Share |

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Προτάσεις Οικονομίας

Ο προϋπολογισμός του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς ψηφίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κάτω από τη σκιά της ανακοίνωσης της ένταξης του Δήμου μας στο πρόγραμμα εξυγίανσης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αντιληπτό ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής αλλά κυρίως του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Οικονομικών είναι η  μείωση των  δαπανών. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση: χρησιμοποίηση ιδίων μέσων για συντήρηση αγροτικού δικτύου και κοινόχρηστων χώρων, μεταφορά υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια και είμαστε βέβαια σε αναμονή και άλλων.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ κατέθεσε τις δικές της προτάσεις για τους τομείς που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και  έμφαση:
1.    Στον κοινωνικό τομέα, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα μας.
2.    Στην τουριστική προβολή του νησιού μας αφού ο τουρισμός είναι από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων σε τοπικό επίπεδο.
3.    Στην καθαριότητα που παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην προσέλκυση τουριστών αλλά και στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας.
4.    Στην εξόφληση οφειλών του Δήμου προς την αγορά, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους επιχειρηματίες και να παρέχουμε  ρευστότητα στην αγορά.
Πιστεύουμε ακράδαντα, άλλωστε το έχουμε κάνει πράξη διοικώντας και λειτουργώντας  ένα χρεωμένο Δήμο για τέσσερα χρόνια, ότι είναι δυνατόν να επιτευχθούν ταυτόχρονα μείωση οφειλών και πραγματοποίηση παραγωγικού και ωφέλιμου έργου για την κοινωνία. Απαιτούνται κατάλληλοι χειρισμοί, άσκηση εποικοδομητικής πολιτικής, άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και υπομονή.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας. Η Κεφαλονιά πρέπει να προχωρήσει στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης  ξεπερνώντας μαχητικά κάθε δυσκολία.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 11-05-2011