Share |

Αυτοί κυβερνούν τον κόσμο. Mέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, είναι αθώος

Φυσικά, η μηνύτρια δεν έχει αυτόπτες μάρτυρες, για να επβεβαιώσουν το γεγονός που καταγγέλνει.

Όμως, εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Ντομινίκ έφυγε από το ξενοδοχείο, ξεχνώντας στη βιασύνη του προσωπικά είδη (κινητό κλπ).

Βέβαια, το παιδί έχει και κάτι προηγούμενα, αλλά πάλι αθώος είναι. (Ας μη πω περισσότερα, γιατί όποιος έχει καεί, σέβεται, τουλάχιστον τους κανόνες. Τα συμπεράσματα δικά σας).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού

 

πηγή: Ναυτεμπορική

Για απόπειρα βιασμού καμαριέρας συνελήφθη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Τη σύλληψη του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν, διευκρινίζοντας αρχικά ότι συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ότι ανακρίνεται, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι θα του ασκηθεί δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία.

Αθώος δηλώνει ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν. Σε επικοινωνία του μέσω e-mail με το πρακτορείο Reuters, ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αναφέρει ότι ο πελάτης του «θα δηλώσει αθώος».

Το ίδιο δήλωσε και ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον, Ουίλιαμ Τέιλορ, τονίζοντας ότι ο γ.δ. του ΔΝΤ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο Αμερικανός δικηγόρος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί της διαδικασίας.

Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK ενώ είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι. Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην (West 44th Street, κοντά στην Τimes Square).

Μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που όπως είπε, σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο Μπράουν για τις συνθήκες του επεισοδίου. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο δωμάτιό του.

Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο και το ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη. Η υπόθεση ακολουθεί την ανακοίνωση του Τζον Λίπσκι, δεύτερου τη τάξει στο Ταμείο, ότι θα αποχωρήσει τον Αύγουστο από αυτό, με τη λήξη της θητείας του.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει άνετα το συντηρητικό σημερινό Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σε μια ενδεχόμενη αναμέτρησή τους.

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τη σύλληψη, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι παραμένει σε πλήρη λειτουργία.

Τη βεβαιότητά της ότι η αθωότητα του Ντομινίκ Στρος Καν θα αποδειχθεί, εξέφρασε από την πλευρά της η σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Αν Σενκλέρ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση «για σύνεση και αυτοσυγκράτηση». Τονίζει τέλος ότι δεν πιστεύει «ούτε για ένα δευτερόλεπτο» τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της.