Share |

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ απαντά σε Κοτσιλίνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αργοστόλι 18-02-2011                                                           

 

 

                  Για μία ακόμη φορά, με το χθεσινό δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη   του Μάρκου Κοτσιλίνη, αναφορικά με το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, παίζοντας τον ρόλο του θεματοφύλακα του ήθους και της εντιμότητας και ξεχνώντας τεχνηέντως ότι με την πολιτική που εφάρμοσαν οι εκπρόσωποί της τα τελευταία 20 χρόνια, παρέδωσαν έναν Δήμο καταχρεωμένο και αφερέγγυο στην τοπική αγορά και κοινωνία. Αυτή τη φορά όμως, είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε κατανόηση. Απόκριες έρχονται και καθένας είναι ελεύθερος να φοράει την «μάσκα» που του αρέσει και να παίζει τον «ρόλο» που του ταιριάζει.

            Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι οι «θεματοφύλακες του ήθους και της εντιμότητας» έδειξαν και την περασμένη Τετάρτη το πραγματικό πολιτικό τους πρόσωπο. Και δεν είναι κανένα άλλο από αυτό του υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα, το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Σε ένα φλέγον ζήτημα για το νησί μας και την νεολαία του, όπως αυτό της κατάργησης και συγχώνευσης σχολικών μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, η παράταξη του Μάρκου Κοτσιλίνη έδωσε τις κρίσιμες κομματικές εξετάσεις και πέρασε με άριστα. Ήταν η μοναδική παράταξη στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου που τοποθετήθηκε υπέρ της προωθούμενης κυβερνητικής επέλασης κατά της παιδείας και της εκπαίδευσης, «βαφτίζοντας» μάλιστα την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων ως «βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα»!

           Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε αντιμετώπισε αυτό το σοβαρό θέμα με «προχειρότητα» όπως ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Κοτσιλίνη. Το αντίθετο μάλιστα. Έφερε αμέσως το θέμα προς συζήτηση στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου και πήρε ξεκάθαρη θέση, τόσο με δελτίο τύπου που εξέδωσε μέρες πριν την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και με τις σαφείς τοποθετήσεις του Δημάρχου Αλ. Παρίση και των Δημοτικών της Συμβούλων. Είναι κάθετα αντίθετη προς κάθε κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων στο νησί μας και θα μπει «μπροστάρης» σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί.

         Στο θέμα της προσωπικής ασφάλειας του Δημάρχου, που από τους «θεματοφύλακες του ήθους και της εντιμότητας» έχει τελευταία αναγορευτεί σε μείζον ζήτημα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές το εξής: Τα θέματα ασφαλείας του κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο του Δημάρχου αποτελούν αυστηρά προσωπικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταστούν πεδίο άνθησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

         Τέλος στο θέμα αυτό, αν ο κ. Μ. Κοτσιλίνης επιθυμεί να αντικαταστήσει τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας που εκτιμούν και αξιολογούν τα ζητήματα αυτά, τότε μπορεί να ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει, εκτός από τον ρόλο του «δημόσιου εισαγγελέα» όπως ο ίδιος με τις πράξεις του αυτοπροσδιορίζεται στο νησί μας, και ρόλο αξιολογητή για λογαριασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

       Σε ότι αφορά στις αναφορές του για την χρησιμοποίηση ικανών στελεχών της κοινωνίας μας με την διαδικασία του εθελοντισμού στον Δήμο μας και τις ειρωνικές κρίσεις που διατυπώνει, του λέμε ότι: Αν εννοεί τον εθελοντισμό όπως το «πρωτοπαλίκαρο» του Σ. Σαμούρης προσδιόρισε σε πρόσφατο δελτίο τύπου του, τότε μάλλον οι λογικές μας δεν μπορούν να συναντηθούν, ούτε να συμπορευτούν.

     Τέλος, θέλουμε να στείλουμε  ένα μήνυμα με παραλήπτη τον Μ. Κοτσιλίνη στην δημοτική ομάδα της  παράταξής του. Τους λέμε λοιπόν ότι κάνουν αντιπολίτευση που στη δομή της και στην ουσία της βασίζεται στις αρχές της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του αποπροσανατολισμού, αντιπολιτευτικές αρχές που χαρακτηρίζουν τις τακτικές των δεκαετιών 70 και 80. Η κοινωνία μας και ο λαός μας έχουν κουραστεί από αυτές τις μεθόδους, ζητούν συνεννόηση, συγκλίσεις και δημιουργική κριτική και όποιος αυτό γρήγορα δεν το αντιληφθεί, δυστυχώς γι’αυτόν θα μείνει μόνος του σε έναν πολιτικό μονόδρομο που μοιραία οδηγεί στην πολιτική του απομόνωση.       Εμείς ως παράταξη, ως Δημοτική Αρχή αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά, έχουμε πάρει οριστική απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω τις λογικές του παρελθόντος και με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των στελεχών μας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας, να πορευτούμε στο μέλλον, ένα μέλλον που είναι ανάγκη να το υπηρετήσουμε, προκειμένου το νησί μας να ανέβει στο βάθρο που του αρμόζει, του ανήκει και δικαιούται.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ