Share |

Από τη θεωρία στην πράξη: Πώς "μαζί τα φάγαμε"και "μαζί συνεχίζουμε να τα τρώμε".

Κάποιος μπορεί να αναπτύξει την ισχυρή επιχειρηματολογία: "Από όσα έχεις ζήσει, περιμένεις διαφορετικά πράγματα;"

Εμείς, τούτη τη φορά, δεν θα φιλτράρουμε την είδηση, δίνοντας τη δική μας άποψη. Κάποιοι, ας αποδείξουν είτε ότι δεν είναι ελέφαντες είτε ότι ξέρουν να μοιράζουν δίκαια το λιγοστό ψωμί. Και κάποιοι είναι καιρός να μη τρώνε αμάσητο ότι τους σερβίρουν. Ο ΕΧΩΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Η μετασεισμική Κεφαλονιά, ίσως, είναι ένα καλό εθνικής εμβέλειας παράδειγμα του "πώς μαζί τα τρώμε".

  • Ο κ. Σωτ. Κουρής απάντησε στην ένσταση των λεωφορειούχων για την "απ' ευθείας ανάθεση" μαθητικών δρομολογίων στο ΚΤΕΛ. Επικαλέστηκε, κυρίως, την ένταξη της μεταφοράς μαθητών σε ταχτικά δημόσια δρομολόγια. Οι διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες ανταπάντησαν, καταθέτοντας αίτηση - αναφορά.
  • Απάντησε και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Κεφαλονιά" στο "αθλίων αθλιότητες" του Μάκη Φόρτε. Με ένα τρόπο, που το Ionian Press, αρνήθηκε να δημοσιεύσει. Οι κρίσεις δικές σας.
  • Πρέπει να είναι η δέκατη ξε-παραίτηση αντιδημάρχου. Ο κ. Θεοφιλάτος παραμένει στη θέση του.
  • ΜΚΟ, έχουμε και λέμε: 11,5+ εκ. ο αδερφός του Σαμαρά. 50 ΜΚΟ φίλος του ΓΑΠ. 600.000 για ένα σχολείο 100 τ.μ. στην Αφρική, η αδερφή της Ντόρας. "Μαζί τα τρώγανε" (και συνεχίζουν να τα τρώνε). Μη κυβερνητική οργάνωση, επιχορηγούμενη από τραπεζίτες, είναι και η κυβέρνηση. Οι κανονικές ΜΚΟ μας μαράνανε. Όλα αυτά ήρθαν στην επικαιρότητα, με την παραπομπή της ΜΚΟ του φίλου και συνεργάτη του ΓΑΠ, για την αποναρκοθέτηση της Βοσνίας. Το πώς κουκουλώνονται οι υποθέσεις φαίνονται στα λόγια του κ. Μάτση(δεύτερος σύνδεσμος). Ναρκοπέδιο η αποναρκοθέτηση σκανδάλων.
  • Πραγματικά πτωχοί άνθρωποι ή λιγότερο πτωχοί συνέδραμαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στο σεισμόπληκτο πρόβλημα. Ο υπερπλούσιος Σωτήρας του τόπου, ο Πολέμαρχος της Παγκόσμιας Ελευθερίας, ο προσφέρων 600 δις για την αποπληρωμή του χρέους, δεν είχε κάτι να στείλει;
  • "Τα χτιστά κτήρια είναι καλύτερα από τα προκάτ έναντι σεισμών", μας είπε ο κ. Καρύδης, καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας και Κατασκευών του ΕΜΠ. Εκεί στο Ληξούρι είδα κάποια κτήρια, που δεν έπαθαν το παραμικρό, με προδιαγραφές γιαπωνέζικων σεισμών (επιτάχυνση 1,8g, 9 ρίχτερ)! Και δεν είναι "χτιστά" με τον τρόπο που ξέρουμε. Δεν κάνουμε διαφήμιση κανενός. Εκτός από το τσιμέντο, υπάρχει το ξύλο και το μέταλλο.
  • Ο κ. Άκης Τσελέντης στη συνέντευξη του είχε μιλήσει για "αντισεισμικό" σκάνδαλο 500.000 ευρώ. Για αυτό πρόκειται: "ΕΠΕΙΓΟΝ! Αναζητούμε το Σεισμολογικό Μουσείο Κεφαλονιάς. Το έχει δει κανείς?"
  • Και το πιο πρόσφατο κατόρθωμα δίκαιης διανομής χρημάτων και βήθειας, όπως το δίνει ένας ανώνυμος δημότης, που φαίνεται να έχει πρόβαση σε αριθμούς. 400.000 σε 6 εταιρείες!!!
  • ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ  των σεισμοπαθών : 156.212,25 ευρώ (δύο εταιρείες).  ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για τον καθαρισμό δρόμων : 199.264,88 ευρώ (τρεις εταιρείες το 50%). Και μία το μονοπώλιο : ΤΟ ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : 129.352,95 ευρώ.
  • Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, τώρα που όρισαν υποψήφιους, νομίζουν ότι με αυτά και άλλα θα κάμουν περίπατο στις εκλογές. Και βγήκαν περίπατο, δηλώνοντας και αυτοί "επιτόπου". Λες και είναι από άλλο τόπο:  ΣΥΡΙΖΑ 19 2 2014 ΛΗΞΟΥΡΙ
  • Και μία ληξουριώτικη απάντηση σε μας, για το χτεσινό σχόλιο στο "Νέος Δήμος Πάλλης":" 1ον ΠΡΟΣΚΛΗΤΉΡΙΟ ΠΟΛΙΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ (ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ - ΠΟΛΙΤΕΥΤΏΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΣΕΙΣΜΟ ΕΠΟΧΗ. ΚΥΡΙΟΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ: 1ον ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΙΚΗΣ 2ον ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΣΕΙΣΜΟ ΕΠΟΧΗ. ΑΝΤΙΠΕΡΑΡΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ (Έχει κανείς την αίσθηση ότι οι προσκαλούντες και διοργανώνοντες παρόμοιες εκδηλωσεις έχουν λύσει το πρόβλημα τους και δεν βλέπουν του διπλανού τους.) ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΓΟ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ Σ' ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΈΝΔΕΤΑ. ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΔΗΜΟ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Κ.Τ.Λ) ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΟ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!" (Perdikis Lixouri)
  • Καλά έκαμαν και προσπέρασαν τα σχόλια μας. Αν δεν προσπερνάμε ότι δεν μας αρέσει ή μας αδικεί, δεν θα κάτσουμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι.
  • Μας εκνεύρισε ένα περιστατικό, που είχε να κάμει με "έκκληση για ενότητα" και γράψαμε:

Με συγκινούν οι εκκλήσεις διαφόρων "κινημάτων" για ενότητα. 
Κι επειδή με συγκινούν, ανταποκρίνομαι. 
Και, ως προϋπόθεση ενότητας, με στέλνουν να διαβάσω και, φυσικά, να αποδεχθώ μια κάποια διακήρυξη. Και, συνήθως, θέλουν να αποδεχθώ και τον Ηγέτη - Σωτήρα.
(Ας μην πω ονόματα, γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ και βαριέμαι να γράφω). 
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ" ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΝΟΣ ΑΘΛΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.