Share |

"Αγανακτισμένοι" αγρότες χτύπησαν και διάλυσαν στην Ένωση ...και άλλες ιστορίες υπεξαίρεσης

( Το ithacanet θα λείψει για οικογενειακούς λόγους, ως την Τετάρτη. )

Εμείς οι αγρότες, χτες το πρωί λάβαμε από την Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών μία επιστολή , που μας έλεγε πως όσοι κατέθεσαν αιτήσεις για επιδότηση είναι εξασφαλισμένοι και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ που προσπαθούν να πάρουν ξανά αιτήσεις "έχουν σαν μοναδικό σκοπό να αποκομίσουν το όφελος από τις αιτήσεις"...

Πήγαμε προς το μεσημέρι από την Ένωση, όπου όλα τα χαρτιά της Ένωσης ήταν στο δρόμο και τις σκάλες και μάθαμε πως ο διευθυντής είναι στο νοσοκομείο ή στην αστυνομία, γιατί τον χτύπησαν.

Σύμφωνα με τους αγρότες, τα χαρτιά τα πέταξε ...ο διευθυντής, ο οποίος αρνιόταν να δώσει τους φακέλους των αιτήσεων, ώστε να επανακατατεθούν στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τους έβρισε.  Για ξυλοδαρμό του διευθυντή δεν αναφέρουν τα άλλα πιο έγκυρα από μας ηλεκτρονικά μέσα.

Όλα αυτά έρχονται, μετά από μεγάλη αλληλογραφία, όπου όλοι, ΠΑΣΕΓΕΣ, Περιφέρεια και Δήμος κατηγορούσαν την Ένωση, για διάφορα που είχαν σχέση με τις επιδοτήσεις.

Δυστυχώς, πρέπει να φύγουμε, αλλά θα το ψάξουμε και θα βρούμε τι και ποιος φταίει.

 

Ως τότε, ας ασχοληθείτε με την υπεξαίρεση που έκαμε ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας. Μέχρι τώρα, έχει εντοπιστεί έλλειμμα 500.000 ευρώ, αλλά ...ανεβαίνει. 

 

Πάντως, μην ανησυχείτε. Έλεγχος στους δήμους για τον πλουτισμό ορισμένων σε βάρος των εσόδων των δημοτών δεν θα γίνει ποτέ.

Εκεί, δεν το έκαμαν κάποιοι βαρεμένοι με το "στοίχημα" υπάλληλοι, αλλά στελέχη της αυτοδιοίκησης, με διακομματικό προφίλ. Και ξέρουν να καλυφθούν, γιατί δεν είναι αφαίρεση από το ταμείο. Είναι υπερτιμολογίσεις και εισπράξεις, χωρίς παραστατικά.

"Θέλω να γίνω εθελοντής ελεγκτής στο δήμο, για τα σπήλαια της Σάμης", φώναζε ο μουρλός από τα Φαρακλάτα, στην αγορά της Σάμης. 

Δεν θα σας πούμε τις αντιδράσεις, γιατί δεν είναι οι καλύτερες, για τη μικρή κοινωνία. Όλοι ξέρουν, αλλά ...ψηφίζουν.

"Αν δίνουν το κάτι τις, για να μη μιλάτε, νάρθω να εγκατασταθώ στη Σάμη, τώρα που έχω ανάγκες", ξανάπε ο μουρλός, που δεν είναι πολιτικός, ώστε να τον φοβίζει το "πολιτικό κόστος". Και χαμογελούσαν, συγκαταβατικά, οι ακούοντες.

Καλό Σαββατοκύριακο.

 

ΥΓ. Στους "αγανακτισμένους" αγρότες ήταν και Σαμικοί. Η "αγανάκτηση" είναι μια επιλεκτική κατάσταση. Δε θυμώνουμε με όλα.

Ο υπάλληλος της Ένωσης μας μάρανε.

Οι σχέσεις μας, οι αξίες μας, η φιλοσοφία μας, είναι το πρόβλημα. Δε μας φταίει το  χρέος, το ευρώ και οι πουλημένοι πολιτικοί. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά τους ψηφίσαμε, ξέροντας πως τρώνε.

Και αναφώνησαν , έκπληκτοι:

"Μα, λυώνει το παγωτό στον ήλιο!!! Δεν το ήξερα."  Και "αγανάκτισαν".

Όχι με όλα, τονίζουμε , ξανά.

 

"I love greek people. I am Greek!", έγραψε ο ισπανός Rοgerio Santos και συνυπόγραψαν κι άλλοι ξένοι φίλοι του. Κοιτώντας τους ματοβαμένους διαδηλωτές, κάθε ηλικίας.

Οι λιγοστοί μαχητές στις πλατείες, σώζουν την τιμή των νεοελλήνων.

Για την πατρίδα και την αξιοπρέπεια, ρε γαμώτο.