Share |

Από την Κέρκυρα στην Περιφέρεια ή η άμετρη φιλοδοξία και υποκρισία;

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Ο κ. Γιώργος Καλούδης, εκφράζοντας την αγωνία των Κερκυραίων (ή μήπως μόνο τη δική του;) έστειλε το πιο κάτω sms στους φίλους του:

«Η Κέρκυρα βουλιάζει. Η Αθήνα δεν μας υπολογίζει. Μας υποτιμά και μας προσβάλλει συνεχώς. Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο. Θα μείνουμε αδρανείς; Δεν θα αντιδράσουμε; Σας καλώ την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Louvre στα Γουβιά. Γιώργος Καλούδης»

Στη συνέχεια, διορθώνοντας τον τόπο, όπου θα γινόταν η συγκέντρωση, έγραψε στο προσωπικό του facebook:

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΛΛΑΓΗ: Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΩ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ;;"

Από την "αγωνία" για την Κέρκυρα, βρεθήκαμε μπροστά στην ανακοίνωση ψηφοδελτίου για τη σωτηρία των Επτανήσων:

"...Αποφασίστηκε η στήριξη στον Γιώργο Καλούδη ως επικεφαλής-υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ένα καταξιωμένο επιστήμονα, δικηγόρο Α.Π. και Σ.τ.Ε., που αναδείχθηκε μέσα από πολύχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, έντιμο, αδέκαστο, ικανό, αποτελεσματικό, με όραμα και στόχους, με γνώση των προβλημάτων των νησιών μας από προηγούμενη πετυχημένη πολιτική του θητεία και προσφορά σε επίπεδο Ιονίων Νήσων, με γνώση των αναγκαίων ισορροπιών και των εφαρμοστέων πολιτικών.
Θα αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και θα γεφυρώσουμε τις αντιθέσεις μας, μέσα από τις νησιωτικές πολιτικές και τη διεκδίκηση για τα Επτάνησα αυτών που τους ανήκουν".

Mε «δημοκρατικές διαδικασίες» μεταξύ φίλων και οπαδών του πολιτευτή, ανακηρύχθηκε ο νέος υποψήφιος και λαοπρόβλητος «περιφερειάρχης».

Η αγωνία του πολιτευτή, που δεν έλαβε το χρίσμα και καταγγέλλει για αυτό το αθηναιοκεντρικό κράτος, έγινε "αγωνία" για την "Κέρκυρα που βουλιάζει" και τελικά, "γέφυρα για τις αντιθέσεις μας" στα Ιόνια Νησιά.

Η όλη προσπάθεια, μέσω ανακοινώσεων δεν μας λέει ποιοι είναι "οι πολύχρονοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες" του. Επίσης, δεν μας λέει για την παλιά εμμονή που έχει ο επικεφαλής της κίνησης με την "ανεξαρτησία της Κέρκυρας" από τη μητέρα και "αθηνοκεντρική" Ελλάδα και την "αγάπη" του προς τη σημαία της Επτανησιακής Πολιτείας.

Ο τοπικισμός και η γεωγραφία στη θέση της πολιτικής. Ιδιαίτερα, όταν αυτή είτε απουσιάζει είτε είναι βαθύτατα υποκριτική.

Υ.Γ. Ο κ.Καλούδης υπέβαλλε βιογραφικό, αποδεχόμενος τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, και όταν διεπίστωσε πως δεν έχει το «χρίσμα» τις «κατάγγειλε», καταγγέλοντας ταυτόχρονα και το μνημόνιο!
Συνηθίζεται όσοι συμμετέχουν σε μια διαδικασία επιλογής , όταν δεν επιλέγονται, να σέβονται, πρώτα από όλα τον εαυτό τους και την επιλογή τους, και να μην παριστάνουν τους εκ των υστέρων "αντάρτες".
Δεσύλλας, Φόρτες και λοιποί "αντάρτες" είχαν διαχωρίσει τη θέση τους εξ αρχής.
Οι Τσιλιμιδός, Σκληρός και άλλοι υποψήφιοι για χρίσματα, αν έφτιαχναν δικά τους ψηφοδέλτια, θα ήταν ....αχαρακτήριστοι. (βάλτε δικούς σας χαρακτηρισμούς).
Ο κ.Γ.Καλούδης πώς πρέπει να χαρακτηριστεί;

Αν είχε πάρει το «χρίσμα», δεν θα υπήρχε ούτε γάτα ούτε ζημιά;
Ουαί υμίν … υποκριταί.