Share |

Σπουδαστές : Βοηθείστε να μη κλείσει το ΤΕΙ

Αντί να ζητούν οι ντόπιοι τη βοήθεια των φοιτητών, ζητούν οι φοιτητές τη δική μας, για να μην κλείσουν τα ΤΕΙ!

 

Στην εικόνα , οι παρελαύνοντες φοιτητές δεν γυρίζουν το πρόσωπο προς τον κ. Μοσχόπουλο, αλλά προς τους συναδέλφους τους, που σήκωσαν πανώ και βιβλία.

 

Είχαμε γράψει για τη μοναξιά της εξουσίας, η οποία όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει. Η επιλογή είναι δική τους.

(Ας πάμε πλατεία, να τα πούμε. Ας έρθει κι ο βο(υ)λευτής, να μας εξηγήσει τι έχει ψηφίσει και γιατί δεν τα βροντάει. Δεν δέρνουμε, αν και οι καιροί είναι ηλεκτρισμένοι). 

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι.:

Τα ανωτέρω βίντεο ήταν η πρώτη μορφή διαμαρτυρίας στην άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων στις 21/05 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Γειά σας, σας στέλνουμε αυτό το mail για να μας βοηθήσετε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να μας στηρίξετε στους αγώνες που δίνουμε. Είμαστε φοιτητές από το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που ανήκει στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Εκπροσωπούμε το σπουδαστικό σύλλογο και είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές, καθώς στο τμήμα μας δεν συμμετέχουν στις εκλογές, κομματικές παρατάξεις.Ίσως η ανεξάρτητη ταυτότητά μας και η μη κομματική ένταξή μας στο σάπιο πολιτικό-κομματικό σύστημα που έχει τις ρίζες του μεσα σε ολα τα ιδρύματα της Ελλάδας (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) να μη συμβαδίζει με τα κομματικά συμφέροντα των εμπλεκομένων και να δυσχεραίνει το έργο μας καθώς μοναδικός μας στόχος είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας, χωρίς καμία είδους <<γραμμή>>. Το Υπουργείο Παιδείας στις 10/05 γνωστοποίησε με ένα δελτίο τύπου πως το τμήμα μας δεν θα συμπεριληφθέι στα μηχανογραφικά δελτία, μαζί με άλλα 23 ΤΕΙ κ ένα Πανεπιστήμιο. Για αυτή την απόφαση το Υπουργείο, δεν ήρθε σε καμία συζήτηση με τις διοικήσεις των τμημάτων και μετέπειτα μοιράζει ασαφείς διαβεβαιώσεις για αναδιάρθρωση και ανάπτυξή τους. Ως σκεπτόμενοι και ανήσυχοι άνθρωποι, δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, μάχη πολιτική απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, μάχη για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην χώρα μας. Το Υπουργείο Παιδείας εν μία νυκτί αποφάσισε το κλείσιμο του ΤΕΙ μας, μαζί με άλλα εικοσιτρία (23) τμήματα σε όλη την χώρα χωρίς καμία προειδοποίηση και συζήτηση με τις διοικήσεις των τμημάτων αυτών. Λειτουργώντας στα όρια του φασισμού, κόβει τα όνειρα χιλιάδων νέων για ένα καλύτερο μέλλον . Αδιαφορεί πλήρως για τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει το έθνος λόγω της οικονομικής κρίσης και σκορπίζει απογοήτευση και θυμό σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες , που επί έτη κατέθεταν εισοδήματα με μοναδική προσδοκία ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους . Γεμίζει με ανασφάλεια τους εκπαιδευτικούς και κυρίως το μόνιμο προσωπικό και παράλληλα βάζει ταφόπλακα στις αγορές και τις τοπικές κοινωνίες που στεγάζουν τα τμήματα αυτά , εφαρμόζοντας μία πολιτική αστυφιλίας .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η Υπουργός έδωσε προσχηματικές εγγυήσεις, ασαφή σχέδια αναδιάρθρωσης και υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας, μίλησε ακόμα και για ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την στιγμή που το συρρικνώνει και το οδηγεί στην καταστροφή, κόβοντας του 1620 θέσεις εισακτέων. Αναρωτιόμαστε, πως μεταξύ άλλων αναφέρεστε σε στόχους για πραγματική συμμέτοχη σπουδαστών, εκπαιδευτικό έργο με αποτέλεσμα και ουσιαστική επίδραση στην τοπική ανάπτυξη, αποφασίζοντας την μη εισαγωγή εισακτέων? Πως μπορεί να επιτευχτεί η συμμέτοχη σπουδαστών όταν μας βάζετε λουκέτο για ένα ακαδημαϊκό έτος? Πως η απόφαση σας αυτή βοηθά το εκπαιδευτικό έργο και στηρίζει την τοπική ανάπτυξη? Έρχεστε σε κόντρα κ. Υπουργέ με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού για πράσινη ανάπτυξη , βάζοντας λουκέτο σε δεκατρία (13) τμήματα που το γνωστικό τους αντικείμενο σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης . Μεταξύ αυτών και το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που στεγάζεται στο Αργοστόλι . Το συγκεκρικένο ΤΕΙ , ενώ είναι το μόνο στην Ελλάδα με γνωστικό αντικείμενο στις βιολογικές καλλιέργειες , έχει απαξιωθεί τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις , που οι απόφοιτοι του δεν έχουν ούτε κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα . Σας υπενθυμίζουμε πως το τμήμα μας αναβαθμίστηκε πριν δυο χρόνια, όταν και μετονομάστηκε από Βιολογικής Γεωργίας σε Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων. Έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία όπως αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό εισακτέων όπου και σημείωσε άνοδο έως και 80%. Το δε εκπαιδευτικό έργο έχει να επιδείξει επιστημονικές έρευνες και μελέτες υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και δίνει σημαντική ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου, με τη σύναψη συμφωνιών με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η ουσιαστική αναβάθμιση του τμήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της άμεσης στήριξής του από τους αρμοδίους και με συγκεκριμένες ενέργειες όπως λόγου χάρη η κατοχύρωση των νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων και όχι με καταδικαστικές αποφάσεις που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Ιδρύματος. Υ.Γ. : Απαιτούμε λεπτομερή ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν το τμήμα μας στην παρουσίαση του προγράμματος για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στις 31 Μαϊού.

Αν και τότε προσπαθήσετε να υποτιμήσετε την νοημοσύνη μας, θα μας βρείτε μπροστά σας....

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά...