα οδεύουμε, κάθε ημέρα που περνάει, όλο και  πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Εξάλλου, πολλοί οικονομικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει. Ούτως ή άλλως, κανένας δεν υιοθετεί τον ανόητο εκβιασμό: ή δέχεστε το μνημόνιο ή χρεοκοπούμε  και συνεπώς ξεχάστε μισθούς και συντάξεις! Αυτό το ανούσιο επιχείρημα δεν πιάνει πια! είναι  δεδομένο άλλωστε  ότι αυτός που το επικαλείται είναι ο ίδιος που ισοπεδώνει την οικονομική ευμάρεια «εξαϋλώνοντας» μισθούς και συντάξεις.  Συνεπώς, τι θα γίνει αν απορρίψουμε το μνημόνιο? θα μας στερήσουν όλο το μισθό και θα απολυθούμε όλοι μαζί ? τελικά  σιγά- σιγά  εκεί δεν μας οδηγούν?   Αν συμβεί όμως, κάτι τέτοιο, μετά με ποιον τρόπο θα πάρει πίσω τα λεφτά της η Μέρκελ? Είναι δυνατόν να μας εμπαίζουν με τέτοιου είδους απειλές και να προσπαθούν να μας τρομάξουν λες και είμαστε μικρά παιδιά?

Η οικονομική δίνη που κάποιοι με μαεστρία δημιούργησαν προσπαθεί να συμπαρασύρει τους πάντες στο διάβα της και κυρίως εκείνους που δεν τη δημιούργησαν δηλαδή ο απλός φορολογούμενος πολίτης!

Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως και  η «ευρεσιτεχνία» με τις απολύσεις, δηλαδή οι δέκα φεύγουν και ο ένας μένει , είναι πολύ έξυπνη: στο τέλος  θα μείνει μόνο ένας ή  κανένας για να δουλέψει… τελικά ποιος δουλεύει ποιον? Αλήθεια πότε προβλέπεται άραγε να κλείσουν και το μαγαζί του δημοσίου?

Είναι άραγε τυχαίο που ο καθηγητής Μαριάς, αγανακτισμένος πασόκος , λέει πως η Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, έχει παραιτηθεί από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα πάνω στη δημόσια περιουσία? ένα - ένα τα βγάζουν στη φόρα έτσι για να μας εξοικειώνουν με ότι ίσως έχουν στο μυαλό τους. Ευχή όλων μας, να μην προλάβουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα σώσει τη χώρα, αναγγέλλοντας

Έτοιμες  προτάσεις και λύσεις προσπαθώντας να   αντιγράψει πρόχειρα  το Ζάππειο2 Για να πάει μπροστά αυτό ο τόπος, πρέπει εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που κυβερνούν αυτό τον τόπο και κινούν τα νήματα της εξουσίας να σταματήσουν να λειτουργούν με εγωισμό να παραδεχτούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς όταν έλεγε  ότι το μνημόνιο είναι βασισμένο σε λανθασμένη συνταγή κ καταδικασμένο να αποτύχει είχε δίκιο. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε κόντρα σε ολόκληρη την Ε.Ε και δεν υποχώρησε ούτε σε απαιτήσεις των δανειστών , ούτε σε παράλογες συμφωνίες που βλάπτουν τη χώρα μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «παραδόθηκε άνευ όρων.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες, θα είμαστε η ρήξη με το χθες», έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτά τα απλά λόγια, μας κάνουν να μην  εγκαταλείψουμε τις ελπίδες μας, να μην παίξουμε το παιχνίδι της «κακής ψυχολογίας» και της «καταστροφολογίας». Και άλλες χώρες είναι στη δική μας μοίρα, δεν θα γίνουμε εμείς το πείραμα! Η συνταγή του ΠΑΣΟΚ είναι δηλητηριώδης. Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις που ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να υλοποιήσει. Εξάλλου, δεν αργεί αυτή η ώρα!

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

----------------------------------------------------------

 

ΣΗΜ. "Ι":

Κυρία Σοφία, εμείς δεν χαρήκαμε καθόλου. Και ποσώς μας νοιάζει ποιος "αντιγράφει" ποιον. Από τον ίδιο δάσκαλο παίρνετε τα σκονάκια.

Αυτή η χαρά να είναι όλη δική σας. Νάστε καλά.

("υποψήφια", πριν ανακοινωθούν οι υποψήφιοι;  "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Παρίσης" . Όποιος ανακοινώσει υποψηφιότητα, παίρνει και το πολυπόθητο χρίσμα. )

Σχόλια

Μια απαντηση στην κυρια "υποψηφια":Ο κυριος Σαμαρας δεν ειναι μελλον ειναι παρελθον και ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗ τις ελληνικης πολιτικης.
Εμμανουήλ Ροίδης (8/6/1875)

“Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται, διότι εκεί υπάρχουσιν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία, μεθ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα, να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου. Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως “κομμα” ήθελεν είναι ο ακόλουθος:”Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθωγραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσι αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχει αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.”