Share |

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Δικαστικοί υπάλληλοι αρνούνται συμμετοχή στο έγκλημα

Στην τελευταία ανακοίνωση μας γράψαμε:

 

Είναι καιρός να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους ότι κανείς δεν νομιμοποιείται ηθικά να λάβει μέρος στις διαδικασίες εξόντωσης του λαού και μετατροπής της Πατρίδας σε χωράφι ιδιοκτησίας κάποιων τραπεζικών και πολυεθνικών εταιρειών. Ζούμε στην πατρίδα του Σοφοκλή και της Αντιγόνης. Στον τόπο που υπάρχει, γιατί κάποιοι πριν από μας ήξεραν να λένε ΟΧΙ.

Κι επειδή οι καιροί δεν έχουν ανάγκη από ατομικές ηρωικές ενέργειες, αλλά απο συλλογικές ενωτικές πράξεις, υπόλογοι απέναντι στην ιστορία, την Πατρίδα και τους συνανθρώπους των είναι τα συνδικάτα. Και πρέπει να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό των Ελλήνων.

Πριν έρθει η σειρά του επόμενου,  ο οποίος μπορεί να είσαι Εσύ.

Παράδειγμα προς μίμηση είναι το πιο κάτω:

Απέχουν δικαστικοί υπάλληλοι από τους πλειστηριασμούς

Απέχουν από χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου από την φύλαξη του κτιρίου κατά την διενέργεια πλειστηριασμών. Σε έγγραφο που κοινοποιεί προς την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου, η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για τους λόγους που αναπτύσσονται στα προαναφερόμενα έγγραφα, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι η απλή και μόνο παρουσία μας στο χώρο του Ειρηνοδικείου σε συστοιχία με τις δυνάμεις καταστολής, συνιστά πρόκληση για τους διαμαρτυρόμενους κατά την διενέργεια των πλειστηριασμών, αποφασίσαμε να καλέσουμε τα μέλη μας να απέχουν από τη φύλαξη του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, αλλά και όλων των επαρχιακών Ειρηνοδικείων, από τον επόμενο προγραμματισμένο πλειστηριασμό», δηλαδή χθες.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την επίθεση  σε βάρος συναδέλφου τους, υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει  παντελή έλλειψη προσωπικού ασφαλείας (έστω και ενός αστυνομικού) ώστε να αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά και τονίζουν:
«Από την άλλη δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το  οξύμωρο γεγονός ότι  κατά την διεξαγωγή των πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη φρουρείται το Ειρηνοδικείο από μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» οι δίκαια και ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι πολίτες ενώ σε   προγραμματισμένες δικασίμους δεν  υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός για την απλή προστασία Δικαστών ,Δικαστικών  Υπαλλήλων και Δικηγόρων που επιτελούν το έργο τους.
Εμείς δεν θέλουμε τα δικαστικά καταστήματα να είναι φρουρούμενα κτίρια με διμοιρίες των ΜΑΤ για να προκαλούν φόβο σε πολίτες και εργαζόμενους, αλλά να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες προστασίας και ασφάλειας τόσο των κτιρίων όσο και των εργαζομένων σ’ αυτά».

 

Εάν ακόμα αμφιβάλλουν, εξαπατημένοι από τα πολύχρονα ψέματα ενός Ολιγαρχικού συστήματος εξουσίας, προσκαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και άτομα στη συνάντηση μας, όπου θα  εξηγήσουμε το "γιατί δεν χρωστάμε". Είτε ως Ελλάδα είτε ως Έλληνες.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 6μμ, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι αυτό που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, τον διπλανό μας, στα παιδιά μας, στην Ιστορία μας και στην Πατρίδα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ