Share |

Απόψε στις 5μμ: Υπερθέαμα στο Δημαρχείο Κεφαλλονιάς

Τέρμα το ποδόσφαιρο, αναβάλλεται κάθε απόπειρα πολιτικής, κοινωνικής, ερωτικής ή άλλης πράξης.

Σήμερα, παρακολουθούμε στο www.ionianpress.gr , το υπερθέαμα που μας   έχουν τάξει από τη στιγμή που ο θίασος εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο. (Όταν λένε 5μμ, εσείς βάλτε κάτι παραπάνω).

Live, με τρεις κάμερες, σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Γιάννη Παπαδάτου και με σχολιασμό από τον Φώτη Χαλιώτη (τρομάρα του).

σημ.: Εμάς μας απέρριψε για να μη φάει μηνύσεις. Είδατε πως μας αντιμετωπίζει κάποιος που μας ξέρει χρόνια; Φυλάει τα ρούχα του.

Είναι η πρώτη φορά στην Κεφαλλονιά, που καλύπτεται με τέτοιο τρόπο μια εκδήλωση, πόσο μάλλον μια σημαντική παράσταση του δημοτικού συμβουλίου. (Τσάμπα διαφήμιση κάνουμε, πριν τους τα χώσουμε).

Το "ζουμί" της ημέρας βρίσκεται στο πρώτο θέμα: "Σχετικά με οικονομικά ζητήματα από τον πρώην Δήμο Ελειού Πρόννων . ΕΙΣ: Α/Δ κ. Νικος Παπαδάτος"

Είναι η γνωστή υπόθεση που είδε το φως, μέσω "ανώνυμων" emails , το χειμώνα. Πρωταγωνιστούν:

Νίκος Παπαδάτος, Νίκος Ανουσάκης, Κώστας Ζαπάντης και Μάκης Μεταξάς (αν τους αφήσουν να μιλήσουν, επαρκώς, τους δύο τελευταίους).

Στην υπόθεση συμμετέχουν και αφανείς - "ανώνυμοι" κομπάρσοι, που δεν ξέρουμε αν θα γίνουν επώνυμοι.

Για την ιστορία αυτή, έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τον Κώστα Ζαπάντη σε δύο κατόχους ενημερωτικών μέσων και δεν ξέρουμε σε ποιον άλλο.

Η Αυτού Αθλιότης το ithacanet είχε, τότε, την τιμητική της, εισπράττοντας ένα εξώδικο και άλλα εποικοδομητικά σχόλια. Μηνύσεις δε φάγαμε. (Ξέρουν πως θα προσκομίσουμε τρελόχαρτο).

Τα επί μέρους θέματα του πρώτου θέματος είναι τέσσερα (με δικά μας λόγια):

1. Κατηγορούνται οι Μεταξάς και Ζαπάντης πως χάρισαν 18.000 ευρώ στον αδελφό του Κ.Ζαπάντη.

2. Κατηγορείται ο Κώστας Ζαπάντης πως προέβη σε συμβατικές πράξεις και αναθέσεις , στις 31/12/2010, ενώ απαγορευόταν από το νόμο.

3. Κατηγορείται ο Κώστας Ζαπάντης πως προέβη σε σωρεία απευθείας αναθέσεων με το ίδιο ακριβώς ποσό, πράγμα που κατά την κοινή λογική θεωρείται ύποπτο.

4. Κατηγορείται ο Κώστας Ζαπάντης πως παρά το ότι είχε δηλώσει πως δεν λαμβάνει την αποζημίωση του δημάρχου, αυτός το Δεκέμβρη του 2010, την πήρε κι έφυγε.

 

Στο θέμα αυτό, δεν κατηγορούνται μια σειρά άλλοι, αλλά σιγά μη σας πούμε το τέλος του έργου. Η συνέχεια επί της οθόνης των υπολογιστών σας.

Οι καφετέριες να συνδέσουν το ionianpress με γιγαντοοθόνες και να αφήσουν τα ποδόσφαιρα.

Οι υπόλοιποι, φραπεδιά, παρέα και ...η παράσταση έχει ξεκινήσει από το Γενάρη, αλλά απόψε θα παιχτεί μια ωραία σκηνή από το έργο, με απρόβλεπτο τέλος.

Πολύ πιθανά, να ακολουθήσουν την παράσταση κι άλλες μηνύσεις, χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε από ποια πλευρά.

ΥΓ: Διαψευστήκαμε, για μια ακόμα φορά, όταν προβλέπαμε πως το θέμα δεν θα έρθει στο Δ.Σ. Γι' αυτό και επιμένουμε, πάντα, να μη μας έχετε εμπιστοσύνη και να περνάτε από 40 κύματα και πολλές κρισάρες ό,τι ακούτε (και όχι μόνο από μας).

Επειδή μας αρέσουν οι αυτοδιαψεύσεις, ας κάνουμε μια πρόβλεψη: Να προσέξετε τις αποστάσεις που θα κρατήσει ο Δήμαρχος. Για να πάρει το μέρος των (του) εισηγητή , θα πρέπει η "άλλη πλευρά" να μείνει χωρίς επιχειρήματα.

Και για την ιστορία: Οι Μεταξάς και Ζαπάντης είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ, για όσους το ξέχασαν. Μόνο στον "νεοδημοκρατικό" Δήμο Ελειού Πρόννων έκαμε έλεγχο ο νεοεκλεγείς θίασος. Οι "πράσινοι" και οι "ουδέτεροι"  δήμαρχοι έμειναν στο απυρόβλητο. Τυχαίο;

Είναι τυχαίο, που σωπαίνουν και δεν απαντούν στην επαναλαμβανόμενη προσφορά μας, για "εθελοντικό έλεγχο στα πεπραγμένα των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων, με έμφαση στη διαχείριση σπηλαίων, σκουπιδιών, νερών και κόκκινων ταμείων";

Οι Ε.Δ.Ε. μας μάραναν. Και ο Δήμος Ελειού- Πρόννων.