Share |

Άδραξε τη στιγμή, αν θέλεις να δεις το παιχνίδι

Στην 4χρονη αρθρογραφική και ενίοτε γραφική διαδρομή μας συλλάβαμε αρκετές στιγμές, λόγους , γεγονότα, τα οποία μιλούν από μόνα τους. Κοίτα την ώρα που διάλεξαν να πούνε κάτι ή να κρύψουν κάτι άλλο. Ευκαιριακές τοποθετήσεις, σα να λέμε "σημαίες ευκαιρίας".

Σήμερα, το θέμα -που δεν είναι το δικό μας θέμα- είναι το "λάθος" του ΔΝΤ.

Κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ το "λάθος", τι θα συνέβαινε αν δεν το είχε κάμει, τι θα γίνει μετά την "αναγνώριση" του "λάθους" και δίπλα σε αυτό εξελίσσεται και ένας "καβγάς" μεταξύ ΔΝΤ-ΕΕ.  Πολλά εισαγωγικά στις λέξεις, μια και η ζώη μας έχει μπει σε εισαγωγικά, αν όχι σε μέγγενη ή το κρεβάτι του Προκρούστη. 

Όλοι, όμως, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και αναλυτές που δεν μπορούν να αναλύσουν τίποτα,  συμφωνούν σε ένα : Λάθος ξελάθος, για την Ελλάδα και τον Έλληνα τίποτα δεν αλλάζει. Τότε, προς τι τόσος θόρυβος;

Μα, για να "μη δούμε" το άλλο, που γράφεται στη διαρροή του εγγράφου - έκθεσης ή όπως αλλιώς του ΔΝΤ:

"Αφήστε τις τράπεζες να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων".

Από τις οθόνες των "ειδήσεων", μόνο ως "ψιλά γράμματα" πέρασε το θέμα αυτό.

 

Ας δούμε πώς πέρασε από τις ανακοινώσεις των κομμάτων.

ΚΚΕ: Η άποψη περί λάθους εκτίμησης είναι αποπροσανατολιστική

Ούτε μία λέξη για το θέμα της άρσης της αναστολής κατασχέσεων, το οποίο συνοδεύει την "ομολογία λάθους". Θα βρείτε μία αναφορά για αυτή,  σε σχέση με ότι έγινε στη βουλή και με αφορμή μια ανακοίνωση της "Ένωσης "ελληνικών" τραπεζών".

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το λάθος του ΔΝΤ

Και η "ουσία" της τοποθέτησης βρίσκεται στη φράση "η παραδοχή του ΔΝΤ ισοπεδώνει την πρόσφατη επικοινωνιακή κυβερνητική εκστρατεία του succses story". Φάτε στη μάπα και μία δήλωση Τσίπρα. Όλη η υπόθεση "περί λάθους" είναι, απλώς, μια καλή ευκαιρία για "αντιπολίτευση". Τίποτα περισσότερο.

Ούτε μία λέξη για την άρση αναστολής κατασχέσεων.

  Όπως και το ΚΚΕ, αλλά και άλλα "μνημονιακά" και "αντιμνημονιακά" κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με το θέμα, ευκαιριακά, χάρις σε κάποιες "δηλώσεις Σκορδά" και την απόπειρα να περάσει η άρση αναστολής κατασχέσεων από τη βουλή. Και τι μας λένε; 

ΣΥΡΙΖΑ: «Το νομοσχέδιο που φέρατε στη Βουλή, είναι υποδεέστερο ακόμη και από αυτό που κάνουν οι τράπεζες από μόνες τους», δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

(Καλές οι τράπεζες! )

ΠΑΣΟΚ:  Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών έως το τέλος του 2014,σχολίασε ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης.

(Ως πότε;)

ΔΗΜΑΡ: η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κατώτερο των περιστάσεων, αλλά και των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί».

(Τι σχόλιο να κάνουμε;)

Όλα αυτά θα τα βρείτε σε ρεπορτάζ από τη βουλή.

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ": ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  • (Αφορά μόνο επιχειρήσεις). "Η ρύθμιση θα είναι μοναδική για κάθε επιχείρηση και θα χάνεται εφόσον δεν πληρωθούν 3 συνεχόμενες δόσεις.Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, θα επανέρχονται αυτόματα όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, ενώ η επιχείρηση θα κηρύσσεται άμεσα μη λειτουργική και θα σφραγίζεται εντός διαστήματος 5 εργάσιμων ημερών.

Στο πρόγραμμα τους, προτείνουν "αύξηση του ορίου οφειλών, κάτω από το οποίο δεν πρέπει να γίνονται κατασχέσεις.

(Συμπονούν, αλλά η κατάσχεση είναι ιερή).

Ποιος μπορεί να πληρώσει, σήμερα; Και τίνος ευθύνη είναι η κατάσταση που οδήγησε χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής; Συνέβαινε αυτό και πριν το 2008;

 

Επειδή το ΚΚΕ στη βουλή παρέπεμψε σε ένα νομοσχέδιο επί του θέματος, να το θυμηθούμε, μαζί με ένα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, έγινε "παλιά". Τώρα, που το ΔΝΤ επαναφέρει το θέμα και, σύντομα, θα το απαιτήσει, με το γνωστό του τρόπο, δε λένε λέξη.

 

Μια καλή γεύση δηλώσεων κομμάτων για το "λάθος" θα βρείτε εδώ.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, χρησιμοποιούν το λάθος, με τον τρόπο που χρησιμοποιούν το θέμα των υπερχρεωμένων ανθρώπων: Για την είσπραξη ψήφων. Κανείς δεν μιλά για την "ταμπακέρα".

 

Όμως, να μη σας κουράσουμε άλλο. Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας πείσει για το παιχνίδι που παίζεται.

Και μια ομοιότητα πολύ αληθινή: Η επικοινωνιακή πολιτική όλων στηρίζεται στην αοριστολογία και συνοψίζεται στις φράσεις του πιο κάτω κόμματος:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από το Γραφείο Τύπου:

  • Η απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας, τα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η ανεργία που καλπάζει και οι απολύσεις, θεωρούνται... επιτυχία από τον ανεύθυνο και επικίνδυνο ψεύτη που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας. Στην πραγματικότητα η Ελλάς διοικείται από τους τοκογλύφους πιστωτές της, που έχουν στόχο την οριστική υποδούλωση του ελληνικού λαού και την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να απαλλάξει τον Ελληνισμό από τα δεσμά των τοκογλύφων και να δώσει νέα πνοή στη χώρα.

Στη θέση του ονόματος του συγκεκριμένου κόμματος μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο. Ταιριάζουν γάντι.

 

Ποιο είναι το μεγάλο κοινό χαρακτηριστικό όλων των κομμάτων;

Κανένα δεν αμφισβητεί την ηγεμονία των τραπεζιτών πάνω στο χρήμα.

Στην "καλύτερη περίπτωση", κάποια από αυτά αοριστολογούν, στέλνοντας το θέμα στις "ελληνικές καλένδες", για όταν και αν χρειαστεί να "βγούν από το ευρώ" και κρατικοποιήσουν την Τράπεζα της  Ελλάδος. Σε αυτή την "καλύτερη" περίπτωση, το κόμμα που θα κυβερνά θα διαχειρίζεται το χρήμα. Αυτό ξέρει("καλύτερα" από μας).

 

Κλείνουμε με μια τελευταία παρατήρηση:

Τι θα πει "παράταση αναστολής κατασχέσεων"; Ως πότε; Καταπληκτική η δήλωση σε τηλεοπτικό μέσο του Γ.Γ. της ΟΤΟΕ: "Ως ότου έρθει η ανάπτυξη". Σε αυτό το ρυθμό, συμπλέουν και όσοι καθηγητάδες οικονομικών εμφανίζονται στα κανάλια. Και επί της ουσίας, όλα τα κόμματα, πλην εκείνων των δύο που κατέθεσαν νομοσχέδια, κάποτε,  "για την τιμή των όπλων". Πρόκειται για νομοσχέδια που δεν αμφισβητούν το δικαίωμα των τραπεζιτών πάνω στο χρήμα. Δεν αμφισβητούν το δικαίωμα των τραπεζών να δανείζουν χρήματα που δεν έχουν και τα οποία δημιούργησαν από το τίποτα.

Τώρα, όμως, που το θέμα επανέρχεται, το έχουν μετατρέψει, με τις δηλώσεις τους, σε ελάσσον ζήτημα. Έκαμαν σημαντικό την  "ομολογία λάθους" και δεν κάνουν καμία αναφορά για το "ασήμαντο" της μετατροπής σε άστεγους υπερεκατό χιλιάδων ανθρώπων.

 

Είναι φανερό ότι δεν διαβάζουν "Νυστέρι" ή ithacanet: "Ζούμε το τέλος της ανθρωπότητας, όπως την ξέραμε". Αν θέλει κάποιος να δει τι συμβαίνει, θα κοιτά τις στιγμές, αλλά δεν θα τις απομονώνει από την "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα.  Το νόημα της "παράτασης" της αναστολής κατασχέσεων πάει πακέτο με το είδος της φορλογίας που επιβάλεται στου κασίδη το κεφάλι και, κυρίως, στους μη έχοντες να πληρώσουν. Η "αναστολή" είναι φανερά πρόσκαιρη και εντάσσεται σε σχέδιο που οδηγεί σε μια πατρίδα, με ιδιοκτήτες ιδιωτικών τε και δημόσιων πραγμάτων τους Φεουδάρχες με μορφή Εταιρείας(κατά προτίμηση offshore). Όλα είναι ένα σχέδιο.

Το "Νυστέρι", μόλις προχτές, το έγραψε: Αυτό που "αποσύρθηκε" πριν λίγες μέρες, αυτό που που απλώς προτείνει, σήμερα, το ΔΝΤ θα επανέλθει με τη γνωστή δριμύτητα:" Αν δεν αφήσετε τις τράπεζες να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων, μην περιμένετε άλλη δόση".  Και οι κυβερνώντες θα μας πουν: "Αν δεν το ψηφίσουμε δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις". Και η "μη κυβερνώντες" θα εκδώσουν ανακοινώσεις και θα αλλάξουν πλευρό, ζητώντας να τους ψηφίσουμε για να μπορέσουν να μας σώσουν...

 

Το παιχνίδι των κομμάτων είναι, απλώς, στημένο.

Τα limit up και limit ddown που χαρακτηρίζουν τα σκαμπανεβάσματα των δηλώσεων και των πολιτικών τους, η έμφαση που δίνουν ή δεν δίνουν σε κάθε θέμα, έχουν στενή σχέση με παιχνίδι του πολιτικού χρηματιστήριου. Το τι θα μπει πρώτο και το τι δεύτερο είναι θέμα συγκυρίας. Το πότε θα λένε "ναι στο ευρώ" ή "αν χρειαστεί, θα βγούμε από το ευρώ" έχει να κάμει με την ώρα που το λένε. Οι δηλώσεις πάνε με τον καιρό, και η αοριστολογία και συνθηματολογία τους υπάρχουν για να μη καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Για σήμερα, πάντως, το δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρωθεί και το σπίτι που απειλείται, εξ αιτίας της κατάστασης που δημιούργησαν τα χρηματοπιστωτικά παιχνίδια,  δεν είναι το μείζον. Αύριο, για τα μάτια του κόσμου, μπορεί να γίνει.

 

Κάθε κόμμα το οποίο δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία των τραπεζιτών πάνω στο χρήμα και την κυριαρχία τους πάνω στη ζωή μας είναι πουλημένο σε αυτούς.

 

ΥΓ: Από σήμερα, 9/6/2013, το κύριο θέμα είναι η άρση της αναστολής απαλλοτριώσεων. Οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει ως το Σεπτέμβρη.

 

 

(στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)