Share |

Δημητράτος: Οι "ικανοί" και ο Νόμος της Σιωπής

Κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την μερική ακύρωση του ψηφοδελτίου μας, νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να προβάλλουν τη δική τους «ικανότητα» και τη δική μου «ανικανότητα». Επειδή έτυχε να δω σχόλια, προερχόμενα από υποψήφιους ή ψευδώνυμους υποστηρικτές των ψηφοδελτίων της διαπλοκής, θα τους αφιερώνω κάθε μέρα και ένα θέμα από τα έργα και τις ημέρες τους.

Και θα ξεκινήσουμε από την Ηθική. Από την πολιτική Ηθική του πολυκέφαλου γέρικου κόσμου της διαπλοκής, που χρησιμοποιεί κάθε μέσο και κάθε τέχνασμα για να εξοντώσει, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της κοινωνίας.

Εμείς δεν πιέσαμε κανέναν να λάβει μέρος στο ψηφοδέλτιο μας, που να εξαρτάται οικονομικά από μας. Δεν γεμίσαμε με τέτοιο τρόπο το ψηφοδέλτιο μας. Σεβόμαστε τις ζωές και τις επιλογές των ανθρώπων.

 Κυκλοφορούν, ανάμεσα στα ψηφοδέλτια της τοπικής «συγκυβέρνησης», πορίσματα ελεγκτικών οργάνων που αφορούν το είδος της «αυτοδιοίκησης» που ασκείται τόσα χρόνια στην Κεφαλονιά. Πορίσματα που έχουν πάρει το δρόμο προς τον εισαγγελέα, ενώ υπάρχουν και συνεχιζόμενοι έλεγχοι.

 Γιατί δεν τα δημοσιεύουν, αφού αφορούν «αντιπάλους»; Ή, μήπως, λιγότερο ή περισσότερο, αφορούν όλους;

Για σήμερα, θυμίζουμε ότι όλοι μαζί οι «ικανοί» διαχειριστές της εξουσίας βούλιαξαν την «Αναπτυξιακή Εταιρεία». Δεν μπορούν να κάμουν εκκαθάριση, χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Γιατί;

Εμείς μπορούμε να κάνουμε εκκαθάριση, αν δεν χαθούν, πάλι, στοιχεία από κάποιο σκληρό δίσκο υπολογιστή.  Θα ζητήσουμε νόμιμη εκκαθάριση και εξηγήσεις, χωρίς πρόσθετους νόμους, μια και ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει έννομο συμφέρον.

 

Αυτό δεν λέγεται «πολιτικός πολιτισμός» ή αβροφροσύνες μεταξύ φίλων. Αυτό λέγεται Νόμος της Σιωπής και ο λαός στο σκοτάδι. Σε μιαν άλλη γλώσσα, λέγεται Ομερτά.

 

Ο λαός που πληρώνει τα σπασμένα πρέπει να γνωρίζει τα έργα των ημερών σας.

 

γραφείο τύπου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ