Share |

Απίστευτη κατάσταση στην Ιθάκη: Έπεσαν οι πρώτες αγωγές

(τρεις επιστολές. διαβάζονται από κάτω προς τα πάνω)

από το ithacanews.gr

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ

ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΠΟ ΤΑ «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ»

Προς

Δήμαρχο Ιθάκης, κ. Ιωάννη Κασσιανό

Κύριε Δήμαρχε,

Διαβάζοντας αυτήν την τελευταία «ανοιχτή επιστολή» σας, την οποία μοιράσατε σε όλη την Ιθάκη, αρχίζω να πιστεύω πως τελικά με εσάς κάτι δεν πάει καλά και αναρωτιέμαι ποιος λόγος σας ωθεί να φτάνετε σε τόσο χαμηλό, υβριστικό, προσβλητικό και παραπλανητικό επίπεδο έσχατης προσπάθειας λαϊκισμού.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σας θυμίσω ότι δεν «φύτρωσα» ξαφνικά στη θέση του Δημάρχου και πόσο μάλλον επί 3 τετραετίες. Η εκλογή μου για 3 συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, σας αποδεικνύει ευθέως την αποδοχή μου από τους Θιακούς που με ψήφιζαν. Για το λόγο αυτό κατ’ αρχήν σας ζητώ και απαιτώ να σταματήσετε να προσβάλετε το Θιακό λαό, με αυτόν σας τον τρόπο.  Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις μικρές κοινωνίες, όπως η δική μας, οι φήμες, τα νέα και τα γεγονότα «τρέχουν» με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έστω λοιπόν και αν ισχύει η φήμη που σας θέλει να απολογείσθε στον Εισαγγελέα, θα πρέπει να συνετισθείτε, να σοβαρευθείτε και να μην εξωθείτε τα πράγματα σε ακραίες θέσεις οι οποίες μοιραία θα αποβούν εις βάρος σας και πιθανόν θα σας δημιουργήσουν προϋποθέσεις γνωριμίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Σχετικά με εκείνα για τα οποία με κατηγορείτε έχω να σας πω τα εξής:

-Κατ’ αρχήν από τη θέση σας, του Δημάρχου, έχετε διαθέσιμα στα αρχεία του Δήμου τα απολογιστικά στοιχεία και όλα εκείνα τα οποία χρειάζεστε για να δείτε τα έργα τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια των θητειών μου. Αν πάλι δεν έχετε διάθεση να ερευνήσετε, τότε καλό θα είναι να ρωτήσετε τους Θιακούς, οι οποίοι με εμπιστεύονταν όλα αυτά τα χρόνια, φυσικά χωρίς να τους προσβάλλετε, όπως συνηθίζετε μέχρι σήμερα.

-Μην περιμένετε κύριε Δήμαρχε ότι θα σωπάσω ή ότι θα εξαφανιστώ. Οι απειλές σας πέφτουν στο κενό. Όλα τα χρόνια που υπηρετούσα την τοπική μας κοινωνία με έκαναν να αγαπώ τον τόπο μου πολύ περισσότερο και για το λόγο αυτό θα συνεχίσω να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα και τις ιδιαίτερες «δημοκρατικές» σας διαδικασίες.

-Εφόσον κύριε Δήμαρχε λειτουργείτε σύννομα και προς όφελος της Ιθάκης και των Θιακών γιατί σας ενοχλεί η φωνή μου; Αν δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε γιατί φθάνετε στο σημείο να με απειλείτε ευθέως ανοιχτά και τόσο προκλητικά;

-Στο δεύτερο θέμα της επιστολής σας με προσκαλείτε να πληρώσω με προσωπικά μου χρήματα τους υπαλλήλους της αφαλάτωσης, που όπως λέτε ζητούν να πληρωθούν με μαύρα χρήματα. Επιτέλους κύριε Δήμαρχε σοβαρευθείτε. Αν ο Δήμος από τότε που αποχώρησα και μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει τους υπαλλήλους της αφαλάτωσης με ποια δικαιολογία με εμπλέκετε; Τι εννοείτε μιλώντας για μαύρα χρήματα; Το λάθος σας είναι μεγάλο, και θα με ωθήσετε να κινηθώ αναλόγως.

-Φυσικά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η Δημαρχιακή καρέκλα έχει τέτοια καρφιά, σαν αυτά ακριβώς που με οδήγησαν στο νοσοκομείο του Ρίο.

-Επειδή λοιπόν διαπιστώνω ότι έχετε ξεπεράσει κάθε όριο, ότι οι κινήσεις σας είναι μάλλον κινήσεις απελπισίας και παραπλάνησης των συμπολιτών μας, ή ίσως προκαλείτε «θόρυβο» για να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας από τα «έργα και τις ημέρες σας», και τέλος επειδή με συκοφαντείτε απροκάλυπτα,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΑΣ,

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ

Διότι

Και αυτήν την φορά θα λειτουργήσω αξιοπρεπώς και με τρόπο ισάξιο του χαρακτήρα μου,

ΟΜΩΣ

Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι κάτι τέτοιο. Δυστυχώς θα με αναγκάσετε να καταφύγω στα ένδικα μέσα, πράγμα που μάλλον δεν σας προβληματίζει μιας και τα δικά σας οπίσθια δεν έχουν συνηθίσει μόνον σε βράχους, αλλά και σε δυσκολότερες συνθήκες….

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Πρώην Δήμαρχος Ιθάκης

 ------

 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Ευρισκόμενος στην Αθήνα πληροφορήθηκα ότι ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός εκυκλοφόρησε ένα νέο κακόβουλο κείμενο.

Σ’ ότι με αφορά απαντώ

-Δεν είχε προλάβει να ορκιστεί και απείλησε εγγράφως μαζί με άλλους συμπολίτες να το «ΒΟΥΛΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ»

-Στη συνέχεια επειδή δεν δέχτηκα το αυταρχικό και οικογενειακό καθεστώς που θέλει να εγκαθιδρύσει στη δημοκρατική Ιθάκη, που δε χρειάζεται σωτήρες, με κατηγόρησε ότι δέσμευσα το Δήμο το 1990 με χιλιάδες ευρώ για το νέο χώρο των σκουπιδιών που έσωσε την πόλη απ’ τον καρκίνο που καθημερινά ήταν πάνω από τα σπίτια μας!

-Τώρα μέσα στη σύγχυση και την αγωνία του, μετά τη δικαστική κλήση του, με κατηγορεί ότι οικειοποιήθηκα 25.000 ευρώ για ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανεμογεννητριών που θάχε λύσει το πρόβλημα της πολύ υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου αφαλάτωσης, αν η τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας δεν θεωρούσε ασύμφορη τη διενεργηθείσα επιτυχή διεθνή δημοπρασία, παρ’ όλο ότι το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό!

-Από το πρόγραμμα αυτό είχαν γίνει ελάχιστες δαπάνες στο προκαταρτικό στάδιο για γραμματειακή  υποστήριξη και για έρευνα τοπικού ανεμολογίου, πάντοτε με εντολές του «Εθνικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που ήταν συνδιαχειριστής του προγράμματος.

-Επειδή έτσι το πρόγραμμα έμεινε ανενεργό η μετέπειτα Δημοτική αρχή και σε σύμφωνη γνώμη του «Κ.Α.Π.Ε.» έστειλε την έως τότε αποσταλείσα προκαταβολή από την Ε.Ο.Κ. σε άλλο ελληνικό νησί που είχε πάρει παρόμοια πρωτοβουλία.

-Φαίνεται ότι ο κ. Κασσιανός έχει χάσει την ψυχραιμία του (αυτό φαίνεται στο κείμενό του που δεν έχει ούτε υπογραφή ούτε σφραγίδα) και δεν είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ρωτήσει πριν «απαγγείλει» βαρύτατες κατηγορίες.

-Θεωρώ ότι ενσυνειδήτως άσκησε εξύβριση, απειλή και συκοφαντία εναντίον μου και νομιμοποιούμαι να ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου και την θητεία μου ως Δήμαρχος εκλεγόμενος σε πέντε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες.

-Έδωσα λοιπόν σήμερα εντολή σε δικηγόρο να ασκήσει μήνυση εναντίον του για όλα τα αδικήματα, αλλά και αστική δίωξή του για ένα εκατομμύριο ευρώ για ηθική βλάβη. Δεσμεύομαι τα χρήματα αυτά να πάνε κατ’ ευθείαν στο ταμείο του Δήμου Ιθάκης για να μην έχει ανάγκη «τα λεφτά που θα φέρει ο Γιάνναρος από τη Ρουμανία».

Όσο για την πρόσκλησή του να του πω τι έργα έκανα στην Ιθάκη στη διάρκεια της θητείας μου, καλύτερα είναι να ρωτήσει το Θιακό λαό!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συκοφαντία.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Πρώην Δήμαρχος Ιθάκης

 ---------

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ:

«ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΑΧΟΥΣ»

ΠΡΟΣ:1.ΣΠΥΡΟ ΑΡΣΕΝΗ, 2.           ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΚΑΡΑΒΙΑ, 3.ΧΡΗΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ, 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΑΦΛΑΜΠΑ, 5.ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ.

Κύριοι,

Σε προηγούμενη επιστολή μου προσπάθησα με ωραίο τρόπο να σας πω να το βουλώσετε και να εξαφανιστείτε. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να σας προστατεύσω, διότι όλοι οι πολιτικοί μακροχρόνιας καριέρας από τον Κακλαμάνη μέχρι το Χατζιγάκη και από τον Μπουμπάρακ μέχρι τον Καντάφι έχουν σοβαρό πρόβλημα. Όλοι σας έχετε πάνω από δεκαετία τουλάχιστον στα κοινά της Ιθάκης.

 

Εγώ προσωπικά το ήξερα το πρόβλημα και γι’ αυτό δήλωσα ότι η πολιτική μου καριέρα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2014.

Εσείς επιμένετε να είσαστε στα κοινά εδώ και 30 χρόνια, συνεχίζετε ακόμη και σήμερα και όπως έχετε δηλώσει έχετε σκοπό να συνεχίσετε και αφού φύγω.

Πότε επιτέλους θα αφήσετε και κανέναν άλλον Θιακό να μιλήσει;

Άλλη μία φορά βουλώστε το και εξαφανιστείτε διότι, έχετε ήδη εξαγριώσει τον Θιακό λαό.

Και απ’ ότι τουλάχιστον υποψιάζομαι, δεν βλέπω να ξαναπιάνετε δημαρχιακή καρέκλα.

Εξάλλου τι την θέλετε αυτήν την καρέκλα που είναι γεμάτη καρφιά, όπως οι ίδιοι ισχυρίζεστε;

Τα δικά μου οπίσθια έχουν συνηθίσει όχι μόνο σε σκληρές καρέκλες αλλά και σε βράχους. Τα δικά σας αντέχουν;

Αφού συνεχίζετε όμως να ζητάτε συζήτηση δημόσια δεν έχω αντίρρηση να την ξεκινήσουμε σε οποιοδήποτε χώρο (πλατεία, διαδίκτυο, δι’ αλληλογραφίας) και εγώ με αυτή την επιστολή δίνω το έναυσμα.

Μπορείτε και οι πέντε, ο καθένας από την δική του θέση, να δημοσιεύσετε τα έργα που κάνατε στο Θιάκι τα τελευταία 30 χρόνια;

Επιπλέον σας συνιστώ να ζητήσετε συγγνώμη από τον Θιακό λαό, για τα έργα που είχατε υποχρέωση να κάνετε και δεν κάνατε.

Για το άνοιγμα της συζήτησης μόνο θα σας επισημάνω πολύ λίγα από τα στραβά που κάνατε :

1.Κύριε Αρσένη, σας παρακαλώ ελάτε με 25.000 € συν πρόστιμα και τόκους, να επιστρέψετε στην Ε.Ο.Κ. τα χρήματα από το πρόγραμμα THERMES, διότι εγώ θα αρνηθώ να τα πληρώσω.

2.Κύριε Καραβία, ελάτε με προσωπικά σας χρήματα να πληρώσετε τους υπαλλήλους της αφαλάτωσης που αρνούνται να εργαστούν, αν δεν πληρωθούν με μαύρα χρήματα, για δουλειές που έχουν εκτελέσει επί θητείας σας και κατ’ εντολή σας.

Επειδή είμαι νεόφερτος στο «επάγγελμα» μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε πως βρίσκατε τα μαύρα και τους πληρώνατε, διότι εγώ εκτός από το μηνιάτικό μου δεν βλέπω άλλο τρόπο.

3.Κύριε Σκληρέ, μήπως γνωρίζετε τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Καραβία στην ψυχιατρική κλινική του Ρίο και μετά το πέρας της θεραπείας, αρνηθήκατε να του δώσετε και ένα μήνα αναρρωτική άδεια;

4.Κύριε Ταφλαμπά, ήσασταν δικηγόρος – νομικός σύμβουλος της αγροτικής Τράπεζας, της Εθνικής, της Εταιρίας JUDO και του Δήμου Ιθάκης. Τίνος από αυτών των τεσσάρων τα συμφέροντα υπερασπιζόσασταν;

Για το καταποντισμό του κοινωνικού ιστού της Ιθάκης τα τελευταία 30 χρόνια θα έχουμε να λέμε τριάμισι χρόνια.

Για τις εγκληματικές ενέργειες αλλά και για τις εγκληματικές αμέλειες θα τα λέτε κατευθείαν με τον Εισαγγελέα.

Έχω πολλά ακόμη σήμερα για κουβεντολόι, και ακόμη περισσότερα αναπάντητα ερωτηματικά …

Φυσικά, θα έχω πολύ περισσότερα, μετά την έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Με εκτίμηση

Δήμαρχος Ιθάκης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ